عطوان: طرفهای درگیر در لیبی خود را برای نبرد سرنوشتساز آماده میکنند
تهران - ایرنا - سردبیر روزنامه «رای الیوم» تحلیل کرد که تحولات اخیر در لیبی حکایت از آن دارد که طرفهای داخلی، منطقهای و بینالمللی درگیر در بحران این کشور، در حال آماده کردن خود برای یک نبرد سرنوشتساز هستند.
«عبدالباری عطوان» سردبیر این روزنامه چاپ لندن در سرمقاله امروز (سه شنبه) نوشت: نشست شورای دفاع ملی مصر اخیرا با حضور فرماندهان نیروهای مسلح و نهادهای امنیتی و وزیران خارجه و کشور و دفاع و به ریاست رئیس جمهوری «عبدالفتاح السیسی» برگزار شد و به دنبال آن پارلمان مصر در یک نشست پشت درهای بسته با حضور رییس جمهوری به دخالت نظامی این کشور در بحران لیبی مشروعیت بخشید. تحولات یاد شده حکایت از آن دارد که لیبی در آستانه نبرد «سرت - الجفره» قرار گرفته که طی آن ارتشهای مصر و ترکیه و حامیانشان در شرق و غرب لیبی به طور مستقیم با یکدیگر وارد جنگ خواهند شد و علاوه بر آن فرانسه، روسیه و امارات در کنار مصر قرار خواهند گرفت.
عطوان با استناد به نقطه نظر کارشناسان راهبردی نظامی پیشبینی کرد که این نبرد ظرف چند روز آینده در لیبی روی خواهد داد.
به اعتقاد این تحلیلگر سرشناس مسائل سیاسی جهان عرب، ترکیه و مصر تصمیم به جنگ گرفتهاند و خود را برای آن آماده کردهاند و در همین رابطه ترکیه شمار نظامیانش را در لیبی دو چندان کرده و آماده یورش بردن به دو شهر سرت و الجفره است و به همین منظور دهها تن تجهیزات سنگین نظامی از قبیل تانک و زرهپوش و دهها پهپاد و موشک بالستیک را به لیبی مستقر کرده است.
وی افزود: اما قاهره که مورد حمایت روسیه، فرانسه و امارات قرار دارد نیز از سوی قبایل لیبی به ویژه عشایر ساکن شرق این کشور چراغ سبز و از سوی پارلمان «طبرق» و رئیس آن «عقیله صالح» مشروعیت قانونی دریافت کرده است و در حال مسلح کردن جوانان قبایل ساکن در مناطق مرزی مصر و لیبی است و با سران عشایر هوادار «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور و در راس آنها «سیف الاسلام» فرزند قذافی کانالهایی برای برقراری ارتباط و تماس گشوده است.
عطوان اضافه کرد: از سوی دیگر دولت «ائتلاف ملی» به ریاست «فایز السراج» به رسمیت شناخته شده از سوی سازمان ملل نیز در حال آماده شدن برای انجام عملیات موسوم به «آتشفشان خشم» به منظور یورش بردن به دو شهر سرت و الجفره است.
در همین رابطه «مصطفی المجعی» سخنگوی این عملیات دیروز (دوشنبه) در یک گفت وگوی مطبوعاتی تاکید کرد: بسیج نظامی بیسابقهای در غرب شهر سرت در حال شکل گرفتن است و آزادسازی آن قطعی و بسیار نزدیک شده و بدین ترتیب زمینه تسلط یافتن بر چاههای نفت و بنادر آن در هلال نفتی در غرب شهر «بنغازی» و به دنبال آن تسلط کامل بر سرزمین لیبی و پایان دادن به حضور شورشیان فراهم خواهد شد.
عطوان در ارتباط با نقش مسکو در بحران لیبی نیز نوشت: روسیه یک پل هوایی میان مسکو و پایگاه هوایی الجفره برقرار کرده که از 11 هواپیمای باری غولپیکر حامل سامانه موشکهای پیشرفته دفاع هوایی «نانتشر» و چندین تانک و سامانه موشک «اس 400» و بیش از 20 جنگنده پیشرفته مدل «میگ 29» و «سو 24» تشکیل یافته است.
سردبیر روزنامه رأی الیوم معتقد است که نبرد سرت سرنوشت بسیاری از مسائل را در لیبی مشخص خواهد کرد و زمینه را برای راهحل سیاسی بحران این کشور فراهم خواهد کرد. راهحلی که بتواند تمامی طرفهای درگیر در بحران لیبی را راضی نگهدارد تا بتوانند به سهم موردنظر خود از نفت و گاز این کشور دست یابند.
عطوان از لیبی به عنوان «جنگل اسلحه و شبه نظامیان» نام برده و پیشبینی کرد که در صورت ورود قبایل مسلح این کشور به میدان درگیری نظامی، جنگ و ناامنی و آشوب در لیبی تا سالیان متمادی ادامه خواهد داشت و به گفته این تحلیلگر برجسته «این همان چیزی است که پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از ابتدا به دنبال تحقق بخشیدن به آن بوده است».
1487
*س_برچسبها_س*