فشار افزایش قیمت مواد غذایی در سالهای آینده کمتر میشود
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) و سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) اعلام کردند کالاهای غذایی احتمالا در دهه آینده با رشد بهره وری ارزانتر می شوند اما اهداف جهانی برای کاهش گرسنگی و آلایندگی بعید است محقق شود.
به گزارش ایسنا، قیمت کالاهای کشاورزی از سال گذشته به دلیل افزایش واردات چین و محدود شدن ذخایر افزایش پیدا کرده است و در نتیجه فائو ماه گذشته افزایش چشمگیر هزینه واردکنندگان مواد غذایی در سال 2021 را پیش بینی کرد.
فائو و سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در گزارش مشترک خود اعلام کردند در یک دهه آینده با کندی رشد تقاضا برای غلات و شیلات و افزایش تولید کشاورزی، قیمت اکثر کالاهای کشاورزی در دهه پیش رو کاهش پیدا خواهد کرد و تا حدود زیادی ثابت می ماند.
ماکسیمو توررو، اقتصاددان ارشد فائو در طول ارائه "گزارش دورنمای کشاورزی فائو و سازمان توسعه و همکاری اقتصادی از سال 2021 تا 2030" گفت: عوامل بنیادین نشان نمی دهند که به سمت یک ابرسیکل قیمت کالاها می رویم.
تقاضای چین عامل اصلی تاثیرگذار بر بازارهای کشاورزی جهانی به خصوص برای گوشت، ماهی و غلات خواهد بود اما با روند آهسته تری نسبت به یک دهه گذشته رشد می کند زیرا جمعیت چین رشد آهسته تری پیدا کرده و مصرف بعضی مواد غذایی از سطح بالایی که دیده می شد، کمتر خواهد شد.
پیش بینی می شود میزان انتشار گازهای گلخانه ای از بخش کشاورزی به میزان چهار درصد در 10 سال آینده افزایش پیدا کند و دامها عامل 80 درصد از این افزایش خواهند بود و هدف صفر کردن گرسنگی سازمان ملل تا سال 2030 دور از دسترس می ماند.
ماتیاس کورمان، دبیرکل سازمان توسعه و همکاری اقتصادی با بیان این که مشکل، توزیع و دسترسی به غذا در بعضی مناطق است، درخواست سازمانش برای متمرکز شدن یارانه های کشاورزی به زیرساخت و نوآوری را تکرار کرد.
در دورنمای 10 ساله این گزارش مشترک، احیای اقتصادی پس از همه گیری ویروس کرونا در بازارهای غذایی انعطاف پذیر فرض شده است.
بر اساس گزارش رویترز، صادرات خالص کشاورزی از اروپا و آسیای مرکزی در یک دهه آینده تحت تاثیر صادرات غلات روسیه و اوکراین دو برابر خواهد شد. در مقابل واردات خالص به منطقه جنوب صحرای آفریقا به میزان 75 درصد تا سال 2030 رشد می کند که ناشی از واردات بالاتر گندم، برنج، ذرت و سویاست.
انتهای پیام