یک‌شنبه 4 آذر 1403

فروش 97 هزار و 80 عنوان کتاب در نمایشگاه

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
فروش 97 هزار و 80 عنوان کتاب در نمایشگاه

سخنگوی سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با اشاره به اینکه 97 هزار و 80 عنوان کتاب در نمایشگاه بین المللی به فروش رسیده است گفت: بیش از 400مرسوله پستی به 155 روستا رسیده.

سخنگوی سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با اشاره به اینکه 97 هزار و 80 عنوان کتاب در نمایشگاه بین المللی به فروش رسیده است گفت: بیش از 400مرسوله پستی به 155 روستا رسیده.

به گزارش خبرنگار مهر، علی رمضانی، قائم مقام و سخنگوی سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در دومین نشست خبری خود که عصر امروز پنجشنبه 22 اردیبهشت برگزار شد در خصوص مشکلات دستگاه‌های کارت خوان در غرفه‌ها گفت: تا شب گذشته به بسیاری از ناشران مطابق دستورالعمل‌های مالیاتی دستگاه‌های کارت خوان را تحولی دادیم از شب گذشته نیز برای حل مشکل ناشران تدابیری را اندیشه ایم در شبستان اصلی و در بخش ناشران عمومی و دانشگاهی مشکلات خوشبختانه حل شده است و در حال حل سایر مشکلات هستیم.

وی افزود: در بخش ناشران کودک و نوجوان نیز به همین شکل مشکلات اندکی وجود داشته است که آنها را به ترتیب حل کرده‌ایم و به این ترتیب ناشرانی که به حساب خانه کتاب و ادبیات متصل هستند پس از پایان نمایشگاه مبالغ دریافتی شأن به حساب ناشر واریز می‌شود.

قائم مقام سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: همچنان نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی تاکید داریم همچنین با هلال احمر همکاری‌های بسیار خوبی را داشتیم.

رمضانی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر ادامه فروش کتاب از طریق نمایشگاه مجازی کتاب در تمام سال و در غالب طرح‌های فصلی افزود: در خصوص نحوه ادامه این موضوع و فروش کتاب در نمایشگاه مجازی نیازمند بررسی ابعاد مختلف عرصه صنعت چاپ هستیم و نمی‌توان در این مقوله تنها به ناشران توجه کرد البته که ناشران در صدر اینه حلقه هستند با این حال برای سهولت مخاطبان و موضوع فروش کتاب همچنین دسترسی بهتر به کتاب طرح‌های فصلی مختلفی را در نظر گرفته‌ایم که هدیه وزارت ارشاد به ناشران است.

سخنگوی سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: تعداد غرفه‌های خالی بسیار کمتر از دیروز شده است اما مطابق با آئین نامه نمایشگاهی بسیار از غرفه‌ها به دلیل پرداخت وجه امکان واگذاری به سایر ناشران و یا برای استفاده افزایش فضای غرفه‌های دیگر قابل استفاده نیستند اما به لحاظ کمی و کیفی و پروفروش بودن باید به تولید کنندگان اولیه دقت کنیم که غرفه‌های خالی با ناشران و متقاضیان دیگر جایگزین شود.

وی افزود: موضوع رتبه بندی ناشران در دستور کار وزارت ارشاد قرار دارد و در خصوص مسئله بررسی باید گفت میزان تولیدی بودن آثار باید مورد توجه قرار گیرد که البته این مسئله در بحث متراژ و مساحت غرفه‌ها هم تأثیر دارد.

قائم مقام سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در خصوص بخش بین الملل این نمایشگاه گفت: هرکدام از ناشران خارجی آثار خود را در تاریخ اعلام شده از سوی نمایشگاه وارد کردند کتاب خود را دریافت کردند و مشکل عدم دریافت آثار بخش بین الملل توسط خودشان بوده که آثار را دیر به گمرک وارد کرده‌اند؛ چراکه مجموعه ارزیابی ما علی رغم اینکه از تاریخ تحویل آثار گذشته است آثار را دریافت کردند و مورد ارزیابی قرار دادند و تا شنبه ظهر آثار ناشران ترخیص می‌شود؛ هزینه‌های ورود آثار نیز مطابق با قیمت ارز مبنا و نرخ بانک مرکزی بوده است.

رمضانی در خصوص تخفیف ناشران در نمایشگاه کتاب افزود: تخفیف حضوری ناشران را از 30 درصد به 15 درصد تقلیل دادیم تا بتوانیم مشکلات مالی واردات کتاب‌ها را کمی جبران کنیم.

سخنگوی سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: طبعاً وقتی این نمایشگاه بزرگ برگزار می‌شود مجموع تلاش‌ها این است که در زمان شیوع ویروس کرونا نمایشگاه کتاب آسیب نبیند به همین دلیل برگزاری نمایشگاه کتاب را به صورت حضوری و مجازی در دستور کار قرار دادیم همچنین به دلیل برقراری دسترسی برابر مخاطبان امکان نمایشگاه مجازی را در کنار حضور فیزیکی ناشران قرار دادیم.

وی افزود: نمایشگاه کتاب به تدریج پرشور می‌شود؛ امسال همه مجموعه‌ها در بخش‌های مسقف هستند و به دلیل گسترش فضای شبستان پراکندگی جمعیت مشخص نیست همچنین نباید نادیده گرفت که همچنان ترس از حضور در فضای عمومی وجود دارد.

رمضانی درخصوص رعایت عفاف و حجاب در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: این محیط فرهنگی نیازمند متفاوت بودن فضای عفاف و حجاب است و رعایت شئونات مورد مطالبه مردم است طبعاً تصمیم گیری در این خصوص از طرف ستاد برگزاری نمایشگاه انجام شده است.

قائم مقام سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با اشاره به اینکه اگر غرفه‌ای چیزی غیر از کتاب بفروشد تخلف است و رأی قطعی محرومیت حضور در سال‌های بعد را دارد؛ در پاسخ به سوالی مبنی بر حضور ناشران دیجیتال افزود: در مورد قرار گیری ناشران دیجیتال به دلیل استقبال ناشران در بخش عمومی و قرار گیری آژانس دوستی، سرای اهل قلم، ناشران بین الملل در طبقه دوم شبستان از حضور ناشران دیجیتال صرف نظر کردیم.

وی در خصوص خالی بودن غرفه کشور افغانستان در بخش بین الملل نمایشگاه کتاب گفت: آثار ناشران افغانستانی تاکنون نرسیده است و هر زمان که برسد پس از ارزیابی در غرفه قرار می‌گیرد.

رمضانی در پایان گفت: نمایشگاه کتاب پنج شنبه و جمعه به دلیل راحتی مخاطبان خود یک ساعت تمدید شده است و زمان پایانی آن ساعت 21 است، از مردم خواستاریم که همواره برای بازدید از سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند چراکه ظرفیت پارکینگ‌ها محدود است.

وی افزود: در بخش بین الملل امروز (پنج شنبه 22 اردیبهشت ماه) بازدید سفیر یمن و کره جنوبی را داشتیم همچنین در بخش سرای ملل از کتاب سیمای ایران رونمایی شد، بررسی اشعار کلاسیک و رونمایی از ترجمه آثار رودکی در سرای ملل برگزار شد و مهمانان خارجی انتشارات کودک و نوجوان در غرفه این انتشارات حضور داشتند.

سخنگوی سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: تاکنون تعداد 196 هزار و 796 عنوان کتاب در بخش مجازی نمایشگاه کتاب عرضه شده است که این تعداد در حال تکمیل است همچنین 33 هزار و 740 سفارش به ثبت رسیده است از این تعداد 97 هزار و 80 عنوان کتاب فروخته شده است و تاکنون 35 هزار و 249 بسته تحویل اداره پست شده.

رمضانی افزود: مبلغ فروش تا ساعت 15 امروز (پنجشنبه 22 اردیبهشت ماه) بیش از 84 هزار میلیارد ریال بوده است؛ شهرهایی مانند مشهد، قم و تهران بیشترین سفارش را داشته‌اند و شهرهای اصفهان و خراسان رضوی همچنین تهران بیشترین دریافت مرسوله؛ تاکنون ناشرین تهرانی بیشترین ارسال را داشتند.

قائم مقام سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: تاکنون بیش از 400 مرسوله پستی به 155 روستا رسیده که بیشترین آن به مازندران و همدان اختصاص دارد.