فاضل نظری: قوانین باید برای حمایت از فعالان صنف اسباب بازی ایفای نقش کنند / نهاوندیان: بازی در کودکی را باید جدی بگیریم
گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو_ سیده زهرا حسینی؛ پنجمین دوره جشنواره ملی اسباب بازی صبح امروز 7 دیماه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و با حضور محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رییس جمهور، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش و فاضل نظری مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افتتاح شد. همچنین همزمان با این جشنواره نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت اسباب بازی با حضور بیش از 160...
گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو_ سیده زهرا حسینی؛ پنجمین دوره جشنواره ملی اسباب بازی صبح امروز 7 دیماه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و با حضور محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رییس جمهور، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش و فاضل نظری مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افتتاح شد. همچنین همزمان با این جشنواره نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت اسباب بازی با حضور بیش از 160 تولید کننده اسباب بازی، 60 طراح و عروسک ساز با ارائه بیش از 2 هزار محصول ایرانی و معرفی 400 عروسک در شهر عروسکها تا 12دیماه در سالن سپهر مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون برقرار خواهد بود.
در ابتدای این مراسم فاضل نظری مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: یکی از اهداف برگزاری جشنواره ملی اسباب بازی برجسته سازی مفهوم اسباببازی است؛ اسباب بازی یک عامل فرهنگی در شکل گیری شخصیت فرزندان ماست. از سوی دیگر این جشنواره فرصتی برای ارزیابی و رصد وضعیت تولید اسباب بازی در کشور است.
او افزود: فاصله میان آنچه باید در حوزه اسباببازی باشد و آنچه که هست، به اندازهای است که زنگ خطر را به صدا در آورده؛ ورود کالاهای فرهنگی آن هم برای کشور ما که پیشینه فرهنگی دارد، همان قدر ناراحت کننده است که به کشورمان نفت وارد شود. هم اکنون کتاب، اسباببازی و دیگر محصولات فرهنگی به کشور یکسویه وارد میشوند. نمایشگاه ملی اسباب بازی فرصتی برای توسعه و تعالی این صنعت است. در ایران با اغماض و اغراق آن را صنعت میدانیم,، اما به طراحی نظام نوآورانهای برای تجاریسازی اسباب بازیها نیاز داریم که مشخص شود هرکسی در آن چه نقشی دارد.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به نقش آفرینهای حوزه اسباببازی اظهار داشت: قوانین و مقررات نقشآفرین اصلی حوزه اسباب بازی است؛ قوانین باید برای حمایت از فعالان این صنف ایفای نقش کنند. متاسفانه در کشور ما صنعت اسباببازی را باید همچنان صنعتی نوپا دانست.
نظری ادامه داد: طبیعی است حوزه دانشی یعنی مسلح شدن به تکنولوژی که به توسعه صنعت اسباب بازی کمک میکند و در کنار سایر نقش آفرینهای عرصه اسباب بازی از اهمیت برخوردار دارد. بدیهی است باید به بازار سازی، توسعه محصول و بازار هم فکر شود. البته صنعت اسباب بازی سال گذشته قدمهای خوبی برداشته است؛ از لحاظ کیفیت و کمیت در نمایشگاه ملی اسباب بازی امسال نسبت به سال گذشته رشد قابل ملاحظهای داشتیم.
محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در ادامه مراسم افتتاحیه پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی گفت: یادگیری وجه تمایز میان افراد جامعه و مستمرترین رفتاری است که انسان دارد. مهمترین دوره یادگیری دوران کودکی است که بخش عظیمی از شخصیت بچهها در همین دوران شکل میگیرد؛ اگر میخواهید تصویری از آینده سرزمین را ببینید به آموزش و پرورش جامعه رجوع کنید.
وی افزود: یادگیری از بدو تولد یعنی دوره نوزادی تا کودکی و پیشدبستانی آغاز میشود و ما باید از همین دورهها آموزش و یادگیری را به نحو خوبی شکل دهیم تا هویت آنها بهدرستی ساخته شود. باید
حاجی میرزایی گفت: برای یادگیری باید همه ملزومات را فراهم کنیم و به انتقال دادهها با زبان کودکان یعنی بازی بپردازیم؛ تمام هستی محل یادگیری بچهها است و بازی فکر را فربه میکند تا به نوعی کودک زندگی را بهتر و ملموستر تجربه کند و این خلاقیت کودک را پرورش میدهد چراکه بازی با ذهن کودک سر و کار دارد..
وی افزود: بازی و اسباببازی یکی از گزینههای مهم یادگیری است، تعاملات اجتماعی کودکان را بهبود میباشد و بالتبع مهارت آنها را نیز توسعه میدهد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به نقش مهم صنعت اسباب بازی در اقتصاد گفت: اسباب بازی کارکرد عظیم تربیتی و آموزشی دارد و فرصتی بی بدیل را در اختیار کارآفرینها و فعالان اقتصادی قرار میدهد. بازار تجاری صنعت اسباب بازی بعد از مواد مخدر و تسلیحات نظامی سهم زیادی را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: ما امروز بیش از تکنولوژی به خلاقیت در صنعت اسباب بازی نیاز داریم و قطعا با ایجاد خلاقیت در این صنعت، نه تنها در یادگیری کودکان موثر است که به اقتصاد کشور نیز کمک میکند. آموزش و پرورش نیز تلاش میکند با ایجاد اتاقهای بازی هم فقر حرکتی کودکان را کاهش دهد و هم فضایی را برای خلاقیت آنها فراهم میکند.
حاجی میرزایی در پایان گفت: تقویت سطح دانش خانوادهها نیز در افزایش تقاضا نقش مهمی داشته است و فعالان اقتصادی باید این بازار بکر و بزرگ توجه نشان دهند که از این راه قطعا میتوانیم عرصه اقتصادی را گسترش دهیم.
در این مراسم نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور هم در خصوص صنعت اسباببازی گفت: زمانی که درباره رشد و ارتقای جشنواره ملی اسباب بازی طی سالهای گذشته و اهتمام رشد آن در کانون پرورش فکری آگاه شدم و در جلسهای از پیشرفتهای آن در بخش خصوصی شنیدم خواستم تا آنچه لازم است به این بخش کمک شود؛ در این شرایط اقتصادی که عزم گذر از چالشهای موجود در دولت وجود دارد میتوانیم از فرصت اقتصادی سرگرمی و اسباب بازی در این نهضت ملی استفاده کنیم.
نهاوندیان با بیان اینکه عنوان تمرین زندگی در پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی عنوان عمیقی است تاکید کرد: بازی را باید تمرین زندگی ببینیم و در آموزش با نگاهی جدی آن را دنبال و به آن توجه کنیم.
وی با بیان اینکه بازی تنها یک بازی نیست و باید آن را جدی بگیریم خاطرنشان کرد: بازی در زندگی کودکان و تربیت نسل آینده نقش جدی دارد؛ اما در اهتمام و برنامه ریزی توجه هدفمند و هوشمند به آن را اعمال نمیکنیم.
معاون اقتصادی رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه یکی از نیازهای جامعه تمرین عقلانیت و تصمیم گیری است اظهار داشت: با بازی میتوانیم عقلانیت، انتخاب گزینه بهتر، توجه به معیارها، تصمیم گیری، کار جمعی، مسئولیت و پاسخ گویی آموزش دهیم. در صحنه زندگی اگر به مشکلی میخوریم به این دلیل است که جایی تمرین مشورت و تحمل یکدیگر را نکرده ایم.
وی با بیان اینکه تمرین اخلاق عملی در کودکی انجام ندادهایم خاطرنشان کرد: راه حل این نیست که یک نفر خطابه کند و دیگران بشنود بلکه باید در موقعیت قرار بگیریم ولو تمرینی باشد و با این تمرینات میتوانیم تصمیم اقتصادی با اخلاق عملی بگیریم. در برخی بازیها و اسباب بازیها اندیشه ساخت کسب حداکثر کردن سود است به همین دلیل اخلاق عملی اعمال نمیشود.
به گفته وی، تمرین کسب درآمد حلال و حرام و راه درست باید تمرین شده باشد وقتی هیچ جا آموزش داده نشده نتیجه خوبی حاصل نمیشود باید توجه کنیم که واقعیات زندگی در بستر آموزش غیر جدی اتفاق میافتد.
نهاوندیان با بیان اینکه بازی در کودکی را جدی بگیریم؛ زیرا رابطه فرهنگ و اقتصاد دوسویه است تاکید کرد: در اقتصاد پارادایم (الگوی برتر) سهگانه ساختار، رفتار و عملکرد داریم که عملکرد نتیجه ساختار و رفتار است؛ فرآیند تصمیم گیری اگر به گونهای باشد که در آن سخنان کارشناس شنیده شود میتواند تاثیر گذار باشد.
وی با بیان اینکه مجموع فعالان و سیاست گذاران فضای عمومی کسب و کار شکل میدهد اظهار داشت: اگر قصد داریم در بلندمدت عملکرد تکانی بخورد باید در حوزه ساختار و رفتار اقدام کنیم.
نهاوندیان با بیان اینکه بازی و اسباب بازی امکان مناسبی برای آموزش رفتار است و میتواند به آن شکل دهد تصریح کرد: در کشور ما به جای مسیر راه حل گرایانه به دنبال منفی گویی هستیم و با مسائل با ذکر مصیبت پیش میرویم به جای آنکه راه حل پیدا کنیم و برای گذر از این شرایط در نگاه بلند مدت باید آموزش با بازی و اسباب بازی را گسترش دهیم.
نهاوندیان با بیان اینکه اسباب بازی از مفاهیم فرهنگی است، اما موثرتر از آن در اقتصاد پیدا نمیکنیم خاطرنشان کرد: البته با توجه به رابطه دوسویه این دو، اقتصاد بر فرهنگ نیز تاثیر دارد و رشد هر دو عامل اصلی جلوگیری از گناه و فساد است. رشد اقتصادی لازمه اعتلای روحی، فکری و فرهنگی جامعه و اهمیت این موضوع آنقدر زیاد است که در تربیت بلندمدت نسل آینده موثر باشد.
بیشتر بخوانید:
آموزش و پرورش تصویر آینده جوامع است / صنعت اسباب بازی نیازمند خلاقیت
افتتاح پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی
معاون اقتصادی رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه صنعت اسباببازی باید جدی گرفته شود اظهار داشت: چین از صادرات بیش از سه میلیارد دلار در ماه اسباب بازی گذر کرده است که این میزان بیش از فروش سالانه صادرات نفت ایران در وضعیت کنونی است؛ پس میتوانیم صنعت اسباب بازی را به عنو ان راه حلی برای تحریمها بدانیم.
وی با اشاره به اینکه سیاست دولت حمایت از کارهای کوچک است تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن، تجارت، سیستمهای بانکی برای طرحهای اشتغال زا و صندوق امید در رابطه با شرکتها و محصولات دانش بنیان باید به این صنعت منابعی را به شکل ویژه اختصاص دهند.
حضور سرمایه گذاران صنعت اسباب بازی در جشنوارههای بین المللی و برند سازی لازمه این حوزه است؛ زیرا رشد جز در رقابت اتفاق نمیافتد.
به گفته وی، صنفهای مربوط به اسباب بازی باید هماهنگ شوند و متولی داشته باشند و با همراهی در بخش دولتی جلو بروند؛ زیرا از هر فرصتی هر چند کوچک باید برای تغییر و گذر افتخار آمیز از تحریم استفاده کرد. البته برای صادرات باید به مشکل پرداخت فکر کرد؛ با به راه افتادن رمزارزها در مسائل اقتصادی مشکل حل میشود.
وی خاطرنشان کرد: شرایط و تحولاتی در ارز اتفاق افتاد که ثمره آن را در تقویت تولید داخلی و جهش صادرات میتوان دید و در حوزه اسباب بازی هم دیده میشود.
نمایشگاه ترویجی بازی و اسباببازی با شعار «بازی برای همه» با حضور 27 شرکت و موسسه دولتی، خصوصی و نهادهای مردمی اعم از: گروههای مشاوره بازی و بازی درمانی، مؤسسههای آموزش از طریق بازی، مدارس و مهدکودکها با فرآیندهای آموزشی بازی محور، گروههای برگزارکننده رویدادهای بازی محور، فضاهای بازی آموزشی و موزههای اسباببازی و برگزارکنندگان دورههای آموزشی تربیت مربی بازی در این دوره از جشنواره برگزار خواهد شد.
در این دوره از نمایشگاه ترویجی دستهبندی محتوایی مانند بازیهای فکری، گروهی، حرکتی، رفتار ساز سلامت، مهارت افزا، خلاقیتی، آموزش خانواده و مربیان، بازیهای خلاق کودکان، هوافضا برای کودکان و معرفی فناوری نانو انجام شده است.
در طول پنجمین جشنواره ملی اسباببازی آئین رونمایی از 20 عنوان اسباببازی جدید ایرانی با حضور تولیدکنندگان و کارشناسان حوزه اسباببازی در سالن نمایشگاه تخصصی برگزار خواهد شد.
همچنین در طول این جشنواره از سه فعال، سه پیشکسوت و سه نهاد حوزه اسباببازی تقدیر میشود.
برگزاری هفت نشست تخصصی و چهار کارگاه آموزشی درباره اسباببازی از اولین روز جشنواره تا روز ششم در سالن کنفرانس یک و سالن غدیر از دیگر برنامههای پنجمین جشنواره ملی اسباببازی است.
بر اساس این خبر، نشست دورهمی فعالان حوزه کودک و نوجوان نیز در روز اول جشنواره از ساعت 14 تا 17 در سالن غدیر برگزار خواهد شد.
همچنین برگزیدگان بخشهای اسباببازیهای ثبت شده و اسباببازیهای دارای مجوز تولید، جوایز خود را روز 11 دی 1398 دریافت خواهند کرد.
برگزاری نمایشگاه آثار طراحان و عروسکسازان ایرانی، شادپیمایی اسباببازیها و عروسکها (در روز اول و آخر جشنواره)، اجرای نمایش محیطی با موضوع بازی و اجرای تماشاخانه سیار در استان سیستان و بلوچستان همزمان با ایام جشنواره ملی اسباببازی (توجه به مناطق کمبرخوردار) از دیگر بخشهای این جشنواره است که در طول هفت روز برگزار خواهد شد.
پنجمین جشنواره ملی اسباببازی با شعار «تمرین زندگی» از 7 تا 13 دی 1398 همه روزه از ساعت 9 تا 19 میزبان علاقهمندان در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خواهد بود