فاشیسم
فاشیسم
اقتصادنیوز: عموماً اعتقاد بر این است که سلاح هستهای باعث میشود که یک کشور در هیچ جنگی شکست نخورد. اما تجربه تاریخی نشان میدهند که این مفروض درست نیست.
این روزها زیاد می شنویم که: فلانی باید جواب بدهد، بهمانی باید درباره گذشته اش به مردم توضیح بدهد. این که دیگران باید درباره عملکردشان پاسخگو باشند اصلا چیز بدی نیست.
روز دوشنبه، مقامات روسیه اعلام کردند که با نزدیکشدن به سالگرد پیروزی روسیه در جنگ جهانی دوم و تشدید حملات مسکو، روسیه موجی از حملات پهپادی، موشکی و هوایی را علیه کیف و دیگر شهرهای اوکراین انجام داد.
ویتالی کلیچکو، شهردار کیف در تلگرام گفت که در جریان انفجارهای منطقه سولومیانسکی کیف، سه نفر و بر اثر سقوط لاشه پهپاد در منطقه سویاتوشین، دو نفر زخمی شدند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، رابرت کاپلان در تحلیلی برای نیو اسیتسمن نوشت: لحظه پس از جنگ سرد، دوره 30 سالهای که جهانی شدن تحت حمایت برتری آمریکا سازماندهی شده بود در حال پایان است. همان گونه که «آندرس استفانسون» مورخ نوشته است: «نمیتوان انکار کرد که تقلیل ژئوپولیتیک به مجموعهای از عملیاتهای پاکسازی، دستاورد تاریخی قدرت ایالات متحده بود». امروز رقابت قدرتهای بزرگ، جنگ و...
کسی که به بهانه ظلم دیدن، از کشتار کودکان دفاع میکند ظالم بالقوه است نه مظلوم. این موجودات ضد انسان، با حرف آدم نمیشوند.
ناصر فکوهی گفت: چنین رفتاری با افغانستانیها که تا قرن نوزده جزئی از خاک ایران بودند، با ما همزبان و همفرهنگ هستند و جزئی از فرهنگ ایران محسوب میشوند، به نظرم همان اندازه نفرتآور است که چنین کاری را مثلا با یکی از اقوام ایرانی همچون بلوچها و کردها بکنند.
به گزاشر گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، انتشارات ندای تاریخ بهتازگی سه کتاب جدید را در حوزه تاریخ منتشر و روانه بازار نشر کرده است. اولینکتاب «جهان نمای تاریخ؛ تبارنامه توصیفی حکومتهای جهان از دوران باستان تا عصر حاضر» نوشته محمد خدایی به بهای 550 هزار تومان است. اهتمام در شناخت تبار اشخاص و نسبنامهنویسی متأثر از توجه اقوام اولیه به حفظ خون پاک به هنگام انتقال قدرت به جانشینان یکی...
کتابهای «جهاننمای تاریخ» «زندگی و زمانه رناتو گوتوزو» و «من همان سایه هیچم» توسط نشر ندای تاریخ منتشر و راهی بازار نشر شدند.
در قرن هفدهم در انگلستان، سرکردگان کلیسا و حکومت (قوه مجریه) با حکمرانی خودکامه شاه مخالف بودند، اما شوالیهها و زمینداران از حکمرانی و قدرت خودکامه شاه حمایت میکردند. این دو گروه به نام ویگها و توریها شناخته شدند.
در یک عصر پاییزی سال 1930 میلادی، زمانی که ویل دورانت در خانهاش در نیویورک سرگرم جمع کردن برگها بود، مردی غریبه و شیکپوش به سراغ این مورخ برجسته آمد و به او گفت که قصد خودکشی دارد. در نتیجه دورانت تصمیم گرفت کتابی درباره معنای زندگی بنویسد.
مساله حجاب، مهمترین موضوع اجتماعی امروز جامعه ایران است که به مدد دخالتهای نادرست حکومتی و پروژههای فاندبگیران، جامعه را دوقطبی کرده است. بخشی از جامعه، بیحجابی را به عنوان نتیجه انتخاب و آزادی فردی تعریف میکند و بخش دیگری از جامعه، نگرانی روند رو به رشد بیحجابی است.
سکوت رضایتآمیز طبقات سنتی و به خصوص روحانیت (که از امکان صدور فتوای جهاد علیه نیروی اشغالگر خارجی برخوردار بود) نسبت به سرنگونی رضاشاه به دست اشغالگران خارجی، تاوان سیاست سرکوبگرانهای بود که رضاشاه در قبال طبقات سنتی در پیش گرفته بود.
این فرض اواخر قرن بیستم مبنی بر اینکه دموکراسی و بازارها در نهایت در همه جا پیروز خواهند شد از ان زمان به این سو با واکنش روشنفکرانهای مواجه شده است که حتی اشتباهتر است. برای ترسیم مسیر بهتری به برای حرکت رو به جلو باید تفکر خود را در چندین حوزه سیاستگذاری به طور همزمان مورد بازبینی قرار دهیم.
بانوی جوان، که به مصدق زبان فرانسوی هم میآموخت، مرد شرقی محبوبش را اینگونه توصیف کرده است: «با موهای کمپشت خرمایی، با چشمهای غزالگونه، و همیشه آرام و خوددار، که با همکلاسیهایش نمیجوشید...»
تا پیش از اطلاق واژه "فاشیسم" بر یک ایدئولوژی خاص، ایتالیاییها این واژه را در معانیای نظیر اتحاد، اتحادیه یا افراد همبسته به کار میبردند. واژه فاشیسم برگرفته از لفظ ایتالیایی Fascio به معنی "دسته" بود.