علیپور: بزرگترین مشکل ما نبود تجهیزات ورزشی است
تهران - ایرنا - رییس فدراسیون انجمن های ورزشی، گفت: نبود تجهیزات ورزشی یکی از بزرگترین مشکلات فدراسیون است که مانع توسعه رشتهها خواهد شد. امیدوارم وزارت ورزش و جوانان برای رفع این مساله به ما کمک کند.
محمد علیپور در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: یکی از بزرگترین مشکلات فدراسیون نبود تجهیزات ورزشی برخی از رشتهها است. در سپک تاکرا، بیسبال، راگبی و کریکت یا حتی رشتههای رزمی تحهیزات و لوازم آن در ایران تولید نمیشود. این امر کار را برای توسعه رشتهها در ایران سخت کرده است؛ بنابراین از تولیدکنندگان داخلی خواهش کردم تا در این زمینه کمک کنند. اکنون مردم خریدار این لوازم هستند و امیدوارم وزارت ورزش در زمینه تهیه این تجهیزات به ما کمک کند تا این نقطع ضعف در پیشرفت رشتهها برطرف شود.
وی افزود: در این مدت نیز بدلیل بحران کرونا، مسابقات ما تعطیل شد و در 4 انجمن ما مسابقات آنلاین برگزار کردند که یکی از موفقترین مسابقات رشته دارت بود و جمع کثیری را وارد مسابقات آنلاین کرد. مسابقات آنلاین کیکبوکسینگ هم برگزار شد و برای اولین بار فدراسیون جهانی و آسیایی از آن تقدیر کرد. اکنون متنظر هستیم تا فدراسیون جهانی و آسیایی زمان برگزاری مسابقات را اعلام کند. گرچه در تقویم امسال 30 اعزام پیش بینی شده بود.
علیپور عنوان کرد: فدراسیون پرجمعیتی هستیم و الان 18 انجمن و بیش از 57 رشته ورزشی داریم که 5 رشته ما المپیکی است. این فدراسیون نزدیک به 2 هزار انجمن، کمیته و هیات در سراسر ایران دارد که عدد بزرگی در ورش ایران محسوب میشود. راه اندازی رشتهها در هر انجمن کار سختی است و نیاز به زمان بیشتری دارد. بسیاری از رشتهها نیاز به مربی، داور دارد و حتی برای آن امکانات و تجهیزات نیست. میتوانیم ادعا کنیم که بعد از 10 سال از تاسیس فدراسیون انجمن های ورزشی در بخش زنان و مردان بسیار موفق عمل کردیم.
وی ادامه داد: به دلیل تنوع رشتهها، به اندازه چند فدراسیون فعالیت داریم. در سال گذشته 265 رویداد ورزشی را اعم از اردوها، میزبانی مسابقات، اعزامهای برون مرزی و مسابقات لیگ و انتخابی تیم ملی را برگزار کردیم. همچنین بیش از 250 کلاس آموزشی برپا شد. پایه رشد و ارتقای ورزش آموزش است. در بخش زنان نیز به این مهم توجه زیادی نشان دادیم.
رییس فدراسیون انجمنهای ورزشی اضافه کرد: در سال گذشته 17 اعزام برون مرزی را با وجود اعتبارات محدود داشتیم. همچنین 39 مدال بوسیله ورزشکاران رشتههای مختلف کسب شد که 11 مدال آن طلا بود. اولین تیمهای ملی زنان در برخی از رشتهها در فدراسیون تشکیل شد. ما سعی کردیم تا در این سالها به انجمنها استقلال بدهیم. روسای انجمنها بسیار فعال هستند و بیش از 30 کرسی بین المللی در فدراسیونهای جهانی و آسیایی را بدست آوردهاند. همچنین بیش از 90 تیم ملی در رشتههای مختلف در بخش مردان و زنان داریم.
وی یادآور شد: هر انجمنی که بخواهد تبدیل به فدراسیون شود کافی است که تابلو را تغییر دهد زیرا آنان حامیان مالی خوبی دارند و تیم ملی را به مسابقات برون مرزی اعزام میکنند و عملکرد مستقلی برای انجام امور مختلف دارند. رشتههای ورزشی همیشه نباید متکی به دولت باشند. ما بودجه یک فدراسیون را میگیریم اما کار 18 فدراسیون را انجام می دهیم. 10 سال پیش همه انجمنها بدنبال این بودند تا فدراسیون شوند اما 3 سال است که این بحثها را نمیشنوید زیرا ما آزادی عمل و امکانات لازم را در اختیارا آنان گذاشتیم.
علیپور خاطرنشان کرد: با تلاش خوب همکاران در هیاتهای استانها از 10 سال گذشته تاکنون 443 مدال در رشتههای مختلف این فدراسیون مدال کسب شده که 114 مدال آن طلا بوده است. تعداد مدالها باعث شد تا کاروان ما در رتبه بهتری قرار بگیرد. این رشتهها آینده ساز ایران هستند. بیاد دارم در سال 79 رشته کبدی را به انجمنی تبدیل کردم و در فدراسیون ورزشهای همگانی خیلیها از این قضیه انتقاد کردند که چرا بیدلیل برای این رشته هزینه میکنید. اما اکنون کبدی یک فدراسیون موفق است و در بازیهای آسیایی جاکارتا در بخش زنان و مردان به مدال طلا رسید. تفکری که 20 سال پیش در قالب یک رشته و انجمن شکل گرفت و اکنون در فدراسیون بزرگی با مدالآوری همراه شده است، نشانه آینده نگریست.
*س_برچسبها_س*