شنبه 10 آذر 1403

فرایند بررسی لایحه برنامه هفتم در کمیسیون اقتصادی مجمع آغاز شد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
فرایند بررسی لایحه برنامه هفتم در کمیسیون اقتصادی مجمع آغاز شد

فرایند بررسی لایحه «برنامه هفتم» در کمیسیون اقتصادی، بازرگانی و اداری مجمع تشخیص مصلحت نظام آغاز شد.

کمیسیون اقتصادی، بازرگانی و اداری مجمع تشخیص مصلحت نظام، با موضوع بررسی لایحه برنامه هفتم، تشکیل جلسه داد.

در ابتدای این جلسه نائب رییس کمیسیون با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسط مقام معظم رهبری و شروع بررسی لایحه آن در مجلس شورای اسلامی گفت: در این جلسات، باید برنامه و نگاه دولت و ساز و کار‌های پیش‌بینی شده برای «رشد اقتصادی 8 درصدی»، «کاهش تورم»، سهم «بهره‌وری» از رشد اقتصادی، کنترل و کاهش «ضریب جینی» و تحقق عدالت در قانون برنامه پنجساله هفتم، ارائه و مورد بررسی قرار گیرد.

باهنر با اشاره به اینکه 80درصد احکام برنامه (بیش از 75حکم) به حوزه ماموریت کمیسیون‌های اقتصادی و زیربنایی مجمع مربوط است، گفت: اعضای این دو کمیسیون باید در جریان فرایند تصویب برنامه هفتم در مجلس شورای اسلامی قرار گیرند.

در ادامه جلسه، محسن نجفی‌خواه معاون سازمان برنامه و بودجه، با اشاره به مطالعات مراکز پژوهشی این سازمان گفت: در آسیب‌شناسی تحقق نیافتن قوانین برنامه ششم، به چالش فرایند تنظیم برنامه و غیرمشارکتی بودن تعیین برنامه‌ها و همچنین جامعیت برنامه به‌جای مساله محور بودن دست یافتیم.

معاون سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر این نکته که برنامه نباید «نیازنامه» باشد، افزود: تلاش دولت بر این امر متمرکز شده است که در چارچوب سیاست‌های کلی، پیش برویم و علاوه بر این اجرایی شدن سایر سیاست‌های کلی و حرکت به سوی اصلاح ساختار بودجه نیز مدنظر قرار گرفت.

در ادامه جلسه، شوال‌پور و امانی از معاونان سازمان برنامه و بودجه، برخی از دیگر نکات و ویژگی‌های لایحه برنامه پنجساله ارائه شده از سوی دولت را تشریح کردند.

محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به تغییر آئین‌نامه داخلی مجلس گفت: طبق آئین‌نامه جدید، نمایندگان نمی‌توانند پیشنهادی را بدون طرح در کمیته‌ها و کمیسیون تلفیق، در صحن مطرح کنند. در مجلس تلاش شده در فضای صمیمی و تعاملی با دولت، بند‌ها و اهداف غیرقابل حصول یا غیرشفاف اصلاح شود.

بنابر این گزارش، اعضای کمیسیون اقتصادی مجمع در ادامه، در خصوص «چالش ناترازی تولید و مصرف انرژی»، «شناخت ظرفیت‌های کشور برای رشد اقتصادی 8درصدی»، «محوریت فناوری و رشد دانش بنیان و تکمیل زنجیره‌های ارزش»، «نبود مدل کاهش تورم پایدار در لایحه دولت»، «لزوم درک و دیدگاه مشترک در نظام برنامه‌ریزی کشور»، «نگرش به اصل 75 و تامین منابع برنامه‌ها»، «ثبات نرخ ارز» و توجه به «اقتصاد دریامحور» دیدگاه‌های خود را بیان کردند.

پس از بحث و تبادل نظر اعضای کمیسیون، مقرر شد جلسات مشترکی بین کمیسیون‌های اقتصادی و زیربنایی و تولیدی مجمع در خصوص بررسی برنامه هفتم برگزار شود و نتایج این جلسات در گزارشی به هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی منعکس شود.

در این جلسه، محمدرضا باهنر، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم، محمدجواد ایروانی، داود دانش جعفری، حجت‌السلام والمسلمین مجید انصاری، سید مرتضی نبوی، غلامرضا آقازاده و محمود احمدی‌نژاد از اعضای مجمع و زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی و جمعی از معاونین سازمان برنامه و بودجه حاضر بودند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس