چهارشنبه 11 تیر 1404

سیاسی وب‌گاه عصر ایران

سیاسی وب‌گاه عصر ایران

این جنگ، لزوم بازنگری در تعریف تهدیدات ملی و جایگاه منطقه‌ای ایران است. ما تهدید را هزاران کیلومتر دورتر دیدیم، در حالی که آسیب‌پذیری واقعی در خانه و پیرامون‌مان بود.

روزنامه «تایمز اسرائیل» مدعی شد: یک جوان اسرائیلی 24 ساله به نام «روعی مزراحی» به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت شد. بازداشت وی در چارچوب توطئه ادعایی برای ترور «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ است. مزراحی به «کمک به دشمن در زمان جنگ» متهم شده است.

تخت روانچی: ضروری است امریکا، ایده حملات بیشتر علیه ایران را کنار بگذارد اگر می خواهد مذاکرات دیپلماتیک را ازسربگیرد.

نشریه «پالتیکو» به نقل از منابع آگاه گزارش داد که این دیدار با هدف بررسی جایگزینی برای توماس مسی انجام می‌شود که اخیراً با لایحه موسوم به «طرح بزرگ و زیبا» ترامپ و همچنین با حمله نظامی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران مخالفت کرده بود.

بقائی همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با عملکرد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و مدیر کل آن در ارتباط با پرونده هسته‌ای ایران گفت: آن‌چه که ما همواره مطالبه کردیم این بوده که مدیرکل آژانس در چارچوب وظایف و مسئولیت‌های فنی خودش عمل کند و از تحت تاثیر قرار گرفتن برخی از اعضای شورای حکام و بعضی از اعضای آژانس پرهیز کند.

محمد فاضلی، جامعه‌شناس، در تحلیل خود از رخدادهای اخیر در کانال تلگرامی «دغدغه ایران» عنوان کرد که در جنگ، سیاست‌مداران باید برای منافع ملی، مدیریت غیرخشونت‌آمیز خشونت و صیانت از کشور، بدون خجالت و با افتخار، حرفشان را دو تا کنند.

قدرت موشکی ایران نیز نتوانست مانع از بروز جنگ شود، هرچند در پایان دادن به جنگ موثر بود. از این منظر می توان دید که هیچ یک از ارکان دکترین دفاعی جمهوری اسلامی در بازدارندگی دشمن برای شروع جنگ موفق نبودند و لذا بازنگری در این دکترین امری حیاتی است.

در حالی که حمله اسراییل و آمریکا در میانه مذاکرات غیرمستقیم تهران - واشنگتن برای حل‌وفصل دیپلماتیک مسئله برنامه هسته‌ای ایران انجام شد، وزارت امور خارجه فرانسه بدون محکوم کردن این حمله تاکید کرد: مذاکرات بهترین راه برای رسیدگی به نگرانی‌های ناشی از برنامه هسته‌ای ایران است.

مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران گفت: «در مورد موضوعاتی که مطرح می‌شود هیچ قراری گذاشته نشده و حرف‌هایی که می‌زنند، صحیح نیست.»

چرا از شخصیت‌هایی مثل آقای جهانگیری، علی یونسی، موسوی‌لاری، غلامحسین کرباسچی، صفایی فراهانی، مصطفی پورمحمدی و... در پست‌های حساس استفاده نمی‌شود؟ حتی شخصی مثل آقای قالیباف با همه انتقاداتی که به او داریم در بعد اجرایی توان بالایی از خود بروز داده که در بعد تقنینی چیزی مشاهده نشده است.

ترامپ گفت: من نه به ایران چیزی می‌دهم، برخلاف اوباما که در چارچوب توافق احمقانه‌ی "برجام، مسیر رسیدن به سلاح هسته‌ای" (که حالا هم منقضی شده است!) میلیاردها دلار به آنها پرداخت کرد؛ نه حتی با آنها صحبتی دارم، زیرا که تأسیسات هسته ای شان را کاملاً نابود کرده‌ایم.

این برای چندمین بار است که اطلاعات منتشر شده، سخنان ترامپ درباره نابودی کامل مراکز غنی سازی اورانیوم ایران را زیرسوال می برد / ارتش امریکا در روز اول تیر، سه تاسیسات هسته ای ایران شامل نطنز، فردو و اصفهان را مورد هدف قرار داد. این حملات با استفاده از بمب های سنگرشکن هواپیماهای نظامی بی 2 و حملات موشکی از زیردریایی ها انجام شد.

ترامپ در این پیام نوشت: به کریس کونز، سناتور حقه‌باز دموکرات بگویید که به ایران هیچ چیزی ارائه نمی‌دهم؛ برخلاف اوباما که ذیل توافق «برجام، جاده‌ای به سمت سلاح هسته‌ای» (که هم‌اکنون منقضی شده است)، میلیاردها دلار به آنها پرداخت کرد!

ما مدیران زیادی داریم که تجربه‌های گرانسنگی در اداره کشور دارند و اکنون به‌واسطه اختلافات سیاسی و تنگ‌نظری‌ها خانه‌نشین هستند. چرا از شخصیت‌هایی مثل آقای جهانگیری، علی یونسی، موسوی‌لاری، غلامحسین کرباسچی، صفایی فراهانی، مصطفی پورمحمدی و... در پست‌های حساس استفاده نمی‌شود؟ حتی شخصی مثل آقای قالیباف با همه انتقاداتی که به او داریم در بعد اجرایی توان بالایی از خود بروز داده که در بعد تقنینی...

یوتل‌ست، در حال حاضر، ارزش بازاری معادل 1.6 میلیارد یورو دارد و ارزش آن بسیار کمتر از ارزش تخمینی «اسپیس‌ایکس»، مالک استارلینک است که در فروش ثانویه سهام در سال گذشته، در 350 میلیارد دلار ثابت مانده بود. تحلیلگران بانک مورگان استنلی در سال 2020، در «ارزیابی پایه» خود برای استارلینک پیش‌بینی کردند ارزش این شرکت به 80.9 میلیارد دلار افزایش یابد.

عارف با تأکید بر اینکه شیوه کنونی اداره کشور در دوران پساجنگ قابل تداوم نیست، گفت: در دهه‌های گذشته این احساس در مدیران کشور بود که علیرغم شعارهای خدمتگذاری به مردم اما به نیابت از آنان مصلحت و صلاح کشور را تشخیص داده می شد اما در جنگ 12 روزه این مردم بودند که با اعتقاد راسخ به ایران و نظام وارد میدان شدند