دوشنبه 5 آذر 1403

لزوم توجه به حماسه اربعین در محتوای کتب درسی / اعزام 10 هزار زائر از دانشگاه فرهنگیان به کربلا

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
لزوم توجه به حماسه اربعین در محتوای کتب درسی / اعزام 10 هزار زائر از دانشگاه فرهنگیان به کربلا

یاسر هوشیار عضو شورای مرکزی کانون بسیج اساتید دانشگاه فرهنگیان استان تهران و دبیر قرارگاه جهاد تبیین اندیشه‌ورزان تعلیم و تربیت کشوری در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس با اشاره به اهمیت اربعین حسینی، اظهار کرد: امام حسین (ع) مظهر عدالت و معنویت است و بشر امروز تشنه عدالت و معنویت است؛ اربعین بزرگترین اجتماع جامعه انسانی در جهان و کانون وحدت بخش عدالت خواهان و حق جویان عالم است.

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا می‌توان اربعین را یک ظرفیت برای تحقق تمدن‌سازی نوین اسلامی دانست؟»، افزود: قیام امام حسین (ع) احیاگر اسلام واقعی و نقطه آغازی برای شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است و در گام دوم انقلاب، اربعین مقدمه‌ساز شکل‌گیری این تمدن نوین است؛ امروزه می‌بینیم که این حرکت عظیم با پیوند عاشقان و پیروان اهل بیت (ع) در سراسر جهان به قیامی جهانی جهت ظهور منجی بشریت و بر علیه استکبار جهانی و جاهلیت مدرن تبدیل شده است.

هوشیار در این خصوص که «چرا جبهه استکبار جهانی درصدد تضعیف و حذف اربعین است؟»، گفت: اربعین نمایش اقتدار آزادگان و حق‌طلبان و جلوه قدرت و وحدت جهان اسلام است. اربعین اجتماع بی نظیر دلدادگان و شیفتگان حضرت اباعبدالله (ع) از سراسر دنیا بر علیه یزیدیان و استکبار جهانی است که یکصدا شعار «هیهات منا الذله» را سر می‌دهند؛ این نمایش باشکوه لرزه بر تن استکبار جهانی و صهیونیسم انداخته است. استکبار جهانی با پی بردن به این قدرت نرم جبهه حق، با تمام توان و با ترفندهای مختلف سعی در تضعیف این قیام جهانی و مردمی را دارند؛ اما این را هم خوب می‌دانند که با همه ترفندها و توطئه‌های‌شان، «حب الحسین یجمعنا» است.

وی در پاسخ به این پرسش که «اساتید دانشگاه چه نقشی در تبیین جلوه‌ها و جنبه‌های حماسه اربعین دارند؟»، ادامه داد: اربعین تجدید میثاق با ولایت است؛ یکی از درس‌های مهم اربعین حسینی، جهاد تبیین است که امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) پرچمداران این جهاد بودند. جهاد تبیین یکی از الزامات تحقق بیانیه گام دوم و شکل گیری تمدن نوین اسلامی است.

دبیر قرارگاه جهاد تبیین اندیشه‌ورزان تعلیم و تربیت کشوری اضافه کرد: در آغاز گام دوم انقلاب اساتید دانشگاه خصوصا اساتید دانشگاه تمدن‌ساز فرهنگیان باید در جهت لبیک به ندای «هل من ناصر ینصرنی» حضرت اباعبدالله (ع) و فرمان جهاد تبیین ولی امر مسلمین، پرچمدار این جهاد تبیین باشند و نگذارند اهداف نهضت حسینی فراموش شود و یا دچار انحراف شود.

وی افزود: بسیج اساتید دانشگاه فرهنگیان استان تهران با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دیگر مسؤولین دانشگاهی و تشکل‌های دانشجویی به تأسیس و راه‌اندازی ستاد اربعین حسینی در دانشگاه فرهنگیان اقدام کرده است و این ستاد در ایام اربعین با فعالیت‌هایی نظیر تشکیل موکب‌های مردمی در مسیر کاروان‌ها ضمن تدابیر لازم برای اسکان و استراحت زائران، به تدوین و تهیه مباحث و برنامه‌های آموزشی و تربیتی در قالب سخنرانی، مداحی و اجرای دیگر برنامه‌های تربیتی و هنری با محوریت حماسه حسینی نموده و سعی در تبیین همه جنبه های حماسه حسینی دارد؛ این ستاد امسال این افتخار را دارد که همگام با امت حسینی‌مان بیش از 10 هزار زائر حسینی از جامعه بزرگ دانشگاه فرهنگیان را به کربلای معلی اعزام کند.

هوشیار در پاسخ به این پرسش که «اربعین چه نقشی می‌تواند در تربیت دانشجویان و دانش‌آموزان این نسل ما داشته باشد و در تألیف و تدوین کتاب های درسی چقدر به حماسه اربعین توجه شده است؟»، گفت: بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری، اسناد بالادستی مانند سند تحول بنیادین، بیانیه گام دوم، مأموریت دانشگاه تمدن ساز فرهنگیان، تربیت معلم دینی، انقلابی و تمدن ساز است.

وی تصریح کرد: اربعین حسینی مدرسه عشقی است که معارف اسلامی و انسانی در آن به خوبی متبلور است و می تواند ساحت‌های شش‌گانه سند تحول بنیادین را در دانشجویان و دانش‌آموزان این مدرسه تربیت و پرورش دهد؛ فارغ التحصیل این مدرسه انسان ساز، یک متربی تمام ساحتی و تمدن ساز است.

دبیر قرارگاه جهاد تبیین اندیشه‌ورزان تعلیم و تربیت کشوری ادامه داد: متأسفانه سهم این ظرفیت عظیم و بی‌بدیل تمدن ساز در سرفصل و محتوای کتاب‌های درسی دانشگاهی و آموزش و پرورش ما تقریبا هیچ است؛ بسیج اساتید دانشگاه فرهنگیان استان تهران به جد از مدیران و مسؤولان برنامه‌ریزی درسی در وزارتخانه‌های علوم و آموزش و پرورش می خواهد که بنا به فرمان رهبر معظم انقلاب مبنی بر ضرورت حرکت به سمت تولید علم نافع و با توجه به مفاد اسناد بالادستی نظام آموزشی جهت تربیت نسلی تمدن ساز در سرفصل و محتوای کتاب‌های درسی به این حماسه تمدن ساز توجه ویژه‌ای داشته باشند.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اربعین

یاسر هوشیار ضو شورای مرکزی کانون بسیج اساتید دانشگاه فرهنگیان استان تهران کتب درسی دانشگاه فرهنگیان این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
لزوم توجه به حماسه اربعین در محتوای کتب درسی / اعزام 10 هزار زائر از دانشگاه فرهنگیان به کربلا 2