فاشیسم
فاشیسم
در یک عصر پاییزی سال 1930 میلادی، زمانی که ویل دورانت در خانهاش در نیویورک سرگرم جمع کردن برگها بود، مردی غریبه و شیکپوش به سراغ این مورخ برجسته آمد و به او گفت که قصد خودکشی دارد. در نتیجه دورانت تصمیم گرفت کتابی درباره معنای زندگی بنویسد.
مساله حجاب، مهمترین موضوع اجتماعی امروز جامعه ایران است که به مدد دخالتهای نادرست حکومتی و پروژههای فاندبگیران، جامعه را دوقطبی کرده است. بخشی از جامعه، بیحجابی را به عنوان نتیجه انتخاب و آزادی فردی تعریف میکند و بخش دیگری از جامعه، نگرانی روند رو به رشد بیحجابی است.
سکوت رضایتآمیز طبقات سنتی و به خصوص روحانیت (که از امکان صدور فتوای جهاد علیه نیروی اشغالگر خارجی برخوردار بود) نسبت به سرنگونی رضاشاه به دست اشغالگران خارجی، تاوان سیاست سرکوبگرانهای بود که رضاشاه در قبال طبقات سنتی در پیش گرفته بود.
این فرض اواخر قرن بیستم مبنی بر اینکه دموکراسی و بازارها در نهایت در همه جا پیروز خواهند شد از ان زمان به این سو با واکنش روشنفکرانهای مواجه شده است که حتی اشتباهتر است. برای ترسیم مسیر بهتری به برای حرکت رو به جلو باید تفکر خود را در چندین حوزه سیاستگذاری به طور همزمان مورد بازبینی قرار دهیم.
بانوی جوان، که به مصدق زبان فرانسوی هم میآموخت، مرد شرقی محبوبش را اینگونه توصیف کرده است: «با موهای کمپشت خرمایی، با چشمهای غزالگونه، و همیشه آرام و خوددار، که با همکلاسیهایش نمیجوشید...»
تا پیش از اطلاق واژه "فاشیسم" بر یک ایدئولوژی خاص، ایتالیاییها این واژه را در معانیای نظیر اتحاد، اتحادیه یا افراد همبسته به کار میبردند. واژه فاشیسم برگرفته از لفظ ایتالیایی Fascio به معنی "دسته" بود.
«ما میخواهیم جناح راست مسئولیت تغییر زندگی و حیات ایتالیا را برعهده گیرد و در این راه اگر لازم بود از روشهای انقلابی هم استفاده کند.» هنگامی که بنیتوموسولینی در مارس 1919 این سخنان را در برابر انبوه طرفدارانش بر زبان راند، هنوز جنبش فاشیسم در ایتالیا به قدرت نرسیده بود...
قهرمان قرن بیستم کیست؟ سوسیالیسم یا سرمایهداری؟ برد دلونگ در کتاب قدمهای لرزان بهسوی آرمانشهر پاسخ میدهد: سرمایهداری. او دههها روی این کتاب کار کرد تا لحظه آغاز و پایان «قرن طلایی بیستم» را پیدا کند. نقطه شروع فوراً مشخص شد؛ 1870. اما انتهای این دوره شکوفایی، با توجه به تحولات گسترده سیاسی و اقتصادیِ آخر قرن، مشخص نبود. پس دلونگ به انتظار نشست تا «پایان تاریخ» فرا برسد و کتاب...
روبروی نظام چیزی به نام اپوزیسیون وجود ندارد. وگرنه برای به اصطلاح انقلاب در ایران چه نیازی به درود فرستادن به یهود اشغالگر است؟
دعوای فاشیسم و لیبرالدموکراسی در جهان غرب، در حال بازتولید شدن است؛ با این تفاوت که بیگانههراسان و نژادپرستان و پوپولیستها و مردمانی از این دست، در موقعیتی نیستند که بتوانند یک جنبش فاشیستی تمامعیار را تشکیل دهند. آنها مدافعان اقتدارگرایی در تقابل با ارزشهای دموکراتیکاند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، طبق ویدئوهایی که از مناطق درگیری در اوکراین در صفحات مجازی منتشر شده است، تعدادی از نظامیان اوکراینی در اقدامی موهن و شنیع صفحات قرآن کریم را پاره کرده و آتش میزنند. به نوشته روسیا الیوم، سربازان اوکراینی به هنگام این اقدام شنیع، الفاظی توهین آمیز نسبت به قرآن کریم به زبان جاری میکنند. همزمان یکی از این افراد نیز اقدام به خرد کردن گوشت خوک...
چندی پیش عبدالکریم سروش در انتقاد از رویه کسانی که خود را اپوزسیون جمهوری اسلامی معرفی میکنند، انتقاداتی مطرح و مشخصا گلشیفته فراهانی را به دلیل برهنگی مورد انتقاد قرار داد. تیغ تیز نقد سروش سوی کسانی بود که به نام تنمالکی و زنانگی و تنانگی، شرم و حیا و خانواده و اخلاق را از میان برمیدارند. در جانب دیگر گروهی به دکتر سروش تاختند که او حق زنان بر بدن خویش را به رسمیت نمیشناسد. سروش...
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی، روز گذشته (چهارشنبه، 8مارس) محل اقامت خود در قدس اشغالی را به مقصد فرودگاه بن گوریون ترک کرد تا امروز (پنجشنبه) برای سفری دو روزه جهت دیدار با مقامات مسئول ایتالیایی عازم ایتالیا شود. یک متجرم زن صهیونیست، روز چهارشنبه فاش کرد که از وی خواسته شده بود تا به عنوان مترجم، نتانیاهو را در این سفر و دیدار...
پوتین اکنون به عنوان یک مستبد کوچک و دمدمی مزاج حکومت می کند که نتیجه آن تصمیمات نابخردانه است. این تنها تصمیم خود او بود که یک جنگ تمام عیار را علیه اوکراین در فوریه 2022 به راه بیندازد.
«امروز عمدهترین مساله ایران، و همچنین دیگر نقاط جهان، ناشی از رقابت میان دو ایدئولوژی است. یکی از این ایدئولوژیها که توسط اتحاد جماهیر شوروی حمایت میشود، به کارگران و دهقانان گرسنه ایران وعده ناکجاآبادی تحت نظام کمونیستی میدهد.