قیمت دلار روی چه عددی می ایستد؟/ پیش بینی مهم اقتصاددانان از قیمت دلار
یک کارشناس اقتصادی گفت: بازار ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته است بهطوری که دلار به نزدیک 60هزار تومان رسیده است و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدودها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست. در روزهای اخیر روند قیمت دلار کاهشی بود و هر دلار آمریکا به حدود کانال 50 هزار تومان هم عقبنشینی کرد. کارشناسان این حوزه معتقدند که ریزش قیمت دلار...
در روزهای اخیر روند قیمت دلار کاهشی بود و هر دلار آمریکا به حدود کانال 50 هزار تومان هم عقبنشینی کرد. کارشناسان این حوزه معتقدند که ریزش قیمت دلار ادامهدار است و از همین روست که خرید دلار با قیمت های بالا دیگر به صرفه نیست و بسیاری در انتظار کاهش قیمت آن به سر میبرند. به عقیده کارشناسان، مداخلات هوشمندانه در بازار ارز تهران و دبی و همچنین نمایش اقتدار نظامی ایران موجب شد که درگیری نظامی، تاثیر آنچنانی بر افزایش نرخ ارز نداشته باشد و حتی روند نرخ بهعکس پیشبینیها نزولی شود.
یک کارشناس اقتصادی گفت: بازار ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته است بهطوری که دلار به نزدیک 60هزار تومان رسیده است و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدودها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست.
مرتضی افقه استاد اقتصاد و کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه اقتصاد کشور به میزان فروش نفت؛ ارتباطات خارجی و مسائل سیاسی وابسته است، اظهار داشت: هر تحول سیاسی که منجر به تغییر در روابط خارجی و تجارت شود بر بازار ارز اثر میگذارد.
وی افزود: درگیریهای سیاسی ایران و همچنین تنشهای منطقه باعث افزایش انتظارات تورمی و در نهایت رشد نرخ ارز شد؛ اما زمانی که مردم و فعالین اقتصادی از کاهش تنش و شوکهای سیاسی اطمینان پیدا کردند نرخ ارز روند نزولی خود را آغاز کرد.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: بازار ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته است بهطوری که دلار به نزدیک 60 هزار تومان رسیده است و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدودها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست.
وی اضافه کرد: افزایش یا کاهش نرخ ارز در بلندمدت به احتمال وقوع یا عدموقوع شوکهای سیاسی بستگی دارد، البته خوشبختانه طبق گزارشهای اعلامشده از سوی مراجع رسمی فروش نفت افزایش یافته است؛ بنابراین دست بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز باز است.
افقه تصریح کرد: بانک مرکزی در سمت عرضه با مشکلی مواجه نیست؛ بنابراین میتواند سیاستهای مناسبی را در بازار ارز اتخاذ کند؛ البته هماکنون نیز با اقدامات خوب بازارساز و کاهش تنشهای سیاسی شاهد اُفت قیمت دلار هستیم.
این استاد دانشگاه درباره نقش دلالان و سفتهبازان در افزایش نرخ ارز در یک ماه گذشته گفت: زمینه فعالیت سفتهبازان و سوداگران با رخدادن تنش و شوکهای سیاسی بیشتر میشود یعنی زمانی که ایران با مسائل سیاسی روبهروست عدهای از این فضا برای دلالی و بالا بردن نرخ ارز بهمنظور بهدستآوردن عایدی استفاده میکنند؛ بنابراین مردم باید دقت کافی داشته باشند تا گرفتار این بازیهای مقطعی نشوند و متضرر نشوند
فرهاد رمضان دبیرکل جامعه صرافان ایران هم روند کاهش قیمت دلار را ادامهدار میداند و معتقد است که بازار ارز در روزهای آینده شاهد کاهش بیشتر قیمتها خواهد بود.
فرهاد رمضان با تاکید بر نقش موثر سیاستهای بانک مرکزی در کنترل بازار ارز در داخل کشور به همشهری میگوید: بعد از اجرای سیاستهایی که بانک مرکزی با شروع سال جدید در پی گرفته بود، از روز چهارشنبه هفته گذشته شاهد این بودیم که قیمت ارز در بازار غیررسمی و آزاد شروع به ریزش کرد.
رمضان ادامه میدهد: در حالی که در روزهای اخیر ما کاهش چشمگیری را در قیمتهای بازار غیررسمی کشور شاهد بودیم هر برگ اسکناس دلار، درهم و یورو به عنوان ارزهای پرتقاضا هر روزه توسط مرکز مبادله ارز و طلا مورد مبادله قرار میگیرد و همچنین در بازار حوالجات ارزی یا همان بازار نیما همین شرایط را شاهد هستیم به طوری که کماکان نرخ ارز تخصیصی بانک مرکزی برای واردات انواع کالاها تقریبا در محدوده 37 هزار و 500 تومان نوسان دارد.
ریزش ادامهدار قیمت دلار
دبیرکل جامعه صرافان ایران در مورد دلایل ریزش قیمت دلار در روزهای گذشته میگوید: با سیاستهایی که بانک مرکزی در حوزه اطلاعرسانی و همچنین سیاستگذاریهایی که از دیماه و بهمنماه سال گذشته در پیش گرفته بود و با ورود مرکز مبادله ارز و طلای ایران در زمینه تامین اسکناس بازار و عرضه ارزهای حوالهای بانک مرکزی که منشا آن شرکتهای صادراتمحور بودند، قیمت در بازار غیررسمی دلار با کاهش مواجه شد که چشمگیر هم بود و تحلیل تحلیلگران و فعالان بازار ارز بر این است که این رویه ادامه دارد.
رمضان ادامه میدهد: از آنجا که بازار ارز و طلا تقریبا یکدیگر را همپوشانی میکنند و تاثیرگذاری آنها بر یکدیگر دوطرفه است، مزایدههای هفتگیای که در مرکز مبادله در خصوص عرضه سکه و شمش طلا انجام میشود میتواند به میزان بسیار موثری جلوی التهابات و انتظارات تورمی در بازار ارز را بگیرد. از طرفی همانطور که اشاره شد در بازار نیما هم میانگین قیمتی ارزها تخصیصی بانک مرکزی به شرکتهای واردکننده 37 هزار و 500 تومان است بنابراین قاعدتا باید قیمت کالا و خدمات نشأت گرفته از این قیمت باشد در نتیجه این عوامل قیمتهای بالاتر از این نمیتواند پذیرفته باشد و قاعدتا قیمتها خود را با نرخهای بانک مرکزی هماهنگ میکند لذا پیشبینی میشودتا پایان سال آهنگ کاهش قیمت ارز و خروج از التهابات هیجانی را شاهد باشیم.
بیشتر بخوانید:
دلار آزاد ریخت | ارز تغییر فاز داد
ارز دولتی عرضه نمی شود
امروز هر برگ اسکناس دلار در مرکز مبادله ارز و طلا 44 هزار و 314 تومان، هر یورو 47 هزار و 423 تومان و هر درهم 12 هزار و 66 تومان مورد مبادله قرار گرفت. در بازار نیما هم هر دلار 41 هزار و 376 تومان، هر یورو 44 هزار و 279 تومان و هر درهم 11 هزار و 266 تومان مورد تقاضا و معامله قرار گرفت. دلار در بازار آزاد هم تا لحظه تنظیم این گزارش با نرخ 60 هزار تومان خرید و با نرخ 61 هزار تومان به فروش رسید.
دبیرکل جامعه صرافان ایران در مورد وضعیت خرید و فروش دلار در بازار میگوید: در حال حاضر عمده سهمی که از تامین ارز در بازار انجام میشود ارزهایی است که شرکتهای وارداتی آن را از طریق سامانه رسمی بانک مرکزی به شکل حواله دریافت میکنند. علاوه بر آن کسانی که نیاز به ارزهای خدماتی دارند مانند مسافران، بیماران و دانشجویان میتوانند ارز دولتی مورد نیاز خود را از طریق مرکز مبادله دریافت کنند اما اینکه الان بخواهیم آماری از فروش ارز ارائه دهیم باید گفت این موضوع تابع بازار است و با آهنگ کاهش قیمتی که شروع شده است باید منتظر باشیم و بعد از آن شاید بشود در یک بازه زمانی بیشتر در این باره تحقیق کرد و آمار ارائه داد.
رمضان در پاسخ به اینکه آیا مردم میتوانند از طریق صرافیها ارز دولتی خریداری کنند؟ بیان میکند: خیر، در حال حاضر فقط شرکتهای حقوقی یا شرکتهایی که مجوز دریافت ارزهای حوالهای دارند میتوانند درخواست خود را روی سامانه نیما بارگذاری کنند و شرکتهای صرافی به آنها ارز تخصیص دهند اما در مورد افرادی که بخواهند اسکناس دلار به نرخ دولتی تحویل بگیرند باید گفت حدود یک ماه میشود که بانک مرکزی تغییر سیاست و رویه داده و فعلا سیاستی برای عرضه ارز دولتی ندارد و هنوز دستورالعمل جدیدی برای تامین و تخصیص ارزهای دولتی به صرافیها ابلاغ نشده است.
کد خبر 848074
منبع: همشهری آنلاین
برچسبها
هم اکنون دیگران می خوانند-
نقشه شوم جمهوری آذربایجان علیه ایران؛ ماجرای مصادره املاک دولتی ایران در باکو چیست؟
-
واریزی بزرگ به حساب بازنشستگان / زمان واریز مابه التفاوت متناسب سازی حقوق بازنشستگان
-
فال قهوه امروز سهشنبه 11 اردیبهشت 1403 | قهوه ات رو بخور بعد فال بگیر
-
پیشگوییهای نوستراداموس زنده | آغاز جنگ جهانی سوم و 3 روز تاریکی مطلق در جهان
-
خبر وحشتناک از نصف جهان؛ اصفهان 5 سال دیگر بیابان میشود
-
ادعای جنجالی و عجیب رئیس پژوهشگاه رویان درباره تولید دایناسور واقعی در ایران + فیلم
-
قیمت ارزانترین و گرانترین گوشیهای بازار | قیمت جدید گوشیهای سامسونگ، شیائومی و آیفون