لزوم ارائه جدول و زمانبندی مشخص برای رفع آسیبهای حج
سرپرست حجاج ایرانی در جمع مسئولان حوزه حج تاکید کرد: آسیبهای شناسایی شده توسط کمیتههای کارشناسی طبق جدول و زمانبندی مشخص باید رفع شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت به ریاست حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب؛ سرپرست حجاج ایرانی درمکه برگزار شد.
سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به آسیبشناسی انجام شده قبل و در حین موسم حج افزود: پویایی مجموعهای مانند سازمان حج و زیارت در آن است که برای رفع آسیبها سریعتر اقدام کند تا در آینده تکرار نشود.
وی گفت: اگر آسیبها شناسایی شد نباید راه قبل ادامه یابد و وقت نیرو به هدر رود بلکه باید چارچوبها تعریف و برطرف کردن آسیب در اولویت قرار گیرد.
حج چه شباهتی با قیامت دارد؟ + فیلمدر ادامه این نشست، سید عباس حسینی؛ رئیس سازمان حج و زیارت به وضعیت پروازهای بازگشت و تاخیر ایجاد شده در اعزام یک گروه از زائران از فرودگاه جده اشاره و تصریح کرد: در تماس با مسئولان شرکت هواپیمایی ایران ایر در تلاش هستیم تا این مشکل حل و پروازها به شرایط قبل بازگردد تا مدت زمان اعزامها به ایران به تاخیر نیفتد.
وی همچنین از راهاندازی اعزام زائران به سوریه از روز سهشنبه (27 تیر) با هفتهای یک پرواز به ظرفیت 80 نفر از تهران خبر داد و افزود: در تلاش هستیم تا با افزایش پروازها تعداد زائران افزایش یافته و از استانهای دیگر هم اعزامها برقرار شود.
در ادامه این جلسه، غلامرضا رضایی؛ رئیس ستاد عملیات حج با ارائه آماری از عملیات بازگشت زائران به کشور با روزانه 18 تا 19 پرواز اظهار کرد: تا پایان امشب از فرودگاه مدینه با 120 پرواز 27361 زائر در قالب 181 کاروان و از فرودگاه جده با 118 پرواز 28439 نفر در قالب 185 کاروان به میهن اسلامی باز میگردند.
معاون حج و عمره سازمان حج تعداد حجاج ایرانی حاضر در مکه و مدینه تا پایان امشب را به ترتیب 19731 و 9724 نفر اعلام کرد و گفت: تعداد زائرانی که تاکنون با قطار و اتوبوس از مکه راهی مدینه شدهاند به ترتیب 18391 نفر در قالب 123 کاروان و 10995 در قالب 79 کاروان است.
وی همچنین به نشست مسئولان حج و زیارت کشورمان با قائممقام وزیر حج و عمره عربستان و مذاکرات انجام شده برای برقراری سفر عمره و آمادگی طرف عربستانی برای استقبال از زائران ایرانی اشاره کرد و گفت: طرف عربستانی قول داد که امکان استفاده از فرودگاه طائف در اعزام زائران ایرانی به سرزمین وحی فراهم خواهد شد.
این جلسه با گزارش هیئت اعزامی به هتل کاروانهای خانوادگی برای بررسی مشکلات و دغدغههای زائران، اقدامات دفتر نمایندگی سازمانی حج و زیارت در خصوص اعلام نواقص شرکتهای سعودی در ارائه خدمات در حج امسال و مطالبات باقیمانده از حج گذشته ادامه یافت و طاهر درودی؛ معاون پزشکی حج و زیارت هم گفت: در بیمارستانهای عربستان در مکه 8 بیمار و در مدینه 7 بیمار بستری هستند که برای انتقال چهار نفر از آنان که به دستگاه کمک تنفسی متصل هستند با هماهنگی هواپیمایی و اعزام تیم پزشکی اقدام خواهد شد و بقیه بیماران هم در دو سه روز آینده مرخص میشوند و مشکلی برای اعزام ندارند.
وی تعداد بیماران بستری در بیمارستان مرکز پزشکی در مکه را هم 8 نفر عنوان کرد و گفت: خروج کادر درمان هم با توجه به کاهش زائران با شیب ملایم درحال انجام است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در این خصوص توصیههایی ارائه و تاکید کرد به نحوی عمل شود که خدمات درمانی متناسب با جمعیت زائری ساکن در هتلها ارائه و متوقف نشود.