جمعه 5 بهمن 1403

عطش همدان؛ آبرسانی سیار تا شتاب پروژه انتقال آب

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
عطش همدان؛ آبرسانی سیار تا شتاب پروژه انتقال آب

همدان - ایرنا - آبرسانی با تانکرهای سیار، تزریق اعتبار 200 میلیارد تومانی در سفر وزیر نیرو، ارسال محموله آب از سوی هلال احمر و شمارش معکوس برای افتتاح ابر پروژه انتقال آب به همدان گوشه ای از تلاش مسئولان محلی و کشوری برای فروکش کردن عطش دیار الوند است که این روزها در محاصره خشکسالی است.

به گزارش ایرنا، نبضش ضعیف می زند، پاهایش توان ایستادن ندارد و صافی و جلا از سیمایش رخت بسته؛ آری این ناخوش احوالی حکایت این روزهای آب همدان است.

این روزها که ذخیره سد اکباتان به عنوان منبع اصلی تامین کننده آب آشامیدنی مردم شهر همدان به انتها رسیده است و مسئولان چاره ای جز جیره بندی آب در مناطق و محلات شهر ندارند تا آب عادلانه به همگان برسد.

مردم همدان از ابتدای هفته جاری شاهد قطعی چندین ساعته آب هستند به نحوی که در طول روز بر اساس برنامه زمان بندی اعلام شده در برخی از نقاط شهر بیش از 10 ساعت قطعی آب و یا کاهش فشار آب دارند.

مردم نیز صبور و نجیب برنامه شست و شو و امورات زندگی خود را با این زمان بندی تنظیم کرده اند، هوا نیز دیروز و امروز هرم سوزانش را کاهش داد تا عطش کولرهای آبی را برای بلعیدن هزاران لیتر آب فروکش دهد.

اما آب همچنان داغترین مبحث محافل و مجالس دیار تفتیده و تب دار الوند است؛ از یک سو مسئولان از مردم انتظار صرفه جویی و شکیبایی دارند و از آن سو مردم از مدیران و متولیان می خواهند تصمیمی کارساز بگیرند. برخی هم می خواهند علم و دانش خود را به کار گرفته و برای درمان درد آب نسخه‌ای شفابخش بپیچند.

در این بین هلال احمر، شهرداری و فرمانداری برای آبرسانی به مناطق مختلف شهر آستین های همت را بالا زده تا بخشی از بحران آب را مدیریت کنند.

آبرسانی سیار به 70 نقطه همدان

فرماندارهمدان با اشاره به شرایط خشکسالی و اعمال برنامه مدیریت مصرف و قطعی آب از عملیات آبرسانی به 70 نقطه شهرستان همدان خبر داد، اقدامی به موقع که آب گوارایی بر گونه های خشکیده این دیار بود.

به گفته او امکانات فنی برای آبرسانی به همدان باید تقویت شود و در این راستا از همه تانکرهای استان و بخشی نیز از سایر استان ها برای آبرسانی به همدان استفاده شده است.

علاوه بر آبرسانی با تانکر، علی محمد محمدی اجاره چاه های کشاورزی را راهکاری سازنده برای تامین آب آشامیدنی مردم دانست و گفت: تاکنون 14 چاه با دبی های مختلف وارد مرحله عقد قرارداد شده و از این تعداد، برداشت از پنج چاه آغاز شده است.

علاوه بر آبرسانی با تانکر، «محمدعلی محمدی» اجاره چاه های کشاورزی را راهکاری سازنده برای تامین آب آشامیدنی مردم دانست و گفت: تاکنون 14 چاه با دبی های مختلف وارد مرحله عقد قرارداد شده و از این تعداد، برداشت از پنج چاه آغاز شده است.

ورود محموله آبی هلال احمر کشور به همدان

جمعیت هلال احمر نیز به رسم و مرام بشردوستی وارد میدان عمل شد و هزار گالن 15 لیتری آب آشامیدنی را بین محلات حاشیه و محروم شهر همدان توزیع کرد تا از شدت تنش آبی در مرکز استان بکاهد.

رییس جمعیت هلال احمر کشور هم به یاری همدان تشنه شتافت و دستور توزیع یک میلیون بطری آب آشامیدنی یک و نیم لیتری، را صادر کرد و گفت: نخستین محموله شامل 6هزار بطری آب در قالب یک هزار بسته تحویل هلال احمر استان شده است که در مناطق دچار تنش آبی شهر همدان توزیع می‌شود.

«پیرحسین کولیوند» به مردم اطمینان خاطر داد که جمعیت هلال احمر تا زمان خروج شهر از شرایط اضطراری و پایداری وضعیت تامین آب، در کنار مردم ایستاده و از هیچ کمک و امکاناتی به مردم دریغ نمی کند.

شمارش معکوس برای افتتاح ابرپرژه آبرسانی همدان

وزیر نیرو هم در این بحران آبی، همدانی ها را تنها نگذاشت و در جریان سفری یک روزه از طرح آبرسانی بین حوضه ای همدان بازدید کرد و از تلاش جدی دولت برای رفع مشکل تنش آبی ناشی از خشکسالی در این منطقه خبر داد.

«علی اکبر محرابیان» به مردم این نوید را داد که شمارش معکوس برای افتتاح پروژه آبرسانی به همدان آغاز شده و مرحله اول طرح آبرسانی 2 تا سه هفته آینده به بهره برداری می رسد و دوباره آب به جوش و خروش سابق بازمی گردد.

علی اکبر محرابیان به مردم این نوید را داد که شمارش معکوس برای افتتاح پروژه آبرسانی به همدان آغاز شده و مرحله اول طرح آبرسانی 2 تا سه هفته آینده به بهره برداری می رسد و دوباره آب به جوش و خروش سابق بازمی گردد.

به اعتقاد او آبرسانی به همدان یک اَبر پروژه است که از 17 سال پیش عملیات اجرایی آن شروع شده و تاکنون به درازا کشیده است.

اختصاص 200 میلیارد تومان، رهاورد سفر وزیر نیرو 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان نیز از اختصاص200 میلیارد تومان اعتبار توسط وزیر نیرو برای طرح آبرسانی بین حوضه ای شهر همدان خبر داد تا گل شادی بر لبان مردمان این خطه بکارد.

به گفته «محمد ضروری» فاز نخست طرح آبرسانی به همدان مراحل پایانی خود را می گذراند و با سرعت زیادی امکانات و تجهیزات این طرح توسط پیمانکار در حال نصب و راه اندازی است و تزریق این اعتبار بی تردید شتاب مضاعفی به پروژه می دهد.

او روند پیشرفت پروژه را تشریح کرد و گفت: این طرح با فراز و فرودهای بسیاری دچار شده و با توجه به خشکسالی ممتد این استان و به ویژه در سال آبی جاری، قرار شد این طرح در صدر جدول طرح های ویژه و اولویت دار دولت بنشیند و همین گونه هم شد.

زمان بندی آب موقتی است

خلاصه اینکه همه برای همدردی با بی آبی همدان تلاش می کنند تا قدری از آلام و دردهایش را تقلیل دهند به ویژه استاندار همدان که کاهش بارندگی، خشکسالی و خالی شدن کاسه سد اکباتان را علت زمان بندی آب اعلام کرد و این شرایط را موقتی و گذرا دانست و گفت: جدول زمانبندی مدیریت مصرف تنظیم شده تا فشار آب طی ساعاتی در برخی نقاط کاهش و در برخی نقاط نیز افزایش پیدا کند، البته این اقدام به‌صورت موقت و تا زمان بهره برداری از فاز اول پروژه آبرسانی به شهر همدان انجام می شود.

قاسمی فرزاد مردم را به پرهیز از مصرف بی رویه آب توصیه کرد و گفت: در روزهای اخیر شاهد افت فشار در مخازن آب شهر همدان بودیم که با توجه به افزایش گرما، میزان ورودی آب کاهش و میزان مصرف نیز افزایش یافته است.«علیرضا قاسمی فرزاد» مردم را به پرهیز از مصرف بی رویه آب توصیه کرد و گفت: در روزهای اخیر شاهد افت فشار در مخازن آب شهر همدان بودیم که با توجه به افزایش گرما، میزان ورودی آب کاهش و میزان مصرف نیز افزایش یافته است.

نماینده عالی دولت هم استانی ها را به خویشتن‌داری و همکاری مردم در اجرای برنامه زمان‌بندی توزیع آب سفارش کرد.

پس یادمان باشد امروز برگی دیگر از تاریخ الوند در حال نگارش است، اگر خشک شدن منابع آبی در تاریخ به تحریر درآید، هیچ‌گاه آیندگان ما را نمی بخشند.

باید بپذیریم آب با همه زیبایی، شادابی و با همه نعمت‌هایش در حال نابودی است این نابودی زخمی است عمیق بر پیکره طبیعت، پس نگذاریم عطوفت و مهربانی آب به قهری بدل شود که دیگر به سادگی نتوان آن را مدیریت کرد.

برچسب‌ها

عطش همدان؛ آبرسانی سیار تا شتاب پروژه انتقال آب 2
عطش همدان؛ آبرسانی سیار تا شتاب پروژه انتقال آب 3
عطش همدان؛ آبرسانی سیار تا شتاب پروژه انتقال آب 4