یک‌شنبه 4 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز 1403/04/05

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
قیمت جهانی نفت امروز 1403/04/05

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 2 سنت معادل 0.02 درصد کاهش به 85 دلار و 99 سنت رسید.

به گزارش مشرق، قیمت نفت تغییر چندانی در معاملات روز سه‌شنبه نداشته است. نگرانی در مورد دورنمای رشد اقتصاد چین تاثیر ترس از بالا گرفتن درگیری‌ها در خاورمیانه و حمله اوکراین به پالایشگاه‌های روسیه را خنثی کرده است.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 2 سنت معادل 0.02 درصد کاهش به 85 دلار و 99 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 1 سنت معادل 0.01 درصد کاهش 81 دلار و 62 سنت معامله می‌شود.

هر دوی این شاخص‌های نفتی حدود 3 درصد در هفته گذشته افزایش قیمت داشتند و دومین افزایش قیمت پیاپی هفتگی را رقم زدند. اما نگرانی در مورد دورنمای بهبود دومین اقتصاد بزرگ دنیا بالا گرفته است.

مصرف‌کنندگان در چین که بزرگترین واردکننده نفت خام دنیاست تمایلی به خرج کردن ندارند. نگرانی در مورد ثروت فردی به خاطر ضعف بازار مسکن، کاهش رشد دستمزدها و بیکاری بالا در میان جوانان افزایش یافته و احتمالاً مانع دستیابی چین به هدف رشد اقتصادی 5 درصد در سال جاری میلادی می‌شود.

در این بین، حملات هوایی رژیم صهیونیستی به نوار غزه ادامه دارد. تانک‌های رژیم صهیونیستی بیش از پیش وارد رفح در جنوب شده‌اند و حتی به مناطقی در شمال که قبلاً از آنها عقب‌نشینی کرده بودند هم بازگشتند.

پس از 8 ماه جنگ در غزه، میانجی‌گری بین‌المللی با پشتیبانی آمریکا نتوانسته به یک قرارداد آتش‌بس بینجامد. حماس می‌گوید هر نوع قراردادی باید باعث پایان جنگ شود در حالی که رژیم صهیونیستی تنها با یک آتش‌بس موقت تا نابودی حماس موافقت کرده است.

در جای دیگری، رئیس‌جمهور اوکراین در روز دوشنبه گفت این کشور بیش از 30 پالایشگاه نفت روسیه و تاسیسات ذخیره‌سازی در این کشور را مورد هدف قرار داده است.

کشورهای اتحادیه اروپا در روز دوشنبه با یک بسته جدید تحریم‌ها علیه روسیه به خاطر حمله به اوکراین موافقت کردند که شامل ممنوعیت بارگیری گاز طبیعی مایع این کشور در اتحادیه اروپا برای ارسال به کشورهای سوم می‌شود.

رئیس فدرال رزرو سانفرانسیسکو در روز دوشنبه گفت بانک مرکزی آمریکا تا زمانی که از روند نزولی تورم تا هدف 2 درصد مطمئن نشود نباید نرخ بهره را پایین بیاورد. تاخیر در کاهش نرخ بهره هزینه‌های وامگیری را بالا نگه می‌دارد که باعث کاهش فعالیت اقتصادی شده و تقاضا برای نفت را پایین می‌آورد.

منبع: تسنیم