عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا: ضرورت واکسیناسیون سرخک کودکان حتی در شرایط کرونایی
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه 24 مورد ابتلا به سرخک در کشور مشاهده شده که بیشتر آنها کودکان افغان هستند، گفت: مردم واکسیناسیون این بیماری را به دلیل همهگیری بیماری کرونا به تعویق نیاندازند.
مسعود مردانی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در حال حاضر در کشورهای افغانستان و پاکستان موارد ابتلای کودکان به سرخک افزایش یافته و باید مردم هوشیار باشند به دلیل همه گیری بیماری کرونا، واکسیناسیون معمولی کودکان از جمله سرخک را فراموش نکنند و حتما به مراکز بهداشتی برای این اقدام مراجعه کنند.
متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری با بیان اینکه میزان شیوع سرخک 10برابر بیشتر از کرونا است، گفت: بسیاری از مردم تصور می کنند که برای انجام واکسیناسیون سرخک کودکان خود نباید به مراکز بهداشتی مراجعه کنند و با حضور در این مراکز کودکانشان به کرونا مبتلا می شوند، در حالی که این تصور اشتباه است زیرا میزان ابتلای کودکان به کرونا کم بوده و در صورت مبتلا شدن نیز خفیف می گیرند و بی خطر است.
این عضو ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: مردم حتما واکسیناسیون سرخک کودکان را انجام دهند، در مراکز بهداشتی تهویه برقرار بوده و پروتکل های بهداشتی کاملا رعایت می شود و نباید از مراجعه به این مراکز خودداری کنند.
مردانی، ایران را جزو کشورهای پیشرو در امر واکسیناسیون برای پیشگیری از بیماریهای واگیر دانست و گفت: باید هوشیار باشیم و با انجام به موقع واکسیناسیون کودکان، میزان شیوع سرخک افزایش نیابد.
به گزارش ایرنا، اواخر هفته گذشته رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در نامهای به معاونان بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی نسبت به شیوع بیماری «سرخک» با توجه به افزایش روزافزون موارد تأیید شده سرخک و شناسایی بیماران مبتلا در استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، هرمزگان، تهران و آذربایجان شرقی هشدار داد.
در این میان از جمله ویروسهایی که در طول اپیدمی کووید19 فرصت تکثیر پیدا کرد، سرخک است که البته در ایران به مرحله حذف رسیده بود اما این روزها خبرها از استانهای مرزی نشان میدهد، نوار مرزی کشور در معرض خطر طغیان این بیماری قرار گرفته است. متخصصان عفونی میگویند؛ واکسینه نکردن بموقع کودکان به بهانه کرونا و ترس از مراجعه به مراکز بهداشتی و همچنین حرفهای جعلی گروههای ضد واکسن سلامت آنها را به لبه پرتگاه خواهد برد. آنها تأکید میکنند؛ واکسیناسیون MMR علیه این بیماری در 12 و 18 ماهگی نباید به تأخیر بیفتد. تب بالا، سرفه، آبریزش بینی، چشمهای قرمز و ورم ملتحمه و بثورات جلدی 3تا 5 روز پس از شروع علائم از نشانههای بیماری سرخک است.
این در حالیست که هیچ کودک ایرانی نباید واکسنهای روتین اش به هردلیلی به تاخیر بیفتد چنانچه خانوادهها بهخاطر کرونا واکسن سرخک (MMR یک سالگی و 8 ماهگی) را به تاخیر انداختهاند، هرچه سریعتر برای دریافت واکسن رایگان به مراکز بهداشت مراجعه کنند.