لزوم بین المللی سازی آموزش علوم پزشکی / تلاش برای اجرایی کردن برنامه پزشک خانواده
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، اجلاس معاونین آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی با حضور معاونین آموزشی 68 دانشگاه از سراسر کشور برگزار شد.
متن بیانیه به شرح ذیل است:
1- آموزش علوم پزشکی نیاز به عرصه های متعدد نظیر بیمارستان، مراکز بهداشت، آموزش در جامعه، خانه های بهداشت و مراکز آموزش مهارتی ویژه دارد و بهره مندی از تمامی عرصه های بهداشتی و درمانی در آموزش فراگیران ضروری است یکی از برکات ادغام آموزش پزشکی در نظام سلامت، ارتقای توانمندی های فراگیران و افزایش مهارت آنها در جهت خدمت به کشور است. معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور حمایت همه جانبه خود را از ادغام آموزش و پژوهش در نظام سلامت اعلام میکنند و نسبت به هزینه های سرسام آور جدایی آموزش از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تحمیل هزینههای غیرضروری به کشور نگرانی جدی خود را اعلام میکنند.
2- دانشگاه های علوم پزشکی کشور با رویکرد پاسخگویی اجتماعی، جامعنگری، آیندهنگاری، ارتقاء کیفیت آموزش و ارتقای اثربخشی و کارآیی آموزش علوم پزشکی را از اهداف اصلی خود می دانند و نسبت به اجرای برنامه جامع عدالت، تعالی و بهرهوری در آموزش علوم پزشکی متعهد خواهند بود.
3- حفظ و جذب اعضای هیات علمی متخصص، متعهد و دلسوز که از ارکان آموزش و درمان نظام سلامت بشمار میروند، واجب و ضروری است. از مراجع ذیربط من جمله مجلس شورای اسلامی تقاضا میکنیم تسهیلات لازم در جهت رفع مشکلات معیشتی این قشر فرهیخته را فراهم آورده و با تنظیم قوانین جهت ماندگاری اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی (علوم پایه، بالینی) انگیزه حضور و ادامه فعالیت این سرمایه های کشور را فراهم سازند.
4- بین المللی سازی آموزش علوم پزشکی از وظایف اصلی حوزه آموزشی محسوب میشود و دانشگاههای علوم پزشکی به فراخور توانمندی های فیزیکی، نیروی انسانی و شرایط بومی در جهت بینالمللی سازی آموزش تلاش خواهند کرد.
5- معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی جهت اجرایی نمودن برنامه پزشکی خانواده و سیستم ارجاع، همکاری با معاونین بهداشت و درمان دانشگاهها را در جهت حل مشکلات بهداشتی، درمانی کشور از وظایف اصلی خود میدانند و در جهت اجرایی نمودن برنامه پزشکی خانواده و سیستم ارجاع تلاش خواهند کرد.
8- به منظور ارتقای بهرهوری و استفاده بهینه از امکانات و ظرفیتهای موجود گروههای آموزشی، معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی بر همگرایی رشتههای علوم پزشکی و علوم بین رشتهای گروههای آموزشی و عدم تفرق گروههای آموزشی موجود تاکید دارند.
9- معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی ضمن تاکید برضرورت آموزش حضوری، خواستار بهره گیری و تداوم آموزش ترکیبی و تقویت آموزش مجازی میباشند و به گسترش برگزاری آزمون های الکترونیک تاکید دارند.
10- با توجه به لزوم اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر افزایش ظرفیت پزشکی عمومی، جهت حفظ کیفیت آموزش پزشکی نیاز به تامین اعتبارات لازم و توسعه زیرساختها و فضاهای آموزشی در قالب ردیف بودجهای مستقل میباشد.
11- از آنجایی که دانشگاههای علوم پزشکی در ارائه خدمات سلامت براساس نیاز واقعی کشور نقش مهمی دارند و با توجه به تغییرات نیازهای بهداشتی، درمانی جامعه، لزوم بازنگری برنامه های آموزشی در جهت حل مشکلات کشور ضروری است و معاونین آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی به نگرش عدالت محوری، بهرهوری و دستیابی به مرجعیت علمی خود را متعهد به بازنگری در برنامههای آموزشی میدانند.
12- با توجه به معوق ماندن اسناد هزینه تعهدات دانشگاههای علوم پزشکی از جمله حقالتدریس، تمام وقت جغرافیائی، حقوق نیروهای شرکتی پیشنهاد میگردد سازمان برنامه و بودجه نسبت به تخصیص اعتبارات هزینه ای به استناد مصوبات ستاد ملی کرونا به دانشگاهها اقدام نماید.
13- برگزاری آزمون های الکترونیک میتواند در هزینه اثربخشی و امنیت آزمون ها تاثیر قابل توجهی داشته باشد. معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور تلاش خواهند کرد در اجرای بهینه و اثربخشی آزمون های الکترونیک اقدام نمایند.
14- توجه به تقویت بنیه علمی دانشجویان شاهد و ایثارگر و بهرهمندی مناسب از آئین نامه استاد مشاور مورد تاکید معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور قرار دارد.
15- اصلاح وضعیت معیشتی کلیه فراگیران مورد توجه جدی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و در این راستا رایزنی و تصمیمگیری های لازم انجام خواهد شد.
16- تقویت علوم پایه و توجه به ارتقای کیفیت آموزش رشته مقاطع مختلف علوم پایه با نگاه جامعه محوری و حل مشکلات و توجه به معیشت اعضای هیئت علمی علوم پایه از خواستههای معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور است.
انتهای پیام /