فارس من | بیمه سلامت چه خدماتی به بیماران تالاسمی ارائه میکند؟
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، تالاسمی یکی از بیماریهای ارثی خونی و ژنتیکی است که از طریق والدین به فرزندان منتقل میشود. تالاسمی در صورتی ایجاد میشود که جهشی در یک ژن دیده شود. انواع تالاسمی وجود دارد و میتواند از خفیف تا شدید تغییر کند. تالاسمی درمان ندارد اما میتواند آن را بهبود بخشید.
در این بیماری به دلیل نقص در ژن هموگلوبین (پروتئین حامل اکسیژن در خون)، تعداد گلبولهای قرمز خون بشدت کاهش مییابد و اکسیژن به اندازه کافی به تمام بدن نمیرسد، این مشکل در نهایت منجر به آنمی یا کم خونی خفیف تا شدید در افراد مبتلا میشود.
شدت و علائم انواع این بیماریها و همچنین بروز آنها با یکدیگر تفاوت دارد. در افراد مبتلا به مینور معمولا هیچ علامتی از بیماری بروز نمیکند، تنها ناقل محسوب میشوند و نیازی هم به درمان ندارند. اما در بیماران مبتلا به ماژور که از پدر و مادر ناقل یا همان تالاسمی های مینور متولد میشوند این بیماری شدید و در صورت عدم کنترل و درمان، با عوارض کشنده همراه است.
مهرداد الهامی، معاون دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: هیچکدام از خدمات تشخیصی درمانی تحت پوشش بیمه شدگان مبتلا به تالاسمی از پوشش خارج نشده است.
وی افزود: بسته حمایتی بیماران مبتلا به تالاسمی برابر اعلام معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شامل سرفصلهای ویزیت پزشک، مشاورههای روانشناسی و تغذیه، شنوایی سنجی و بینایی سنجی، خدمات پرتو پزشکی، تصویر برداری و آزمایشگاهی، خدمات توانبخشی در حال حاضر در سامانه نسخه الکترونیک سازمان بیمه سلامت پیاده سازی شده و بیمه شدگان مشمول در قالب نسخه الکترونیک علاوه بر سهم بیمه پایه از پوشش صندوق برخوردار میشوند.
معاون دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران افزود: بسته تالاسمی از بستههایی است که در اولین مرحله اجرای صندوق صعب العلاج و از آبانماه سال جاری عملیاتی شده است. در سال جاری هیچکدام از خدمات تشخیصی درمانی تحت پوشش بیمه شدگان مبتلا به تالاسمی در بخش سرپایی و بستری از پوشش خارج نشده و همه تعهدات بیمه پایه کمافی السابق برقرار می باشد.
وی تاکید کرد: هزینه پمپ دفروکسامین (دسفرال) برابر ضوابط و بر اساس فاکتورهای معتبر به صورت 100 در صد مبلغ رسمی تعیین شده قابل پرداخت است؛ ضمن اینکه بر اساس بند (ج) ماده 74 قانون پنجساله ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران، سازمان های بیمه گر پایه مکلف به حمایت از داروهای تولید داخل بر اساس نوع ژنریک است. برهمین اساس همه انواع تولید داخل داروهای تخصصی بسته خدمتی بیماران تالاسمی بصورت رایگان تحت پوشش بیمه است.
الهامی اظهار داشت: سازمانهای بیمه گر در بحث کیفیت داروهای تولید داخل و مدیریت حجم تولید مداخلهای نداشته و صلاحیت اظهار نظر در این خصوص در حیطه اختیارات و وظایف سازمانهای ذیربط است. همچنین تدوین تعرفه خدمات تشخیصی درمانی برابر روال مصرح در قانون انجام شده و همه تعرفهها و ضوابط اجرایی آن که از سوی هیات وزیران ابلاغ میشود ملاک عمل این سازمان قرار دارد.
پایان پیام /