قله شهادت | روایتی تصویری از «حوض خون»؛ داستان مفقودالقصههای جنگ + ویدئو
فاطمه سادات میرعالی، نویسنده کتاب «حوض خون» به همراه تعدادی از پژوهشگران این اثر، به خوانش این کتاب در استودیوی فیلم پویا پرداختند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، میگویند که به تعداد آدمهایی که از سال 59 تا 67 در ایران بودهاند، میتوان خاطره از جنگ گفت، اما به نظرم میتوان تعداد راویان جنگ از این هم بیشتر در نظر گرفت. میتوان میدان جنگ را از سال 59 تا همین الآن کش داد و کش داد و از میان همین دایره روایتهای مختلفی از جنگ را شنید. کتاب «حوض خون» که چندی پیش توسط انتشارات راه یار به قلم فاطمه سادات میرعالی منتشر شده، از جمله این روایتها است. اثری که به عقیده برخی از کارشناسان؛ کتاب مفقودالقصههای جنگ است.
کتاب «حوض خون» که با انتشارش با استقبال خوبی از سوی مخاطبان همراه بوده و مزین به تقریظ مقام معظم رهبری است و معظمله امروز نیز در بیانات مربوط به کنگره بزرگداشت شهدای استان زنجان نامی از آن بردند، روایتی است از حضور زنان اندیمشکی در جنگ تحمیلی و فعالیت آنها در واحد رختشورخانه. کتاب روایتی است از همدلی ایرانیها برای مقابله با دشمن بعثی و دفاع از خاک و آرمانهایشان. آن هم در روزگاری که ساعتها زیر شدیدترین حملات هوایی قرار دارند و ممکن است خارج نشدن آنها از شهر به شهادت خود یا اعضای خانوادهشان بینجامد.
در کنار روایتهای مختلف از حضور در رختشورخانه، کتاب توصیفکننده بخشهای دیگری از مواجهه زنان شهرهای مرزی با پدیدهای به نام جنگ است. داستان زندگی هرکدام از این زنان، داستانی الهامبخش از حضور مؤثر و قوی از زنان ایرانی در مواجهه با بحرانی اجتماعی و سیاسی است. کتاب «حوض خون» داستان زندگی بخشی از حاضران همیشه غایب را روایت کرده که نقشی تأثیرگذار در مدیریت خانواده و انجام فعالیتهای اجتماعی در هشت سال دفاع مقدس داشتند، اما تاکنون نامی از آنها برده نشده است. زنانی که هنوز یادگاری از آن ایام با خود به همراه دارند: سرفههای بیامان و آسیبهای جسمی متعدد.
چندی پیش فاطمه سادات میرعالی، نویسنده این کتاب، به همراه سمانه نیکدل و عظیم مهدینژاد، از اعضای تیم پژوهش کتاب «حوض خون» در خبرگزاری تسنیم به خوانش بخشهایی از این کتاب پرداختند که میتوانید در ادامه ببینید:
64 روایت تکاندهنده از سانسور شدههای جنگ / «حوض خون»؛ آینه خون دلهایی که برای دفاع از انقلاب خورده شد عبور پیروزمندانه «حوض خون» از لبه تیغ ضد جنگ بودن / سبقت گرفتن بانوان در ادبیات دفاع مقدس