یک‌شنبه 7 بهمن 1403

علی اکبر صالحی: ای کاش عزیزان در پاکستان، غیرت خود را در حمله‌های استکبار جهانی به خاک آن کشور که عروسی‌ها را به عزا تبدیل می‌کرد نشان می‌دادند

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
علی اکبر صالحی: ای کاش عزیزان در پاکستان، غیرت خود را در حمله‌های استکبار جهانی به خاک آن کشور که عروسی‌ها را به عزا تبدیل می‌کرد نشان می‌دادند

صالحی تاکید کرد: عزیزان ما در کردستان عراق که جناب آقای فواد حسین نیز از آن دیار هستند، فراموش کرده اند که اگر نبود جانفشانی‌های مردم شریف ایران و در راس آنها سردار شهید بزرگوار سردار سلیمانی در جلوگیری از سرازیر شدن داعش به شهر اربیل و کردستان عراق الان به طور کلی نشانی از آن دیار باقی نمی‌ماند.

دکتر علی اکبر صالحی وزیر اسبق امور خارجه ضمن انتقاد به اظهارات وزیر خارجه عراق مبنی بر اینکه «ایران منزوی است» گفت: اگر ایران قرار بود در جبهه باطل و شیاطین روزگار قرار گیرد علی‌الظاهر منزوی نمی‌بود. در طول تاریخ معمولا در جبهه حق قرار گرفتن معادل منزوی بودن بوده است.

صالحی در گفتگو با «انتخاب» اظهار داشت: با احترام به جناب آقای فواد حسین، وزیر محترم امور خارجه عراق که فردی با وقار و با تجربه می‌باشد، این که گفته‌اند ایران منزوی است باید عرض کنم که بله ایران در این دنیای متلاطم و آشفته که پر از ظلم، نابرابری، وحشی گری و نفاق است (بحران غزه نمایانگر این نفاق است) منزوی است. جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب پایبند به یک سری اصول در سیاست خارجی خود بوده است که بارزترین آن‌ها صیانت از استقلال سیاسی، حاکمیت ملی و زیربار ظلم و زور نرفتن و تا حد میسور کمک به مظلومین جهان در چارچوب عرف و وجدان عمومی بوده و هست و به اذن خدا خواهد بود.

صالحی در ادامه بیان کرد: بنابراین جناب وزیر درست فرموده اند که ما منزوی هستیم، چون جزو استثنایی‌ترین کشور‌های مستقل جهان هستیم که با تمام وجود با ظلم و تعدی و روایت‌گری‌های نادرست و تصویرسازی‌های دروغین استکبار مبارزه می‌کنیم و هزینه سنگینی هم بابت آن می‌پردازیم.

وی افزود: اگر ایران قرار بود در جبهه باطل و شیاطین روزگار قرار گیرد علی‌الظاهر منزوی نمی‌بود، ولی در طول تاریخ عموما در جبهه حق قرار گرفتن معادل منزوی بودن بوده است. داستان حضرت اباعبدالله الحسین (س) مصداق بارز آن است. داستان پیامبران مصداق همین امر است. ممنون می‌شوم چنانچه وزیر محترم امور خارجه عراق کمی با دقت به تاریخ بنگرند.

صالحی تاکید کرد: درثانی، عزیزان ما در کردستان عراق که جناب آقای فواد حسین نیز از آن دیار هستند، فراموش کرده اند که اگر نبود جانفشانی‌های مردم شریف ایران و در راس آن‌ها سردار شهید بزرگوار سردار سلیمانی در جلوگیری از سرازیر شدن داعش به شهر اربیل و کردستان عراق الان به طور کلی نشانی از آن دیار باقی نمی‌ماند. این است ترجمان هل" جزاء الاحسان الا الاحسان". آیا ایشان نسبت به حملات همسایگان دیگر که مخالفانشان در خاک عراق هستند با همین لحن و اقدام شتاب زده در سازمان ملل اقدام کرده‌اند؟ این رسم مروت و جوانمردی نیست.

وی در مورد اتفاق پیش آمده با پاکستان خاطر نشان کرد: بنده باید عرض کنم که نمونه یک مرز دوستی و برادری، مرز بین پاکستان و ایران است. از زمان تشکیل کشور پاکستان ایران همواره یک همسایه دوست و در بزنگاه‌های خطرناک برای پاکستان یک حامی و پشتیبان واقعی بوده است و ملت شریف پاکستان این موضوع را خوب می‌دانند. ایران بدون چشم داشتی همواره یک حامی و پشتیبان صادق و با حسن نیت برای پاکستان در عرصه‌های بین‌المللی و نیز در زمان‌هایی که پاکستان با بحران‌هایی رو‌به‌رو می‌شده است بوده و هست و انشاالله خواهد بود. باید سعی شود که این بحران اخیر بین دو کشور دوست و برادر هر‌چه زودتر فیصله یابد.

وزیر اسبق امور خارجه در انتها بیان کرد:‌ای کاش عزیزان در پاکستان غیرت خود را درحمله‌های استکبار جهانی به خاک آن کشور که عروسی‌ها را به عزا تبدیل می‌کرد نشان می‌دادند. در شان دولت محترم پاکستان نیست که با دو معیار مختلف اقدامات خود را توجیه کند.