فاشیسم
فاشیسم
هشت ماه مانده به انتخابات مجلس شورای اسلامی، به نظر میرسد جنگ انتخاباتی آغاز شده است. پس از جنجالها بر سر ریاست «آذر منصوری» بر جبهه اصلاحات، حالا گفتگوی مفصل سعید حجاریان با روزنامه اعتماد آتش این جنگ را شعلهور کرد.
روزنامه جوان نوشت: ادبیات این روزهای حجاریان در مصاحبه با روزنامه اعتماد یاد به کارگیری القاب ناشایست او به جریانهای سیاسی در روزنامه صبح امروز در زمستان سال 77 را زنده می کند که جریانهای سیاسی را به چهار دسته راست سنتی - مدرن و چپ سنتی - مدرن تقسیم کرده بود و افراد صاحبنام و خدوم انقلاب و یاران صدیق امام راحل را که دارای مسئولیتهای کلان حکومتی بودند، در زمره راست سنتی که لفظ زشت...
حجاریان امروز نظام و حاکمیتی را زیر سؤال میبرد که در بستر همین نظام و قانون اساسیاش، او و جریان سیاسیاش تا بالاترین مناصب این حکومت مسئولیت گرفتهاند.
آلن بدیو در کتاب «ترامپ» میگوید تضاد اصلی و پنهان در جامعه آمریکا تضاد بین فاشیسم و کمونیسم است. بنابراین تضاد بین راست لیبرال (حزب جمهوری خواه) و چپ لیبرال (حزب دموکرات)، تضادی سطحی است که نهایتا کنار میرود و تضاد اصلی، خودش را مینمایاند.
این ادب و ادبیات سروش، که دامن همه را هم میگیرد، از رضا داوری تا گلیشفته فراهانی، ظاهرا علتی جز این ندارد که دکتر از پس خودش برنمیآید! مولانا هم گفته اگر خارهای وجودت را در جوانی ریشهکن نکنی، در پیری بعید است از پس کندن آنها برآیی؛ و جالب است که دکتر سروش سالهاست مولانا درس میدهد، اما گوشش به پند مراد خودش هم پنبه بوده.
دکتر سروش پنج ماه دیگر 78 ساله میشود. اینکه یک پیرمرد 78 ساله این قدر انگیزه داشته باشد برای تاختن به یک پیرمرد 90 ساله، از عجایب است. در این سن و سال، افراد معمولا در آرامش و پختگیِ پیری به سر میبرند و اهل گلاویز شدن با این و آن نیستند.
خالصسازی سیاسی، جزئی از پروژههای کنترل هویتهای مستقل سیاسی است. به عبارت دیگر هویتهای خالص مفاهیمی خودساخته اند که اغلب در ایدئولوژی های موهوم عصر مدرن عنوان شدهاند. تجربه خالص سازی در اروپا و شوروی به فروپاشی رژیم های خالص ساز منجر شده است.
برینگتن مور میگوید نوسازی و توسعه و دموکراسی در جوامع گوناگون با مقاومتهایی روبرو بوده است و هر جا که این مقاومتها ریشهکن نشدهاند، همانند استخوان لای زخم باقی ماندهاند و مانع از شکلگیری یک جامعه "مدرن و دموکراتیک" شدهاند.
نرجس خدایی گفت: هورست کروگر در کتاب «خانه درهم شکسته» نشان میدهد شمههایی از فاشیسم در رفتارهای فردی و اجتماعی آدمهایی که در آغوش گرم آنها بزرگ شدهایم هست.
در هفتههای اخیر یکبار دیگر بحث مکتب اتریشی اقتصاد و فردریش فونهایک در محافل فکری مطرح شده است. مکتب اقتصاد اتریشی و اعضای آن را بهعنوان طرفداران بازار آزاد میشناسند که بیش از هر چیز منتقد و مخالف مداخله دولت در اقتصاد هستند.
در حالی که درگیریهای نظامی روسیه و اوکراین ادامه دارد، مسکو از خنثی کردن توطئه سرویس اطلاعاتی کییف برای حمله به تاسیسات اتمی روسیه خبر داد.
چراغهای تندیس مسیح در ریودوژانیرو برزیل در حمایت از ستاره تیم ملی این کشور که هدف توهین و آزار نژادپرستانه قرار گرفته است، یک ساعت خاموش شد.
وینیسیوس جونیور، ستاره رئال مادرید، بار دیگر هدف شعارهای توهین آمیز و نژادپرستانه قرار گرفت. این بار در مستایا ورزشگاه خانگی والنسیا. وینی بعد از بازی ادعا کرد که اتفاقات نژاد پرستی در لالیگا طبیعی است.
توهین نژادپرستانه به وینیسیوس انتقاد رئیسجمهور برزیل را در پی داشت و ضرورت مقابله با این پدیده ناپسند توسط مقامهای اسپانیا با «اعمال جریمه و محرومیتهای سنگینتر فراتر از لفاظیها» را گوشزد میکند.
ستاره برزیلی رئال مادرید پس از بازی مقابل والنسیا نوشت: «اسپانیا کشوری زیبا و ملتی دوستداشتنی دارد که از من استقبال گرمی داشتند اما متاسفانه با این رفتارها خود را به عنوان یک کشور نژادپرست در دنیا نشان دادهاند. با این اتفاقات در برزیل اسپانیا را یک کشور نژادپرست میشناسند.»
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، ورزشگاه مستایا (Mestalla) اسپانیا، یکشنبه شب (21 مه / 31 اردیبهشت) میزبان یکی از جنجالیترین رقابتهای این فصل فوتبال لالیگا (la Liga) بود؛ رقابت 107 دقیقهای که شاید برای وینیسیوس جونیور (Vincius Jnior) ستاره برزیلی رئال مادرید که قبل و حین بازی هدف توهینهای نژادپرستانه هواداران باشگاه والنسیا قرار گرفت، نفسگیرتر بود. چنان که در ویدیوهای مختلف...