فدراسیون دو و میدانی در انتظار پایان دوران سرپرستی
تهران - ایرنا - با صدور تازهترین اطلاعیه فدراسیون دو و میدانی درباره ثبت نام از نامزدهای ریاست این فدراسیون، سرانجام پس از حدود یک سال و رفت و آمد سرپرستان، تکلیف این فدراسیون در آستانه روشن شدن قرار گرفت.
پانزدهم شهریور پارسال دوره چهارساله مدیریت «مجید کیهانی» بر فدراسیون دو و میدانی تمام شد که البته با درخواست وی برای حضور در کنگره جهانی این رشته المپیکی که در حاشیه رقابتهای جهانی 2019 دوحه قطر برگزار میشد، این دوره تا 24 مهر تمدید و پس از آن، دوره ریاست سرپرستان آغاز شد که این مهم تا امروز نیز ادامه دارد.
هر چند در این مدت، امور جاری فدراسیون دو و میدانی با تلاش مدیرانی که حکم سرپرستی داشتند بر زمین نماند و چرخ فدراسیون چرخید اما باید بپذیریم آنان به دلیل مدیریت ناپایدار و نداشتن انگیزه لازم و کافی از امور زیربنایی غافل شدهاند و این مساله به طور حتم در آینده به این رشته ورزشی آسیب جدی وارد خواهد کرد.
کسانی که با رشتههای ورزشی به ویژه ورزش قهرمانی آشنایی کافی داشته باشند به خوبی میدانند جبران عقبماندگی بلندمدت در ابعاد قهرمانی به خصوص در رشتههایی نظیر دو و میدانی که درخشش و کسب مدال در آن برای هر قهرمانی دشوار است، تقریبا محال و غیر ممکن است.
بنابراین و با توجه به آنچه که پیش از این به آن اشاره شد اداره فدراسیون دو و میدانی با سرپرست آن هم در 2 دوره متوالی اشتباهی راهبردی بوده که تنها باید به عنوان یک تجربه تلخ باقی بماند و از تکرار آن نه تنها در این رشته بلکه در سایر رشتهها نیز جلوگیری شود تا در آینده با حسرت از گذشته یاد نکنیم.
سرپرست اول، «ایرج عرب»؛ 24مهر تا 26 اسفند سال 1398
چشم امید کاروانهای ورزشی ایران در ادوار مختلف المپیک به مدالآوری وزنهبرداری و کشتی بوده و پس از موافقت با برگزاری مسابقات تکواندو در المپیک، مدال ورزشکاران این رشته که در آن قهرمانان بسیار زیادی داریم نیز به جمع مدالهای ایران اضافه شد و هم اکنون بار اصلی مدالآوری کاروان ورزشی کشورمان در المپیکها بر دوش ورزشکاران این سه رشته است.
اما در بازیهای المپیک 2012 لندن اتفاق تازهای افتاد و «احسان حدادی» که سالهاست در بالاترین سطح ماده پرتاب دیسک قاره کهن قرار دارد در جمع مدالآوران آن دوره از رقابتها ایستاد و به جایگاه کاروان ورزشی کشورمان در ردهبندی نهایی مدال کمک بسزایی کرد.
در همین راستا، مسوولان ورزش کشورمان علاوه بر توجه ویژه به سه رشته وزنهبرداری، کشتی و تکواندو، دیدگاه خود را نسبت به سایر رشتههای ورزشی تغییر داده و به منظور افزایش توانمندی ورزشکاران در المپیک به فکر سرمایهگذاری در رشتههایی که شانس بیشتری برای کسب مدال داشتند، افتادند.
برهمین اساس بود که وزارت ورزش و جوانان به دقت اتفاقات رشته دو و میدانی را رصد کرده و پس از پایان ماموریت کیهانی، سکان هدایت این فدراسیون را به «ایرج عرب» که در آن برهه از مدیریت باشگاه پرسپولیس کنار گذاشته شده بود سپردند تا برنامههای آماده سازی ورزشکاران برای شرکت در المپیک 2020 توکیو همچنان با قدرت ادامه پیدا کند.
عرب، رسیدگی به امور داخلی فدراسیون و برگزاری مسابقات را با تلاش همکارانش به درستی به پیش برد و برنامه آخرین اعزام برونمرزی قهرمانان به منظور شرکت در اردوهای بلند مدت در خارج از کشور را اجرایی کرد.
اما بدنبال بالا گرفتن اعتراضها نسبت به حضور «هاشم صیامی» دبیر کل فدراسیون در دوره قبل که هنوز در سمتش باقی بود، مجبور شد تا صیامی را برکنار کند.
مخالفان دبیر کل معتقد بودند او برنامههای کیهانی را در فدراسیون پیش میبرد و این مساله میتواند به ریاست مجدد او در فدراسیون کمک کند. افزون بر این، آنان بر این باور بودند، دبیر کل از ارائه مشاوره درست به سرپرست جدید فدراسیون جلوگیری میکند و سدی محکم برای حضور منتقدان رییس قبلی در فدراسیون به شمار میرود.
البته این موضوع در همان زمان از سوی دبیر کل رد و او نیز در نقطه مقابل مدعی شد درهای فدراسیون به روی همه باز بوده و هر ورزشکار، کارشناس و یا مسوولی میتوانسته با سرپرست دیدار داشته باشد.
دوران صیامی با تمامی فراز و نشیبها، سپری شد و «پژمان معتمدی» به عنوان دبیر کل جدید فدراسیون دو و میدانی سکان را به دست گرفت.
در این مدت رقابتهای باقی مانده فصل برگزار شد. همچنین مسابقات انتخابی دو و میدانی قهرمانی داخل سالن کشور را با شرکت حداکثری قهرمانان برگزار و تیم اعزامی به مسابقات جهانی چین نیز معرفی شد.
البته با شیوع کرونا و لغو این مسابقات برنامه اعزام ورزشکاران داخل سالن به چین نیز متوقف شد.
عرب در ادامه و در حالی که شیوع ویروس کرونا در ماه پایانی سال در بالاترین حد خود در کشور قرار داشت، مجمع انتخاباتی فدراسیون دو و میدانی را برگزار کرد و در نهایت «افشین داوری» به عنوان رییس جدید انتخاب شد، رییسی که ریاستش تنها سه روز به طول انجامید.
سرپرست دوم «مهدی مبینی»؛ 27 اسفندماه سال گذشته تا امروز
در حالی که «مهدی علینژاد» معاون توسعه ورزش حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش، صحت انتخابات دو ومیدانی را تایید و داوری را به عنوان رییس معرفی کرده بود، اما به دلیل اعتراض بعضی از نامزدها به ویژه کیهانی انتخابات لغو و قرار شد اداره فدراسیون به سرپرست دوم سپرده شود. به طور حتم باطل کردن انتخابات فدراسیون دوومیدانی از سوی وزارت ورزش، برگ زرینی بر عملکرد وزارت ورزش در برگزاری مجامع انتخاباتی فدراسیونها در سالهای اخیر در راستای شفافسازی و برقراری عدالت بود.
برهمین اساس مبینی سرپرست دوم فدراسیون شد تا در زمان مقرر نسبت به برگزاری مجمع انتخاباتی اقدام کند.
شیوع ویروس کرونا و تعطیلی ورزش ایران و جهان باعث شد تا او عملا نتواند کار خاصی برای ورزشکاران این رشته انجام دهد.
تغییر دبیر فدراسیون، برهم خوردن ترکیب سازمان تیمهای ملی و اضافه شدن کارشناسان جدید و جابه جایی در روابط عمومی از شاخصترین تصمیمات مبینی در این فدراسیون به شمار میرود. علاوه بر این او برای بازسازی و بهینهسازی مجموعه ورزشی آفتاب انقلاب نیز دست به کار شد، اما اقدامات او نیز در این ارتباط همانند سرپرست قبل انعکاس نداشت.
به هر حال او نیز همانند عرب با ملیپوشان جلساتی را برگزار کرد و در آن جلسات با برنامه شرکت ورزشکاران در مسابقات برون مرزی احتمالی، برپایی اردو در خارج از کشور و حمایت مادی و معنوی از برگزاری تمرینات در داخل کشور در حالی موافقت کرد که همه چیز به کرونا بستگی داشت.
یکی از بد شانسیهای مبینی ابتلای «احسان حدادی» به ویروس کرونا یا کووید 19 بود و او را وارد چالشی جدی کرد که با بهبودی این ورزشکار قدری از فشار بر سرپرست کاسته شد، اما تلاش برای باز گرداندن «حسین رسولی» به کشور را شاید بتوان مهمترین چالش مدیریت او در فدراسیون بنامیم.
رسولی که همراه با «بهنام شیری» تمرینات آمادهسازی خود در اوکراین را دنبال میکرد بازگشتش به کشور با تاخیر همراه شد. این مساله شایعات مختلفی را سر زبان ها انداخت. رسولی تمامی شایعات را رد و اعلام کرد به دلیل پیگیری امور ازدواج در کشور مقصد ماندگار شده و به ایران باز خواهد گشت که اینگونه نیز شد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*