قیمت خانه در پایتخت ریخت | پاییز 1403 وقت خرید است؟
بازار مسکن پایتخت همچنان در وضعیت رکودی قرار دارد و این رکود تورمی منجر به افت شدید حجم معاملات در بازار شده است. نوسان قیمتی در عجیب ترین وضعیت خود طی ماه های اخیر قرار دارد و گفته می شود که اتفاقات غیر مترقبه ای در پاییز 1403 رخ خواهد داد.
رکود تورمی بازار و کاهش چشمگیر قدرت خرید مردم طی ماه های اخیر، منجر به تغییرات قابل توجهی در حجم معاملات شده است. علی رغم ادعای بنگاه های معاملاتی مبنی بر افزایش قیمت خانه در برخی نقاط پایتخت، ثبات محسوسی در نرخ ها وجود دارد اما این شرایط ممکن است خیلی پایدار نباشد.
شیب رشد قیمت مسکن در مرداد ملایم شد. بانک مرکزی، گزارش تحولات بازار مسکن برای دومین ماه تابستان را منتشر کرد. طبق این گزارش، متوسط قیمت مسکن در مرداد نسبت به تیرماه 1.2 درصد و حجم معاملات هم 3 درصد رشد کرد.
مقایسه وضعیت قیمت به تفکیک مناطق در ماههای تیر و مرداد نشان میدهد، متوسط قیمت در 9 منطقه کاهش و در 13 منطقه افزایش پیدا کرد.
طبق ماده 54 قانون مالیات، کدام مالکان جریمه میشوند؟
جریمه در انتظار مالکانی که در سامانه املاک و اسکان ثبت نام نکردهاند.
عضو انجمن انبوهسازان مسکن با تاکید بر اینکه مالکان و سازمانها هر چه سریعتر در سامانه املاک و اسکان ثبت نام کنند، نسبت به اعمال جریمه برای متخلفان هشدار دارد.
ماهانی بیان اینکه ثبتنام در سامانه ملی املاک و اسکان کشور باعث کنترل سوداگریهای مسکن و کاهش انباشت واحدهای مسکونی خالی از سکنه میشود اعلام کرد: برای خانههای خالی در شهرهای با جمعیت یک هزار نفر، در طول سال اگر بیش از 120 روز خالی باشد جریمه از شش تا 18 برابر مالیات بر اجاره از سال اول تا سوم به صورت پلکانی افزایش مییابد.
در صورتی که مالک، خانهای را به فرزند و یکی از اقوام خود اجاره داده و کرایه نمیگیرد و قول نامه منعقد نشده باید در سامانه خوداظهاری ثبت کرده و اگر لازم شد قرار داد اجارهای هم نوشته شود تا مشمول جریمه نشوند.
در صورت عدم ثبت اطلاعات ملک، طبق الزامات قانونی با واحد مسکونی خالی برخورد شده و برای آن ملک برگه مالیاتی صادر و در صورت عدم پرداخت مشمول جرایم مالیاتی میشود.
هدف از تشکیل سامانه ثبت املاک و اسکان
سامانه ثبت املاک و اسکان در راستا اجرا قانون اصلاحیه ماده 54 و 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم و با هدف کاهش تورم نرخ مسکن، حمایت از مستاجران و جلوگیری از دلالی در زمینه املاک، توسط وزارت راه و شهرسازی، راهاندازی شد. مطابق ماده 54 مکرر قانون مالیات های مستقیم، تمامی سرپرستان خانوار، مالکان و مستاجران، باید، املاک تحت تملک خود را در این سامانه به ثبت برسانند.
ثبت نام در این سامانه باعث شفافیت اطلاعات در حوزه مسکن، تسهیل فرآیند خانه دار شدن اقشار جامعه، ایجاد سرشماری برخط نفوس و مسکن که منجر به اجرای سیاستهای اعمال مالیات و پرداخت یارانههای هدفمند مردم میشود.
از دیگر مزایای این طرح این است که با ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان، فروش یا اجاره یک واحد مسکونی به چند فرد کاهش پیدا میکند.
عضو انجمن انبوهسازان مسکن گفت: مالکان و دستگاههایی که هنوز در سامانه املاک و اسکان ثبت نام نکرده اند، در انتظار جریمه سنگین باشند.
اعطا وام نهضت ملی مسکن سرعت گرفت؟
مدیرعامل بانک مسکن از امضای قرارداد 373 هزار واحد نهضت ملی مسکن در قالب 55 هزار و 401 پروژه با اعتباری بالغ بر 172 هزار و 696 میلیارد تومان خبر داد.
مدیرعامل بانک مسکن در خبری اعلام کرد تا اول شهریورماه 1403، مجموعاً 530 هزار و 426 واحد مسکونی در قالب 94 هزار و 556 پروژه به بانک مسکن معرفی شده که 28 درصد از این واحدها خودمالک هستند.
سید عباس حسینی با اشاره به اینکه بانک مسکن سهم حدود 3 درصدی از کل سپردههای شبکه بانکی کشور، را داراست گفت: تا اول شهریور 100 هزار میلیارد تومان به عنوان سهمالشرکه به سازندگان پروژهها پرداخت شده که نزدیک به 70 درصد از پرداختی کل نظام بانکی است.
به گفته این مقام مسئول تاکنون 51 هزار و 298 واحد مسکونی نهضت ملی در بانک مسکن به بهرهبرداری و فروش اقساطی رسیده است که بالاترین عملکرد در کل شبکه بانکی بوده و روند فوق با جدیت بیشتر نیز پیگیری می شود.
این آمار در حالی منتشر شده که کمتر از یک ماه پیش ایرج رهبر رئیس انجمن انبوهسازان تهران«از قفل شدن تسهیلات نهضت ملی مسکن» خبر داده بود.
ایرج رهبر با یادآوری اینکه بانک مسکن با پروژههای مسکن مهر ارتقا یافت، اما تلاشی برای تامین مالی نهضت ملی مسکن نمیکند، تصریح کرد: متاسفانه تسهیلات این طرح قفل شده است. در حالی که پروژهها پیشرفت 50، 60، 70 و 90 درصدی دارند، اما بانک میگوید دیگر منابع نداریم. وی در ادامه برای رفع این معضل و خروج از بن بست مالی به وزارت راه وشهرسازی پیشنهاد داده بود از خیر بانک ها بگذرید و تامین مالی را به بخش خصوصی و انبوهسازان واگذار کنید.