لغو برخی اعزامهای جهانی ناشنوایان / 10 میلیارد بودجه میخواهیم
رئیس فدراسیون ورزشهای ناشنوایان با اشاره به محدودیتهای مالی که فدراسیونش با آن مواجه است، از لغو برخی اعزامهای جهانی یا حضور نصف و نیمه در آنها طی سال میلادی جاری خبر داد.
رئیس فدراسیون ورزشهای ناشنوایان با اشاره به محدودیتهای مالی که فدراسیونش با آن مواجه است، از لغو برخی اعزامهای جهانی یا حضور نصف و نیمه در آنها طی سال میلادی جاری خبر داد.
مهران تیشه گران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه مدیریت همزمان رشته های مختلف در این فدراسیون و هماهنگی آنها با تقویم فدراسیون های جهانی نیازمند بودجه زیادی است، از لغو احتمالی برخی اعزام های این فدراسیون یا انجام نصف و نیمه آنها در سال جاری میلادی خبر داد و تاکید کرد که فعلا فقط حضور در چهار رویداد قطعی است.
11 رویداد جهانی در پیش داریم وی گفت: 11 رشته از مجموع رشته هایی که زیر نظر فدراسیون ناشنوایان فعالیت دارند امسال مسابقات جهانی در پیش دارند. همین که مسابقات در سطح جهانی برگزار میشود گویای اهمیت آنها است با این حال وضعیت تیم ها و ورزشکاران ایرانی برای حضور در آنها خیلی دقیق مشخص نیست.
رئیس فدراسیون ورزش های ناشنوایان با اشاره به اینکه جودو، کشتی (آزاد و فرنگی)، شطرنج، والیبال سالنی، تیراندازی، تنیس روی میز، دو ومیدانی، والیبال ساحلی، فوتبال، کاراته و ورزش های رزمی 11 رشته ای هستند که مسابقات جهانی آنها امسال برگزار می شود، ادامه داد: البته حضور در همه این رقابت ها قطعی نیست. مسائل مالی محدودیت های زیادی برای مان ایجاد کرده به همین دلیل فعلا اعزام تیم به چهار رویداد جهانی را قطعی کرده ایم.
حضور قطعی در 4 رویداد تیشه گران به اعزام های مصوب در فدراسیون ورزش های ناشنوایان اشاره کرد و گفت: جودو، کشتی، فوتبال و والیبال سالنی رشته هایی هستند که حتما در مسابقات جهانی پیش روی آنها شرکت خواهیم داشت. موضوع اعزام در این رشته ها را حتی در شورای برون مرزی هم مطرح کرده و مصوبه لازم را هم گرفته ایم.
لغو اعزام یا حضور نصفه و نیمه برای 7 رویداد جهانی وی در پاسخ به این پرسش که «تکلیف دیگر رشته ها برای مسابقات جهانی که در پیش دارند، چه می شود؟»، گفت: تصمیمی مبنی بر اعزام قطعی در مورد دیگر رشته ها نداریم. یا موضوع اعزام را در کل منتفی می کنیم یا اینکه به صورت نصفه و نیمه و با حداقل ترکیب ممکن در رقابت های موردنظر شرکت خواهیم داشت. به طور مثال احتمال دارد که در تیراندازی 3 - 2 نفر اعزام کنیم. در دوومیدانی با ترکیبی 4 - 3 نفره در مسابقات شرکت کنیم.
باید دخل و خرج را یکی کنیم رئیس فدراسیون ورزش های ناشنوایان مسائل مالی و محدودیت هایی که با آن مواجه است را تنها دلیل این نوع برنامه ریزی عنوان کرد و در توضیح این موضوع گفت: همزمان 17 رشته را مدیریت می کنیم اما بودجه ای که میگریم کافی نیست. بنابراین ناچاریم در اعزام ها چنین دیدگاهی را اعمال کنیم و به اصطلاح دخل و خرج را یکی کنیم. به همین دلیل مبنای ما برای اعزام جایگاه رشته و مدال آوری است.
توجه به پیشینه و مدال آوری برای اعزام وی همچنین به آنچ ملاک فدراسیون ناشنوایان برای اعزام قطعی در چهار رشته شده اشاره کرد و گفت: در جودو، کشتی، فوتبال و والیبال سالنی که اعزام شان به مسابقات جهانی قطعی است، علاوه بر پیشینه خوب برای نتیجه گیری هم شانس بالایی داریم.
یک سوم بودجه خود را از وزارت گرفته ایم تیشه گران در پاسخ به این پرسش که «بودجه فدراسیون ورزش های ناشنوایان چقدر است؟»، یادآور شد: بودجه مصوب ما از وزارت ورزش 3 میلیارد تومان بود که تا به امروز یک میلیارد و 900 میلیون آن را دریافت کرده ایم. حالا تصور کنید که برای اعزام جودو به فرانسه با ترکیب حدود 15 نفره، 300 میلیون بودجه لازم است. اعزام به مسابقات کشتی (ترکیه) 100 نفره خواهد بود. برای فوتبال و والیبال هم بیش از 35 و 20 نفر اعزام می شوند. هزینه اعزام همین افراد رقم سنگینی روی دست فدراسیون می گذارد.
وی در این زمینه ادامه داد: حدود یک سوم بودجه خود را از وزارت ورزش دریافت کردیم و بعید می دانم بتوانیم آن را صد درصد کنیم. به هر حال شرایط اقتصادی ایده آل نیست و وزارت ورزش را هم با محدودیت هایی مواجه کرده است. این شرایط را درک می کنیم اگرچه ما را با محدودیت های اینچنینی مواجه کرده است.
دریافت 320 میلیون از کمیته المپیک و امید به دریافت 400 میلیون باقی مانده رئیس فدراسیون ورزش های ناشنوایان اشاره ای هم به بودجه دریافتی از کمیته ملی المپیک داشت و گفت: امسال از کمیته 320 میلیون تومان دریافتی داشتیم. 220 میلیون مربوط به بودجه مصوب برای فدراسیون بود. 100 میلیون هم در قالب حمایت مالی دریافت کرده ایم. در نشستی که چندماه پیش با رئیس کمیته داشتم، وی برای حمایت از فدراسیون در زمینه تهیه البسه و تجهیزات قول کمک 500 میلیونی داد که فعلا 100 میلیون آن پرداخت شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که کمیته ملی المپیک بخش باقی مانده بودجه ای که قول پرداخت آن به فدراسیون ورزش های ناشنوایان داده شده بود را نیز پرداخت کند.
مشکل اینجاست که نه عضو المپیک هستیم و نه پارالمپیک تیشه گران تاکید کرد: بدبختی و مشکل فدراسیون ورزش های ناشنوایان همین است که نه عضو کمیته پارالمپیک هستیم و نه المپیک؛ البته هیچ یک موظف به حمایت از ما نیستند با این حال لطف کمیته ملی المپیک همیشه شامل حال ما بوده اما هیچ وقت از پارالمپیک کمکی نگرفته ایم.
10 میلیارد داشته باشیم کاری روی زمین نمی ماند رئیس فدراسیون ورزش های ناشنوایان در پاسخ به این پرسش که «فدراسیون شما چقدر بودجه نیاز دارد تا بتواند تمام برنامه های خود را اجرایی کند»، گفت: 10 میلیارد تومان بودجه ای است که پاسخگوی برنامه ها و نیازهای ما خواهد بود. این میزان بودجه را بگیریم هیچ کاری در فدراسیون روی زمین نمی ماند.
حضور در المپیک ناشنوایان در اولویت است «احتمال بازی های آسیایی ناشنوایان که برگزاری آن در آبان ماه لغو شد، مهرماه 99 برگزار می شود. با شرایط موجود احتمال لغو اعزام به این رقابت ها وجود دارد؟»، این پرسش پایانی خبرنگار مهر از مهران تیشه گران بود که در پاسخ به آن گفت: در هر شرایطی اعزام کاروان به این بازی ها در اولویت است و به هیچ وجه آن را منتفی نخواهیم کرد. منتظر هستیم زمان و محل برگزاری بازی ها نهایی شود تا برای حضور در آن برنامه ریزی کنیم.