عضو کمیسیون امنیت ملی: کیفرخواست عاملان ترور حاج قاسم تا 6 ماه دیگر تکمیل میشود
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس؛ حجتالاسلام مجتبی ذوالنوری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در برنامه تهران 20 که با موضوع بررسی تاثیر مکتب حاج قاسم سلیمانی در پیشرفت اهداف جمهوری اسلامی و سبک مدیریتی کشور پخش شد، گفت: مهمترین ویژگی حاج قاسم صدق و اخلاص بود که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند. این توصیف و تبیین رهبری اشاره به آیان قرآن و متون دینی ما درباره مردان دینی دارد. تمام این اشارات قرآنی در وجود حاج قاسم تجلی داشت. اولین مصداق قرآنی او صدق به معنای به کار بستن و وفا کردن است. مومنین به پیمانی که با خدا میبندند وفا میکنند. ایشان مرد عمل و میدان بود. پیمان را اجرا کرد. لحظهای هم تغییر پیدا نکرد. غبار دنیا از تشعشات نور او کم نکرد.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی افزود: واقعا هم رسیدن به این صفت هم سخت و هم نزدیک است. بستگی به کسی دارد که میخواهد به آن دست یابد. کسی که میخواهد در این مسیر باشد باید درک درستی از خودش داشته باشد و با خود صادق باشد. همچنین ارزش خود و مسیرش را بشناسد. شهید سلیمانی راه را درست انتخاب کرد. مقصد را درست تعیین کرد و برای رسیدن به آن برنامهریزی کرده بود.
وی خاطرنشان کرد: اخلاص یعنی برای خدا بودن، یعنی نگاه، فکر، زندگی، پوشش، تظاهر و کار مخفی و... همه چیز با عیار الهی محک زده بشود. کسی که برای خدا باشد خدا برای اوست. شهید سلیمانی نقش الگویی پیدا کرده است. رهبری فرمودند که ایشان هم چهره ملی هم امتی بودند.
شهید سلیمانی نسبت به سردار سلیمانی خواب دشمنان را آشفتهتر کرده است. چون برای خدا بود پس خدا او را بزرگ کرد. در تجمع روز سهشنبه تنوعی از آدمها را میدیدیم که از ایشان به عنوان یک شخصیت امتی تجلیل کردند.
حاج قاسم همه را زیر یک چتر جمع میکرد
ذوالنوری در برابر این سوال که کدام ویژگی مدیریتی حاج قاسم را میتوان از مسئولین مطالبه کرد، گفت: سابقه آشنایی و اردات من با شهید به اوایل جنگ برمیگردد و از نزدیک شاهد منش و شیوه مدیریتی حاج قاسم بودم. بعد از جنگ هم ارتباطات به نوعی از نزدیک بوده و شاهد ویژگیهای مدیریتی ایشان بودم. اولین ویژگی اخلاص بود. دوم اینکه خودش را فرمانده نمیدید؛ خودش را با یک بسیجی معمولی متفاوت نمیدید.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مدیریت مجموعهای از تفکرات، منشها، قابلیتها و نوع نگاه انسانهاست. اگر مدیری خودش را با دیگران جدا بداند، نمیتواند تاثیرگذاری به نیرو داشته باشد. اگر مسئولی با پایینترین سطح جامعه خودش را متفاوت بداند دردشان را نمیفهمد. ویژگی بعدی صعهصدر بود. شهید سلیمانی خیلی کم عصبی میشد، ولی من مسئول ممکن است حوصله شنیدن دغدغههای مردم را نداشته باشم. شهید سلیمانی شجاع و مدبر بود و همه ویژگیها را جمع کرده بود.
وی تصریح کرد: او یک استراتژیست بود. راهبرد و نظم داشت و قوارهمند عمل میکرد. نیروهای حزبالله را از کشورهای مختلف زیر یک پرچم جمع میکرد. این شهید کاریزمایی داشت که میتوانست همه را زیر یک چتر قرار بدهد. البته مجلس با سطح مدیریتی کشور متفاوت است. مجلس در سطح نظردهی و رایگیری است. یعنی باید نگاه کنیم که چه چیزی گفته میشود. ممکن است در مجلس چند نماینده اصلاحطلب داشته باشیم. من نگاه میکنم که پیشنهاد چیست، اگر در راستای حل منافع ملی است حمایت میکنم. در عرصه مدیریت کشوری نیز کشور برای همه ایرانیان است.
ذوالنوری در خصوص اینکه از این دست استراتژیها چگونه در مسائل مختلف اقتصادی، فرهنگی و هستهای میتوان استفاده کرد، گفت: متاسفانه در کشور ما گاهی شاهد عرضه برنامهها و پیشنهاداتی هستیم که لوازمش دیده نشده است. یعنی نوع راهبرد ما ایراده دارد. پیشبینی الزامات راهبرد در مرحله اول نیازمند تبیین، دوم تدوین و سوم همراه سازی است. البته ممکن است نقص از راهبرد نباشد، بلکه شخص ایراد داشته باشد. البته من از دولتی نام نمیبرم، اما برخی دولتها حرکت در مسیر پیشرفت را کند میکنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در مقابل این سوال که باتوجه به مکتب حاج قاسم سلیمانی چه نمرهای به عملکرد مسئولان امروز میدهد، گفت: به برخی از مدیران از 100 درصد، 80 درصد نمره میدهم اما به برخی منهای 100. درکل به صورت میانگین به همه دستگاهها 50 از 100 میدهم.
تکمیل کیفرخواست عاملان ترور سردار سلیمانی تا 6 ماه آینده
وی در پایان در خصوص پیگیری پرونده ترور سردار سلیمانی در داخل و خارج از کشور گفت: این پرونده به دلایلی پیچیده است. چراکه مجامع بینالمللی متاثر از قاتلین شهید هستند. دو کشوری که مسئولینش عامل ترور هستند همکاری نمیکنند. در ایران و عراق کمیته مشترکی تشکیل شده و سه دوره همکاری صورت گرفته است. دوره چهارم ظرف چند روز آینده با میزبانی ایران انجام میشود. ستاد حقوق بشر قوه قضائیه نیز فعالانه عمل میکند. تا به حال 94 متهم آمریکایی تعیین شدهاند. ترامپ، پمپئو و ژنرال مکنزی 3 متهم اول هستند. همچنین علاوه بر آن 94 نفر، 17 تن را در عراق شناسایی کردیم. اخیرا عراقیها هم 5 نفر دیگر را مشخص کردهاند.
ذوالنوری خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی بر اساس کنوانسیون 1973 در این دادخواست میگوید که احترام مامورین و روسای کشورها باید حفظ بشود. سلیمانی مقام رسمی ایرانی بود که با دعوت عراقیها به آن کشور رفته بود. آمریکاییها یا باید متهمین را به ما تحویل بدهند یا مجازات کنند. در فاز ابتدایی پرونده به دادگستری تهران ارجاع داده میشود. در فاز بعدی اقدام از مجامع بینالمللی صورت میگیرد و در نهایت بر اساس حکمی که توسط دادگاههای خودمان صادر بشود هرجا که دستمان به این اشخاص برسد طبق قانون عمل خواهیم کرد. مدارک پرونده کامل است و تا 6 ماه آینده با تکمیل کیفرخواست در محاکم ایران حکم صادر میشود.
پایان پیام /