عملکرد رویایی بورس و جذب بخشی از نقدینگی سرگردان
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه دنیای اقتصاد با بیان این مطلب نوشت: شاخص کل بورس تهران در معاملات اولین روز از آخرین هفته فروردین با جهش 3/40 واحد درصدی به پیشروی خود در سطوح بیسابقه کانال دو میلیون و 200 هزار واحدی ادامه داد و به محدوده 2 میلیون و 253 هزار واحدی رسید. نماگر اصلی بازار سهام با افتی که در دو روز پایانی هفته گذشته تجربه کرد، کانال مذکور را واگذار کرده بود...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه دنیای اقتصاد با بیان این مطلب نوشت: شاخص کل بورس تهران در معاملات اولین روز از آخرین هفته فروردین با جهش 3/40 واحد درصدی به پیشروی خود در سطوح بیسابقه کانال دو میلیون و 200 هزار واحدی ادامه داد و به محدوده 2 میلیون و 253 هزار واحدی رسید. نماگر اصلی بازار سهام با افتی که در دو روز پایانی هفته گذشته تجربه کرد، کانال مذکور را واگذار کرده بود و گروهی از فعالان بورس تهران با رسیدن شاخص کل به این سطح ترجیح دادند بخشی از سود کسب شده در روند صعودی اخیر در نمادهای مختلف را ذخیره کنند.
آمارها بیانگر این نکته است که در سال جاری تمرکز پول سیال سرگردان در سطح بورس تهران بر روی نمادهای کوچک و باارزش بازار پایین بوده است و بخشی از نقدینگی خارج شده از نمادهای شاخص ساز روانه سهمهای کوچک بازار شده است. دلایل مختلفی را میتوان برای رخ دادن این وضعیت متصور شد.
اولین مورد به دخالتهای دولتی در سهمهای بزرگ برمیگردد. معمولا برای مقاصدی مانند شاخص سازی یا کنترل کلیت بازار سهام از نمادهای بزرگ و شاخص ساز بازار که بر روی شاخصها اثرگذاری قابلتوجهی دارند استفاده میشود، بنابراین گروهی از سرمایهگذاران با اتکا بر همین قضیه، سعی میکنند از نمادهای شاخصساز دوری گزینند. با اینکه سایه ریسکهای قانونگذاری در حوالی کلیه صنایع بورس تهران قدرتنمایی میکند، اما ریسکها و خطراتی که پیرامون سهمهای کوچک وجود دارد در قیاس با سهام بزرگ بازار کمتر است و همین موضوع دومین دلیل استقبال از سهام کوچک بازار است.
عملکرد فوقالعاده بازار سهام در دو ماه اخیر، بخشی از نقدینگی سرگردان در سطح جامعه را روانه بورس تهران کرده است. فقط در یک روز، بازار سهام میزبان 1582 میلیاردتومان پول تزریقی از سوی حقیقیها بود. این میزان از ورود پول حقیقی، از 20 مهر سال 99 بیسابقه بوده است. به جز 5 صنعت که خروج پول ناچیزی را تجربه کردند، سایر صنایع با ورود پول و استقبال از سوی حقیقیها مواجه شدند. صنعت بانکها و موسسات اعتباری در صدرجدول صنایعی قرار داشت که با بیشترین استقبال از سوی حقیقیها مواجه شد.
با ثبت عملکرد روزهای گذشته شاخصها و احتساب آمار دو ماه اخیر در بازار سهام میبینیم که شاخص کل بورس تهران از ابتدای اسفند تاکنون رشد 47 درصدی را ثبت کرده است. نماگر هم وزن که در سال گذشته گوی سبقت را از شاخص کل ربوده بود، در این برش زمانی صعود 51 درصدی را ثبت کرده است. شاخص کل فرابورس نیز با رشد 43 درصدی همراه شده است. به این ترتیب میتوان اینچنین استنباط کرد که در کمتر از دو ماه قیمتها در کلیت بازار سهام 50 درصد بالاتر آمدهاند و این موضوع مجددا مزیتهای بازاری مثل بورس تهران را برای مخاطب یادآور میشود که با وجود جاماندگی از سایر بازارها، بورس در عرض دو ماه قادر به تعدیل خود با سایر متغیرهای کلان اقتصادی است.
منبع: کیهان