یک‌شنبه 4 آذر 1403

فعال آمریکایی: نفرت از معامله قرن همه گروه‌های فلسطینی را متحد کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
فعال آمریکایی: نفرت از معامله قرن همه گروه‌های فلسطینی را متحد کرد

نیویورک - ایرنا - یک فعال صلح طلب آمریکایی گفت: طرح صهیونیستی ترامپ چنان با خشم و مخالفت فلسطینی‌ها روبه رو شد که باعث یکپارچگی و اتحاد همه گروه‌های فلسطینی علیه آمریکا و اسرائیل شده است.

"جو لمباردو" عضو گروه آمریکایی "ائتلاف متحد ملی ضد جنگ" The United National Antiwar Coalition روز سه شنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا درباره واکنش فلسطینی‌ها به طرح آمریکایی موسوم به "معامله قرن" افزود: ما می‌بینیم که همه فلسطینی‌ها در یک جبهه قرار گرفته‌اند و حتی جریان‌های میانه‌رو آنها نیز به مخالفت برخاسته‌اند.

وی ادامه داد: این طرح بنا دارد که باقی مانده سرزمین‌های فلسطینی را به اسرائیل دهد و به آن مشروعیت ببخشد. این در اساس، معامله نیست بلکه دادن یکسویه همه چیز به اسرائیل است.

لمباردو تصریح کرد: این طرح وحشتناک است و هیچ جریان فلسطینی حاضر نشد که خود را در آن شریک کند. معامله قرن مشروعیت بخشیدن به غصب زمین‌ها و نسل کشی فلسطینیان است.

وی با اشاره به اشغال قاره آمریکا از سوی استعمارگران اروپایی و نابود کردن ساکنان اصلی این قاره اظهار کرد: میان آنچه بر سر سرخپوستان آمد با نسل‌کشی فلسطینی‌ها شباهت وجود دارد. در دوران استعمار، ایدئولوژی نژادپرستانه و برترانگاری سفید پوست‌ها، استعمار را هدایت می‌کرد. صهیونیسم نیز یک ایدئولوژی برای دولت استعماری اسرائیل است که هدف غایی آن پاکسازی تمام سرزمین فلسطین از فلسطینی‌هاست.

ایرنا از این فعال صلح پرسید که فلسطینی‌ها تا چه اندازه می‌توانند بر روی مخالفت دموکرات‌ها در آمریکا با چگونگی اعلام طرح معامله قرن توسط ترامپ، حساب کنند؟

لبماردو پاسخ داد: حزب دموکرات هیچ‌گاه متحد بهتر و قابل اعتمادی برای مردم فلسطین نبوده است. من فکر نمی‌کنم که به رهبران این حزب بتوان اعتماد کرد.

وی ادامه داد: در جریان سخنرانی وضعیت اتحاد در کنگره، زمانی که ترامپ "خوان گوایدو" را ستود، دموکرات‌ها در کنار جمهوریخواهان برای وی هورا کشیدند. در واقع هر کشوری که در مسیر پیشرفت قرار می‌گیرد و نمی‌خواهد که نظم نئولیبرال و فرمایش‌های وال استریت را بپذیرد، مورد هجوم قرار می‌گیرد و به آن برچسب دشمن زده می‌شود.

این فعال صلح در آمریکا اضافه کرد: در داخل آمریکا، نقطه امیدوار کننده آگاهی مردم و افزایش پشتیبانی آنها از مردم فلسطین است. حمایت مردمی از جنبش بایکوت اسرائیل (بی دی اس) رو به افزایش است. از دل این تحولات، شاهد ظهور برخی چهره‌های مترقی در میان دموکرات‌ها همچون اوکازیو کورتز در کنگره هستیم.

لبماردو با اشاره به مواضع ضد جنگ "برنی سندرز" نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اظهار کرد: "برنی سندرز" که خود یک یهودی است، بر خلاف دیگر نامزدهای ریاست جمهوری به کنگره ایپک (لابی اسرائیل در آمریکا) نرفت. او می‌فهمد که اشکال مساله در کجاست و این به نظر من مثبت است ولی در مجموع، این جریان پیشرو در حزب دموکرات، برد زیادی ندارد.

وی تاکید کرد: جریان غالب حزب دموکرات، به هیچ وجه نخواهد پذیرفت که جنایت‌های اسرائیل مورد سوال و رسیدگی قرار بگیرد. برای رسیدن به این نقطه، جریان پیشرو در این حزب، راهی طولانی در برابر خود دارد.

این عضو "ائتلاف متحد ملی ضد جنگ" در پاسخ به این پرسش که موضع حکومت‌های عربی را در واکنش به معامله قرن چگونه ارزیابی می‌کند، گفت: بیانیه اتحادیه عرب که این طرح را رد کرد، نشانه خوب و با اهمیتی است. این کار در حالی صورت گرفت که حکومت‌های عرب به مدار سیاست ایالات متحده وارد شده‌اند و از سیاست‌های آن دفاع می‌کنند.

لمباردو گفت: موضع اتحادیه عرب تا حدی می‌تواند به مقاومت علیه طرح‌های اسرائیل کمک کند. حکومت‌های مرتجعی چون عربستان که به دنبال همراهی با معامله قرن هستند، در نهایت باید به مردم خود پاسخگو باشند که خواستار آزادی فلسطین هستند. حساب آنها در نهایت با مردم خود و نه ایالات متحده است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*