فاشیسم
فاشیسم
مبلغ نوشت: اگرچه سوزاندن کتب مقدس و اعمال مشابه آن اخلاقاً ناروا است اما در بسیاری از کشورهای دموکراتیک، منع قانونی نشده است. چون اگر از تفسیر مضیق از کردار و گفتار نفرتزا فراتر رویم گرفتار شیب لغزندهای میشویم که نقطه توقفی نخواهد داشت. در این شیب لغزنده کسی میتواند چاپ و نشر قرآن را هم مصداقی از گفتار نفرتزا بداند زیرا در ظاهرِ یکی از آیات قرآن (نساء: 34) گویا به شوهر، جواز کتک...
اقتصادنیوز: همزمان با آمادگی پارلمان اسرائیل جهت بررسی قرائت دوم و سوم طرح اصلاحات قضایی، بسیاری از تحلیلگران با اشاره به تصمیم نتانیاهو چهره های رادیکال عضو کابینه اش جهت تصویب نهایی این طرح جنجال برانگیز این سوال را مطرح می کنند که آیا جامعه دوقطبی شده اسرائیل در آستانه جنگ داخلی قرار دارد.
رادیکالها غالبا نظر مساعدی نسبت به "انتخابات" ندارند. در بهترین حالت، انتخابات را نهادی نسبتا قابل استفاده اما به شدت ناکافی برای تغییرات سیاسی و اجتماعی مد نظرشان میدانند. به همین دلیل، هر گاه مردمِ خواهانِ تغییرات سیاسی و اجتماعی حضور پررنگ و مکرری در خیابانها داشته باشند، یعنی "عصر رادیکالیسم" فرا رسیده است.
هشدارهای جدی محمد کاظم کاظمی، دکتر آریان فر، دکتر یاحقی و دکتر یامان حکمت استادان سرشناس ادب فارسی درباره شدت یافتن اقدامات طالبان که در گردهمایی کم سابقه شاعران ایران و افغانستان مطرح شد.
اگر اروپا بخواهد آیندهای داشته باشد، این آینده در گرو پذیرش دیگری و فرهنگهای غیر فرانسوی و مهاجر، بدون فشار برای یکسانسازی آنها و کاهش فاصله طبقاتی با پیش گرفتن سیاستهای سوسیال دموکراسی و سرمایهداری اجتماعی است.
کژراهه شوروی و شکست سوسیالیستهای انقلابی در اروپای غربی، موجب شد نسل دوم مارکسیسم غربی، قید "سیاست" و "انقلاب" را بزند و حداکثر اظهار نظرهایی سانتیمانتالیستی داشته باشد
احمدرضا احمدی اعتقاد دارد این جهان جای زندگی نیست و قطار جهل و حماقت سر راهش همه چیز را مدفون خواهد کرد، اما شاید شاعران بتوانند بر این مصیبتهای جهانی مرهمی بگذارند.
شگفتانه شادپیمایی عید غدیر در سال 1402 خودانگیختگی یک ملت بزرگ برای برپایی پرچم امامت و بازخوانی و بازتولید آموزههای وحیانی در هزاره سوم میلادی است. این پیامی است که بیش از هر زمان بشریت محتاج معنویت،به آن نیاز دارد.
ایسنا نوشت: «رابرت اوپنهایمر» که با نام پدر بمب اتمی شناخته میشود، زندگی و سوابق کاری پیچیدهای دارد. بمب اتم ساخت اوپنهایمر به نسلکشی در هیروشیما و ناگاساکی منجر شد و آینده کاری این فیزیکدان را تحت تاثیر قرار داد.
جنایاتهای حقوق بشری آمریکا از همه جنایتهای بزرگترین و وحشیترین خونریزان تاریخ بیشتر است، هر چند آنها با استفاده از ابزارهای رسانهای مسلط خود بر جهان همواره به دنبال تحریف تاریخ هستند.
هشت ماه مانده به انتخابات مجلس شورای اسلامی، به نظر میرسد جنگ انتخاباتی آغاز شده است. پس از جنجالها بر سر ریاست «آذر منصوری» بر جبهه اصلاحات، حالا گفتگوی مفصل سعید حجاریان با روزنامه اعتماد آتش این جنگ را شعلهور کرد.
روزنامه جوان نوشت: ادبیات این روزهای حجاریان در مصاحبه با روزنامه اعتماد یاد به کارگیری القاب ناشایست او به جریانهای سیاسی در روزنامه صبح امروز در زمستان سال 77 را زنده می کند که جریانهای سیاسی را به چهار دسته راست سنتی - مدرن و چپ سنتی - مدرن تقسیم کرده بود و افراد صاحبنام و خدوم انقلاب و یاران صدیق امام راحل را که دارای مسئولیتهای کلان حکومتی بودند، در زمره راست سنتی که لفظ زشت...
حجاریان امروز نظام و حاکمیتی را زیر سؤال میبرد که در بستر همین نظام و قانون اساسیاش، او و جریان سیاسیاش تا بالاترین مناصب این حکومت مسئولیت گرفتهاند.
آلن بدیو در کتاب «ترامپ» میگوید تضاد اصلی و پنهان در جامعه آمریکا تضاد بین فاشیسم و کمونیسم است. بنابراین تضاد بین راست لیبرال (حزب جمهوری خواه) و چپ لیبرال (حزب دموکرات)، تضادی سطحی است که نهایتا کنار میرود و تضاد اصلی، خودش را مینمایاند.
این ادب و ادبیات سروش، که دامن همه را هم میگیرد، از رضا داوری تا گلیشفته فراهانی، ظاهرا علتی جز این ندارد که دکتر از پس خودش برنمیآید! مولانا هم گفته اگر خارهای وجودت را در جوانی ریشهکن نکنی، در پیری بعید است از پس کندن آنها برآیی؛ و جالب است که دکتر سروش سالهاست مولانا درس میدهد، اما گوشش به پند مراد خودش هم پنبه بوده.
دکتر سروش پنج ماه دیگر 78 ساله میشود. اینکه یک پیرمرد 78 ساله این قدر انگیزه داشته باشد برای تاختن به یک پیرمرد 90 ساله، از عجایب است. در این سن و سال، افراد معمولا در آرامش و پختگیِ پیری به سر میبرند و اهل گلاویز شدن با این و آن نیستند.