عضو هیأت علمی دانشگاه: ریاست ایران در مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر نشان دهنده بی تاثیری اقدامات غرب علیه ایران است
جلیل دارا استاد علوم سیاسی و بین الملل و عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس با اشاره به اعتراف به شکست طرفهای غربی بعد از اعلام خبر انتخاب سفیر ایران در ژنو به عنوان رئیس مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر، گفت: این اتفاق نشان داد که اقداماتی که علیه فعالیتهای حقوق بشری و به طور کلی وضعیت حقوق بشر در ایران از جانب غرب و اروپا تا به الان صورت گرفته بی تاثیر بوده و نتیجه نداشته و جنس این اقدامات مبتنی بر یک قضاوت منصفانه و بر مبنای یک منطق علمی و ارزیابیهای واقعبینانه نیست.
وی افزود: غربیها خیلی تلاش کردند که در اتفاقات چند ماه اخیر کشور، ایران را درگیر یک سری مناسبات سیاسی بکنند که از طریق آن ایران را در مجامع بینالمللی محکوم کنند که مثال واضح آن؛ بحث حقوق زنان و آن اتفاقاتی که در کشور به عنوان اغتشاشات شکل گرفت بود.
این استاد استاد دانشگاه گفت: اگر بخواهم در رابطه رفتارهای دوگانه غربیها و اروپاییها در رابطه با ایران نکتهای بگوییم این است که رفتارهای آنها تابع یکسری مؤلفههای واقعی و شاخصهای علمی نیست و ارزیابیهایی که از طرف این کشورها صورت میگیرد کاملاً ارزیابیهایی صرفاً سیاسی و جانبدارانه است.
وی افزود: حال که آمریکا و اروپا در وضعیت افول قرار گرفتهاند و به ویژه اسرائیل که در حال حاضر به شدت در داخل سرزمینهای اشغالی درگیر بحران شده و ارتباطاتی که ایران با کشورهای مختلف از جمله عربستان برقرار کرده، باعث تقویت قدرت فرا منطقهای ایران شده و به نظر بنده، این موارد یکی از دلایل مهم انتخاب کشورمان به عنوان رئیس شورای اجتماعی حقوق بشر است.
دارا خاطرنشان کرد: حضور کشورهای قدرتمند شرقی از جمله چینیها و روسها و ائتلاف ایران با کشورهایی که زمانی با اروپا همراهی داشتند اینها همه به نوعی کمک کننده به این اتفاق مبارک است و امیدواریم ادامه دار باشد.
این استاد علوم سیاسی در ادامه گفت: از این اتفاقات مثبت، میتوان نتیجه گرفت که ارزیابیهای اروپاییها و آمریکایی از وضعیت حقوق بشر در ایران تابع مسائل سیاسی است، وگرنه ما الان در اتفاقاتی که در کشورهای اروپایی مثل خود فرانسه صورت میگیرد همه حاکی از آن است که اتفاقاً نقض حقوق بشر در این کشورها بیشتر از همه جا وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: مدتی میدیدیم که غربیها سفرای خود را فرا میخواندند و بعد از مدت کوتاهی میدیدیم سفرای خود را برمیگردانند. یک زمانی ایران را محکوم میکنند و به نوعی یک فضایی را باز میگذارند و مثل همین الان جایگاهی برای ایران قائل شدهاند؛ اینها همه نشاندهنده این است که واقعاً نمیشود گزارشهای حقوق بشری آنها علیه ایران را بر مبنای گزارههای دقیق، متقن و منطقی قلمداد کرد.
وی افزود: نکته حائز اهمیت در این موضوع، که باید به آن توجه داشت این است که ریاست شورای اجتماعی حقوق بشر به این سبک است که هر دوره آن از یک قاره است و هر قاره نمایندگانی را معرفی میکند و از بین آنها یک کشور به عنوان رئیس انتخاب میشود و باید با این نگاه این موضوع را تحلیل کرد.
دارا با تاکید برا موفقیت دستگاه دیپلماسی ایران در این موضوع گفت: هویت قوی منطقهای جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر به ویژه تقویت مسیر دیپلماسی منطقهای ایران در چند ماه گذشته یکی از دلایل مهم این اتفاق مبارک است چرا که در این موضوع میبینیم که ایران بدون رقابت و فشار و لابی دیگر کشورها به ریاست این شورا دست پیدا کرده است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: کشورهای اروپایی و آمریکا زمانی که دچار تزلزل میشوند و رو به ضعف و افول هستند فضا را باز میکنند و دست از محکوم کردن و فشار آوردن علیه کشورمان برمیدارند و زمانی که احساس کرده در موضع قدرت هستند به دنبال حاشیهسازی در کشورمان و دامن زدن به اختلافات و اتفاقاتی را با توطئههایی ایجاد میکنند و کمکهای تبلیغاتی که در دست دارند به دنبال بیثبات کردن ایران هستند.
وی با اشاره به رفتارهای متناقض غربیها گفت: اقدامات غربیها به نوعی اقدامات منافقانه که صرفاً جنبه سیاسی و منفعتطلبانه دارد تلقی میشود و به آن نباید اعتنایی کرد و الحمدالله ایران هیچجا مرعوب این تحریمها و اخراج کردنها نبوده است و همین ثابت قدم بودن ایران و تداوم در سیاستهایی که در منطقه تا به امروز داشته باعث شده که جمهوری اسلامی به یک جایگاه متعالی در منطقه و جهان برسد.
دارا در پایان گفت: تداوم سیاستهای منطقهای جمهوری اسلامی ایران و مسیر درست دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی در ماه های اخیر و قدرتی که امروز پیدا کرده باعث شده که این دوگانگی و رفتارهای دوگانه کشورهای اروپایی و غربی به خوبی نمایان شود.
پایان پیام /