یک‌شنبه 30 دی 1403

فعال سیاسی اصلاح طلب: جوانان در دولت رئیسی به خاک سیاه نشستند / رئیسی را در دور دوم در پاستور نمی‌بینیم اگر...

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
فعال سیاسی اصلاح طلب: جوانان در دولت رئیسی به خاک سیاه نشستند / رئیسی را در دور دوم در پاستور نمی‌بینیم اگر...

سخنگوی حزب ندای ایرانیان گفت: اگر شورای نگهبان فضا را به نحوی مدیریت کند که همه جریان‌های سیاسی در انتخابات حضور داشته باشند تلقی من این است که امکان اینکه رئیسی در دور دوم، پاستور را نبیند وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سعید نورمحمدی، سخنگوی حزب ندای ایرانیان، در گفتگویی به بیان نکاتی درباره انتخابات ریاست جمهوری 1404 و عملکرد دولت رئیسی پرداخته است. گفتگوی او را در ادامه به نقل از منیبان می خوانید؛

ارزیابی شما از مجلس آینده و بروز اختلافات میان دولت و مجلس چیست؟

در حال حاضر فراکسیون‌های داخلی مجلس آینده شکل نگرفته است؛ بنابراین درباره آینده مجلس زود است که صحبت شود. آنچه که از کلیت رویکردها و نگاه‌های سیاسی منتخبین برمی‌آید در مجلس دوازدهم سه جریان اصلی خواهیم داشت. اصولگرا که اکثریت قبل را داشتند، جبهه پایداری که تقویت شده و جمعیت میانه رو که نسبت به دوره قبل افزایش و تعداد نمایندگان بیشتر شده است. اینکه هیات رئیسه از بین چه افرادی انتخاب شود بستگی به رویکردها و مناسبات این سه فراکسیون دارد. کمی زود است و باید فراکسیون‌ها شکل بگیرد و تعداد واقعی افراد در فراکسیون‌ها مشخص شود تا بتوان پیش‌بینی کرد.

در سال 1403 وارد فاز انتخابات ریاست جمهوری می‌شویم، نظر شما درباره انتخابات پیش رو و رویکرد شورای نگهبان چیست؟

اصولگرایان بدنبال تثبیت رئیسی خواهند بود اما منتقدین دولت تلاش خواهند کرد تا رئیسی اولین رئیس جمهور تک دوره‌ای کشور شود البته این مسئله کاملا بستگی به رویکرد و نگاه شورای نگهبان دارد. اگر شورای نگهبان همه رقبای رئیسی را حذف کند مانند اتفاقی که در خبرگان خراسان جنوبی افتاد، کار برای منتقدین دولت سخت می‌شود. اگر شورای نگهبان فضا را به نحوی مدیریت کند که همه جریان‌های سیاسی در انتخابات حضور داشته باشند تلقی من این است که امکان اینکه رئیسی در دور دوم پاستور را نبیند، وجود دارد.

اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری می‌توانند به اجماع برسند؟

اصلاح طلبان چاره‌ای جز اجماع ندارند و در موقعیت ضعف هستند و فضا برای آنها محدود است اما در ریاست جمهوری به اجماع خواهند رسید منتها مسئله در داشتن و نداشتن کاندیدا است.

ارزیابی شما از عملکرد دولت رئیسی چیست؟ آیا اقدامی برای جوانان صورت گرفت و از آنها در مناصب دولتی استفاده شد؟

نگاه من این نیست که استفاده از جوانان در مناصب دولتی می‌تواند فرصت باشد یا خیر. مسئله اصلی این است که وضعیت جوانان نسبت به قبل از دوران رئیسی بهتر شده یا نه و شرایط و امکان تشکیل زندگی، امکان خرید مسکن و خودرو را دارند یا خیر؟ آنچه در حوزه اقتصادی در دولت رئیسی اتفاق افتاد این است که جوانان در دولت رئیسی به خاک سیاه نشستند. وضعیت ارز، خودرو و مسکن مشخص است. رئیسی وعده ساخت 4 میلیون مسکن را داد و دولت در یک دهم آن موفق نبود. دولت رئیسی را می‌توان دولت ضدجوانان شناخت.

ارزیابی شما از وضعیت سیاسی کشور در سال جدید چیست؟

سال جدید بیشتر تحت تاثیر انتخابات ایالات متحده آمریکا خواهیم بود. مناسات داخلی، بین‌الملی و اقتصادی متاثر از حضور ترامپ در عرصه انتخابات است. به احتمال زیاد ترامپ پیروز انتخابات است و در این صورت، شرایط برای کشور سخت می‌شود و کنشگران از دو جناج باید فکر جدی برای برون رفت از این شرایط داشته باشند.

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1887116