سه‌شنبه 6 آذر 1403

قصه پر غصه آبگرفتگی معابر و 2 هزار واحد مسکونی در "کنارک"/ زیرساخت‌های شهرداری متحمل بیشترین خسارات بارندگی شد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
قصه پر غصه آبگرفتگی معابر و 2 هزار واحد مسکونی در "کنارک"/ زیرساخت‌های شهرداری متحمل بیشترین خسارات بارندگی شد

بارش باران در سیستان و بلوچستان بیش از آنکه موجب تلطیف روحیه شهروندان شود، به علت ضعف زیرساخت‌های لازم، برای آنان مشکلات فراوانی ایجاد کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، نبود زیرساخت‌های لازم در سیستان وبلوچستان باعث شد تا نزول رحمت الهی در این خطه از کشور به زحمت برای مردم تبدیل شود. بارش های سیل آسایی که از یک سو منجر به خوشحال مردم به ویژه کشاورزان منطقه و از سوی دیگر تقویت سفره های زیرزمینی شد، اما دیری نپایید که کام ساکنین تلخ و خانه و کاشانه‌شان در سیلاب ویران شد. هر بار که بارش باران در این خطه از کشور رخ می‌دهد شهروندان به جای خوشحالی و بهره‌مندی از زیبایی‌های این نعمت خدادادی، نگران آب‌گرفتگی معابر، ترافیک، پر شدن چاله چوله ها و بیرون زدن زباله‌ها از داخل کانال‌های آب و غیره هستند، مشکلی که هر دفعه با بارش باران رخ می‌دهد و هر بار هم مسئولان فراموش می‌کنند که چاره‌ای برای مواجهه با آن بیاندیشند. تخلیه آب از معابر عمومی و منازل مسکونی استمرار دارد عبدالغفور هوت، فرماندار کنارک در گفت و گو با خبرنگار ما پیرامون آخرین وضعیت بارش های زمستانی در شهرستان کنارک، بیان کرد: به دنبال بارندگی های اخیری که منجر به وقوع آبگرفتگی در تمام معابر و منازل مسکونی این منطقه شد هم اینک آب موجود از اکثر معابر و حدود 80 درصد از خانه ها تخلیه شده است. وی تصریح کرد: معضلی که وجود دارد این نکته است که متاسفانه به علت آب های زیرسطحی یا چشمه ای، هرمقدار تخلیه صورت می گیرد مجددا آبگرفتی رخ می دهد چرا که در کنار دریا بوده و اطراف شهر آبگرفتگی دارد؛ در این راستا تمام گروه ها در حال تلاش هستند تا طی دو روز آینده مشکلات برطرف شود. این مقام مسئول با بیان اینکه شهر به 10 قسمت تقسیم شده است، افزود: امدادرسانی و توزیع اقلام ارتزاق در تمامی نقاط برای کاهش آلام مردم استمرار دارد. به گفته وی، حضور میدانی مسئولان در این بحران اثر گذار بود، موضوعات زیرساختی نیز در دست بررسی متولیان بوده که امید می رود مصوبات خوبی در دستور کار قرار گیرد تا با تخصیص اعتبارات مناسب از بروز هرگونه خسارت این چنینی در شهر جلوگیری، و بتوانیم آبهای سطحی و غیرسطحی و آب و فاضلاب را مهار و کنترل کنیم. فرماندار کنارک اذعان کرد: طی این مدت عزم گروه های امدادی، گروه های جهادی بسیج و سپاه، ارتش، مردم و تیم شهرداری مشهد و زاهدان جزم و همه پای کار بوده و در میدان حضور دارند با همکاری و همدلی به وجود آمده مشکلات مردم در اسرع وقت کاهش یابد. زیرساخت های شهرداری متحمل بیشترین خسارات بارندگی شد وی در ادامه به میزان خسارت ها اشاره کرد و گفت: بیشترین خسارات وارده در بارندگی های سیل آسا به زیرساخت های شهرداری بوده که برآورد میزان خسارت ها در حال جمع آوری دقیق است تا به استانداری ارسال شود. هوت در تکمیل مطلب فوق اظهار کرد: حدود 2 هزار واحد مسکونی دچار آبگرفتگی 30 تا 100 درصد شده است که این امر می طلبد تا بنیاد مسکن هرچه سریعتر در خصوص ساخت مسکن ورود کرده و خیرین نیز برای بازسازی و تهیه تجهیزاتی مانند ایزوگام عزمشان را جزم کنند. این مقام مسئول خاطر نشان کرد: با فروکش کردن آب و تلاش راهداران هم اینک راه مسدود شده ای در این منطقه وجود ندارد، تنها یک روستای باتلاقی "گوردیم" با 63 خانوار است که آن هم از طریق راه دریا امدادرسانی و ارزاق دریافت می کند.

منازل مسکونی آسیب دیده از سیلاب؛ مشمول تسهیلات جهش مسکن می‌شوند حسین مدرس خیابانی، استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بیش از 3 هزار منزل مسکونی در جریان سیلاب اخیر دچار آسیب جدی شده‌اند، گفت: با تصمیم ستاد مدیریت بحران استان مقرر شد؛ منازل مسکونی که دچار آسیب شده اند، مشمول تسهیلات طرح جهش مسکن شوند تا مردم بتوانند با دریافت تسهیلات کم بهره و بازپرداخت بلندمدت، خانه هایشان را بسازند. وی افزود: شکل شهرسازی شهر کنارک کاسه‌ای و گودی شکل است و این موضوع باعث شد؛ علاوه بر معابر عمومی، حدود 70 سانتی متر آب به درون منازل مسکونی مردم نفوذ کند که تقریبا منجر به از بین رفتن تمامی اثاثیه و لوازم منزل مردم شده است. مدرس خیابانی گفت: در اولین اقدام با بسیج همگانی و تلاش مجموعه ستاد بحران و دستگاه‌های اجرایی و خدماتی و همچنین گروه های جهادی و مردمی، با استفاده از دستگاه های پمپاژ قوی خوشبختانه معابر عمومی و 80 درصد آب منازل مسکونی شهر کنارک جمع‌آوری شد. رئیس ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه کار امدادرسانی و توزیع اقلام مورد نیاز مردم به وسیله چهار فروند هواپیما انجام شد، ادامه داد: متاسفانه پروژه جمع آوری فاضلاب شهر کنارک به کندی پیش می‌رود و طرح اجرای آبهای سطحی این شهر نیز عملی نشده که با مساعدت وزیر نیرو؛ مبلغ 170 میلیارد تومان به این پروژه اختصاص داده شد. استاندار استان با بیان اینکه سرزمین خشک سیستان و بلوچستان حتما باید با آب دریا سیراب شود، اظهار داشت: تنها راه حلی که مشکل آب سیستان و بلوچستان را به صورت ریشه‌ای و اساسی حل می‌کند؛ انتقال آب دریای عمان به نقاط مختلف استان است که خوشبختانه نمونه موفق شیرین سازی آب دریا در کشورهای حوزه خلیج فارس و کشور خودمان هم وجود دارد. انتهای پیام /