جمعه 5 بهمن 1403

قیمت لبنیات باز هم بر مدار صعود / ارز 4200 تومانی این وسط چه می‌کند

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
قیمت لبنیات باز هم بر مدار صعود / ارز 4200 تومانی این وسط چه می‌کند

روز گذشته رییس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران کشور در مصاحبه ای از افزایش 40 درصدی قیمت شیر خام خبر داد.

به گزارش ایسنا، مقدسی در این مصاحبه اظهار کرد: طبق دستور ستاد تنظیم بازار کشور جلسه ای در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد که براساس آن قیمت شیر خام درب گاوداری هر کیلو 6400 تومان مصوب شد و به تبع آن برای افزایش قیمت لبنیات نیز تصمیمات لازم اتخاذ می شود.

به گفته مقدسی تا قبل از این افزایش، قیمت هر کیلوگرم شیر خام 4500 تومان بوده است که پس از این افزایش به 6400 رسیده و پس از انجام امور اداری ظرف امروز یا فردا ابلاغ می شود.

بر اساس این گزارش، مسلما این افزایش قیمت شیرخام، افزایش افسارگسیخته قیمت لبنیات را به دنبال خواهد داشت و متاسفانه باید منتظر ماند و دید که لبنیات هم به مانند برخی دیگر از اقلام تغذیه ای از سفره مردم رخت بربندد.

مدیرعامل شرکت صنایع لبنی صلا در اراک در واکنش به این افزایش اظهار کرد: این افزایش قیمت که از سوی رییس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران کشور بیان شده است هنوز به تایید ستاد تنظیم بازار کشور نرسیده و در واقع این انجمن جنجالی به راه انداخته تا با پیش دستی بتوانند به اهداف خود برسد.

حامد امینی تصریح کرد: در این شرایط اگر دامداران مستمرا به دنبال افزایش قیمت شیر خام هستند دولت باید ارز 4200 تومانی را از این صنف بردارد تا تکلیف مردم در قبال قیمت شیر و لبنیات روشن شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر دولت برای خرید نهاده های دامی ارز 4200 تومانی را با مابه‌التفاوت 20 هزار تومان تحویل دامدار می دهد تا قیمت شیر ثابت و مناسب باشد، افزود: زمانی که ارز در کشور 4200 تومان بود هر کیلو شیر هزار تومان بود، اما امروز دامداران دم از شیر کیلویی 6 هزار تومان می زنند و همچنان دلار 4200 تومانی دریافت می کنند.

این تولید کننده صنایع لبنی در اراک بیان کرد: دولت باید به این امر ورود کند و ارز 4200 تومانی را بردارد چون هیچ اثر مثبتی در امر تولید و سفره مردم ندارد.

وی با اشاره به تایید این افزایش قیمت از سوی ستاد تنظیم بازار کشور، افزود: 70 درصد بهای تمام شده لبنیات تولید شده از سوی کارخانجات از شیر خام است و اگر این افزایش حدود 40 درصدی اتفاق بیفتد قطعا افزایش 27 درصدی را در محصولات لبنی شاهد خواهیم بود و به عنوان مثال قیمت پنیر 400 گرمی که عمده مردم از آن استفاده می کنند از 14 هزار تومان به حدود 24 هزار تومان می رسد.

امینی تاکید کرد: به عنوان یک صنعت لبنی مخالف افزایش قیمت شیر خام هستیم، این افزایش قیمت، افزایش نقدینگی در چرخه تولید را رقم می زند و از طرفی لبنیات جزو مایحتاج ضروری مردم است که افزایش قیمت آن قدرت خرید را کاهش می دهد و عملا سفره مردم روز به روز کوچکتر شده و لبنیات از سبد خانوار حذف می شود و همین امر بر روند تولید تاثیر مستقیم خواهد داشت و اشتغال را از بین می برد.

وی با بیان اینکه گفته مقدسی مبنی بر اینکه قیمت شیر خام تا قبل از این افزایش 4500 تومان بوده است کاملا کذب است، گفت: قیمت مصوب 4500 تومان است، اما همین امروز قیمت شیر خام درب دامداری 5300 تا 5400 تومان است و در خرده فروشی های سطح شهر نیز قیمت به بیش از 6 هزار تومان می رسد و عملا قیمت مصوب رعایت نمی شود.

مدیرعامل شرکت صنایع لبنی صلا در اراک با تاکید بر اینکه در حال حاضر بخش عمده ای از حقوق بیت المال در این عرصه در حال تضییع شدن است، افزود: دولت برای مقابله با این تضییع حقوق یا باید ارز 4200 تومانی را قطع کند یا باید جلوی افزایش قیمت را بگیرد.

امینی گفت: دولت ارز 4200 تومانی می‌دهد که قیمت اقلام پروتئینی مناسب شود، اما در حال حاضر اقلام به قیمت دلار 30 هزار تومانی در بازار عرضه می شود و سوال اینجاست که با این شرایط چه لزومی دارد که دولت 120 هزار میلیارد تومان در سال دور بریزد به این امید که کالاها با ارز 4200 تومانی وارد شوند و محصولات به قیمت مناسب به دست مردم برسند، بهتر است که حداقل دولت این رقم را یارانه به مردم بدهد که حداقل بواسطه آن اقلام گران شده را خریداری کنند.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر مردم از وضعیت کنونی لبنیات و قیمت آنها گلایه‌مند هستند و مصرف لبنیات توسط خانوارها کم شده، مسلما با افزایش 40 درصدی قیمت شیر و به تبع آن افزایش مجدد قیمت لبنیات، این اقلام کم کم از سبد خانوار حذف می شود و اینجاست که باید دولت هزینه های بیشتری را برای کمک به حفظ سلامت جامعه صرف کند.

انتهای پیام