جمعه 18 آبان 1403

عملکرد موفق لرستان در اجرای طرح های جهش تولید

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
عملکرد موفق لرستان در اجرای طرح های جهش تولید

خرم آباد - ایرنا - معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: استان لرستان عملکرد موفقی در اجرای طرح های جهش تولید دارد.

به گزارش ایرنا حمید پورمحمدی شامگاه چهارشنبه در حاشیه مراسم انعقاد تفاهم نامه اجرای پروژه‌های «جهش تولید» لرستان با اشاره به اینکه بعد از فرمان مقام معظم رهبری و اعلام سال جاری به عنوان سال «جهش تولید»، از دوم فروردین ماه ستادی در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تشکیل شد، اظهار داشت: در این ستاد نمایندگان قوای مختلف حضور دارند.

وی با بیان اینکه در این ستاد 2نوع طرح تدوین شده است که شامل طرح‌های ملی و استانی هستند، گفت: خوشبختانه استان لرستان به خاطر عملکرد موفقی که در ستاد اقتصاد مقاومتی داشت، طرح جهش تولید خود را زودتر آماده کرد که در این راستا با کارشناسان ما به تفاهم رسیده‌اند و منابع لازم را ما برای استان در نظر گرفته‌ایم.

پورمحمدی در ادامه با اشاره به اینکه برای لرستان و یک سال، هزار و 60 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: یک سوم این اعتبار را دولت پرداخت می‌کند و دو سوم آن را بخش خصوصی و نهادهای مالی تأمین خواهند کرد.

وی با بیان اینکه در این زمینه 56 طرح را حمایت خواهیم کرد و البته همه این حمایت‌ها مشروط بر این است که این پروژه‌ها امسال تمام شوند، افزود: استان‌هایی که بتوانند در این رابطه عملکرد موفق تری داشته باشند منابع بیشتری در اختیارشان قرار خواهد گرفت و اگر هم در مسیر راه با موانعی روبرو شوند ستاد جهش تولید و دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی موظف به رفع آنها است.

معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: به دنبال این هستیم که علاوه بر طرح‌های استانی، طرح‌های ملی نیز در دستور کار قرار گیردتا همه استان‌ها در آن دخیل باشند و سهم لرستان در این رابطه نیز سهم کمی نخواهد بود.

پورمحمدی با بیان اینکه طرح‌های ملی متکی بر شرکت‌های دانش بنیان خواهد بود تا بهره وری را بالا ببریم و جوانان در عرصه اقتصاد نقش جدی ایفا کنند، بیان کرد: این طرح‌ها در کل جغرافیای کشور در دستور کار قرار خواهند گرفت.

وی با اشاره به اجرای طرح «جنگل اقتصادی» به عنوان یک طرح ملی در کشور، افزود: همچنین طرح‌هایی را در حوزه گیاهان دارویی خواهیم داشت و تلاش می‌کنیم از نهادهای عمومی غیر دولتی به ویژه بسیج در شکل دهی، ساماندهی و جلب مشارکت مردم استفاده کنیم.

معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی تصریح کرد: امیدواریم با طرح‌های استانی و ملی پایان سال، یک سال موفق را داشته باشیم، علیرغم سختی‌ها و تلخی‌هایی که بیماری کرونا ایجاد کرده و یا محدودیت‌هایی که بر اثر تحریم‌ها ایجاد شده، فرصت جهش تولید برای کشور یک فرصت مغتنم است که باید با همکاری امسال را یک سال پرفروغ برای تولید کشور کنیم.

همچنین وی با اشاره به قلعه «فلک الافلاک» لرستان، اظهار داشت: بر اساس آنچه که استاندار لرستان درخواست کرده بودند و من نیز سال گذشته اعلام کردم، 100 درصد اعتبار ساماندهی این قلعه را به استان اختصاص دادیم.

پور محمدی گفت: اکنون این اعتبار در حساب استانداری است، اما اینکه هنوز این جابجایی انجام نشده، موضوعی است که احتمالا سپاه استان برای ساخت جای جدید زمان بیشتری می خواسته‌اند، بنده نیز خواست مردم استان را به فرمانده کل سپاه تقدیم خواهم کرد و مطمئن هستیم که با باوری که ایشان نسبت به مناطق محروم و همچنین استان دارند، واکنش مثبت به خواست آنها خواهند داشت و امیدواریم هر چه زودتر این کار انجام شود.

معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی به پروژه راه آهن لرستان اظهار داشت: موضوع پروژه‌های راه آهن، در این دولت اولویت اول بود و خیلی از این پروژه‌ها به مرکز استان وصل شدند، محل تأمین منابع راه آهن لرستان در بودجه نبوده و از محل یک تهاتر بود، بنده نیز در جریان این موضوع نبودم اما قولی که نوبخت در این رابطه داده‌اند 100 درصد عملیاتی خواهد شد.

پورمحمدی با اشاره به پروژه آزاد راه خرم آباد - بروجرد، بیان داشت: منابع این پروژه تأمین شده تا طرج به اتمام برسد.

معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی همچنین با اشاره به پروژه‌های کنترل سیلاب در استان، افزود: در رابطه با تخصیص‌های سیلاب، آنچه که پیش بینی شده بود پرداخت شد، یکی از مهم‌ترین موضوعات که مقداری روی زمین مانده و خارج از توان بودجه بود جاده خرم آباد - پلدختر بود که سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای سرعت در اجرای آن، با بانک سپه توافق کرد که منابع مورد نیاز این پروژه را در اختیار استان قرار دهد و سازمان مدیریت و برنامه ریزی پول بانک سپه و همچنین سود آن را هر سال پرداخت کند.

*س_برچسب‌ها_س*