فرودگر قمری ژاپن به مدار ماه رسید
قرار دادن موفقیتآمیز فرودگر در مدار ماه، گام مهمی در جهت ایجاد سرویس حملونقل محموله به شمار میرود، زیرا نشان میدهد که آیاسپیس قادر است محمولههای مشتریان را به مدار ماه منتقل کند.
نمایندگان شرکت ژاپنی «آیاسپیس» اعلام کردند که فرودگر قمری خصوصی این کشور، خود را به ماه رسانده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، فرودگر قمری ژاپن موسوم به «هاکوتو - آر»(Hakuto-R)، اواخر شب 20 مارس به مدار ماه وارد شد و نقطه عطف بزرگی را برای شرکت ژاپنی «آیاسپیس»(Ispace) رقم زد که برنامههای بزرگی را برای فضای زمین - ماه دارد.
نمایندگان آیاسپیس نوشتند: قرار دادن موفقیتآمیز فرودگر در مدار ماه، گام مهمی در جهت ایجاد سرویس حملونقل محموله به شمار میرود، زیرا نشان میدهد که آیاسپیس قادر است محمولههای مشتریان را به مدار ماه منتقل کند. ماموریتهای فضایی آینده شامل استقرار ماهوارهها در مدار ماه خواهند بود.
هاکوتو - آر در 11 دسامبر 2022 بر فراز موشک «فالکون9»(Falcon 9) شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX) پرتاب شد و یک پرواز آزمایشی را آغاز کرد که آیاسپیس آن را «ماموریت1»(Mission 1) مینامد. سپس فرودگر، یک راه طولانی را به سمت ماه طی کرد و سرانجام پس از روشن شدن موتور خود به آنجا رسید. نمایندگان آیاسپیس در ادامه نوشتند: پس از روشن شدن کنترلشده موتور فرودگر که چند دقیقه طول کشید، مانور با موفقیت به پایان رسید.
با وجود این، ماموریت هاکوتو - آر هنوز انجام نشده است. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، فرودگر در اواخر ماه آینده تلاش خواهد کرد تا سطح ماه را لمس کند. آیاسپیس هنوز تاریخ دقیقی را برای این آزمایش برجسته اعلام نکرده است.
این ماموریت در واقع یک نقطه عطف خواهد بود، زیرا هیچ فضاپیمای خصوصی دیگری تاکنون به نرمی روی ماه فرود نیامده است. تنها کاوشگرهایی که تا به امروز به این شاهکار دست یافتهاند، توسط آژانسهای فضایی ملی آمریکا، اتحاد جماهیر شوروی و چین پرتاب شدهاند. اگر هاکوتو - آر بتواند این فرود را انجام دهد، مریخنورد کوچکی به نام «راشد»(Rashid) را برای «آژانس فضایی امارات متحده عربی»(UAESA) مستقر خواهد کرد.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، ماموریت1 به صورت متوالی با دو پرواز رباتیک دیگر به سطح ماه دنبال خواهد شد. «ماموریت2» و «ماموریت3» به ترتیب در سالهای 2024 و 2025 پرتاب میشوند. نمایندگان آیاسپیس گفتهاند که فرودگر ماموریت3، محمولههایی را به سطح زمین خواهد آورد و همچنین، دو ماهواره ارتباطی را در مدار ماه مستقر خواهد کرد.
با موفقیت هاکوتو - آر، اکنون دو فضاپیمای خصوصی وجود دارند که به دور ماه میچرخند. فضاپیمای دیگر که «کپستون»(CAPSTONE) نام دارد، یک مکعب کوچک است که توسط شرکت «ادونسد اسپیس»(Advanced Space) مستقر در کلرادو برای ناسا مدیریت میشود.
تماشاخانه