پنج‌شنبه 8 آذر 1403

عملیات احداث 10 هزار واحد نیروگاهی خورشیدی 5 کیلوواتی در سیستان و بلوچستان آغاز شد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
عملیات احداث 10 هزار واحد نیروگاهی خورشیدی 5 کیلوواتی در سیستان و بلوچستان آغاز شد

معاون وزیر نیرو گفت: میزان سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر خورشیدی و بادی در سیستان و بلوچستان 250 میلیون دلار است.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمود کمانی، رییس سازمان ساتبا با بیان اینکه برنامه وزارت نیرو برای سال 1401 تامین 4 هزار مگاوات انرژی از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر است، اظهار داشت: سهم سیستان و بلوچستان از این میزان تولید 325 مگاوات است که با فاصله زیاد رتبه دوم در کشور را دارد.

معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان دارای ظرفیت بی‌نظیر در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است، گفت: همکاری و تعامل مناسب بین دستگاه‌ها، سرعت اجرای کار و ظرفیت بی‌نظیر این استان در بخش انرژی‌های تجدید پذیر، فرصت مناسبی را جهت سرمایه‌گذاری در این منطقه فراهم کرده است.

وی بیان کرد: احداث خط تولید پنل‌های خورشیدی، آموزش و استفاده از پیمانکار و افراد محلی موضوع مهم دیگری است که در کنار راه اندازی این نیروگاه‌ها قابل اجراست.

رییس سازمان ساتبا در مراسم افتتاح 4 نیروگاه خورشیدی در روستای پدگی شهرستان زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان و آغاز عملیات احداث 10 هزار سامانه خورشیدی دیگر در این استان، گفت: 110 هزار واحد نیروگاهی خورشیدی تا پایان سال‌جاری در کشور احداث خواهد شد که سهم سیستان و بلوچستان از این میزان 10 هزار واحد است.

محمود کمانی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان تاکنون از نظر میزان تخصیص نیروگاه خورشیدی بیشترین سهم کشور را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: اجرای این طرح فرصت مناسبی برای تولید انرژی پاک، ایجاد اشتغال و حمایت از خانواده‌های این استان است.

وی ادامه داد: این طرح با مشارکت وزارت نیرو، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی، جهاد سازندگی و معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری در سراسر کشور انجام می‌شود.

معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا گفت: طی این طرح اشخاص توسط نهادهای حمایتی معرفی و پس از ارزیابی و تایید توسط شرکت‌های توزیع برق، نسبت به پرداخت تسهیلات و احداث نیروگاه اقدام می‌شود.

وی ادامه داد: کاهش تلفات شبکه برق، ایجاد اشتغال و خود اتکایی، حفظ محیط زیست و ایجاد درآمد از محل صرفه‌جویی سوخت از جمله مزایای اجرای این طرح در کشور است.

کمانی خاطرنشان کرد: اجرای این طرح‌ها با توجه به مدل پراکنده، تعداد و مشارکت مردمی در سطح دنیا بی‌نظیر است.