قیمت مسکن در سرازیری / کام خریداران شیرین شد
معاون اول اتحادیه بنگاههای معاملات ملکی تهران بیان کرد که علیرغم تغییرات ملموس اخیر در بازار مسکن، انتظار میرود که تا زمان فرا رسیدن عید نوروز، شاهد کاهش نرخها در این بازار باشیم. داوود بیگینژاد، معاون اول اتحادیه بنگاههای املاک تهران با اشاره به اوضاع فعلی معاملات ملکی در بیست و دو منطقه شهر تهران، اظهار داشت: بازار مسکن در حال حاضر یکی از شدیدترین دورههای رکود خود را تجربه...
داوود بیگینژاد، معاون اول اتحادیه بنگاههای املاک تهران با اشاره به اوضاع فعلی معاملات ملکی در بیست و دو منطقه شهر تهران، اظهار داشت: بازار مسکن در حال حاضر یکی از شدیدترین دورههای رکود خود را تجربه میکند، بهگونهای که آمار معاملات ثبتشده در سامانه املاک و مستغلات نشان از تنها 3600 قرارداد طی ماه آبان سال جاری دارد، در حالی که برای نشان دادن خروج بازار از رکود، باید دستکم 10 هزار قرارداد در ماه ثبت شود.
نایب رئیس اول اتحادیه املاک تهران در ادامه تاکید کرد: حجم معاملات به نسبت مشابه سال گذشته (1401) حدود 50 درصدی کاهش یافته است و هفته گذشته تحرکات قیمتی که در بازار مسکن رخ داد نشان میدهد تا نوروز 1403 با کاهش قیمت خانه در این بازار مواجه خواهیم شد.
این مسئول خاطرنشان کرد: متقاضیان بازار مسکن هم اکنون با وجود رکود در خرید و فروش به دنبال رهن و اجاره هستند.
عوامل تأثیرگذار بر قیمت مسکن
عوامل تأثیرگذار بر قیمت مسکن متنوع و گسترده هستند و میتوانند از عوامل کلان اقتصادی گرفته تا مشخصات فردی یک ملک را در بر گیرند. این عوامل شامل موارد زیر هستند:
عرضه و تقاضا: همواره مهمترین عامل تعیینکننده قیمتها در بازار مسکن عرضه (تعداد ملکهای موجود برای فروش) و تقاضا (تعداد خریداران فعال) است.
رخ بهره وامهای مسکن: نرخ بهرهای که بانکها برای وامهای مسکن ارائه میدهند، توانایی خریداران را برای خرید مسکن تحت تأثیر قرار میدهد و به طور غیرمستقیم بر قیمتها اثر میگذارد.
وضعیت اقتصاد کلان: تورم، رشد اقتصادی، بیکاری و سایر متغیرهای کلان اقتصادی که بر قدرت خرید و سرمایهگذاری افراد تاثیر میگذارند.
موقعیت مکانی: موقعیت جغرافیایی و دسترسی به امکانات و خدمات مانند مدارس، بیمارستانها، حمل و نقل عمومی، مراکز خرید، بوستانها و کیفیت محله.
ویژگیهای فیزیکی ملک: اندازه، چیدمان، سن بنا، کیفیت ساخت، طراحی و پایداری ساختمان.
مقررات دولتی: سیاستها و مقررات دولت، مانند قوانین زمین و ساختمان، مالیاتها، کمکهای مسکن و سایر برنامههای تشویقی.
پیشبینیهای آتی: انتظارات مردم نسبت به آینده بازار مسکن همچون پیشبینی افزایش یا کاهش قیمتها در آینده.
تغییرات دموگرافیکی: افزایش یا کاهش جمعیت، ترکیب خانوادهها و الگوهای مهاجرت.
تغییرات فناوری و نوآوریها: بهبود فناوریهای ساختمانی و کاهش هزینههای ساخت و ساز که میتواند به کاهش قیمت مسکن منجر شود.
عوامل طبیعی و زیستمحیطی: ریسکهای طبیعی مانند سیل یا زلزله و کیفیت محیط زیست محله هم میتواند بر قیمت مسکن تاثیر بگذارد.
هر یک از این عوامل میتوانند به شکل مستقل یا در ترکیب با سایر عوامل، بر نوسانات قیمت مسکن تاثیر گذار باشند.