جمعه 5 بهمن 1403

لیست وزرای پیشنهادی احتمالا شنبه به مجلس می‌رود / غایبان بزرگ تحلیف سیزدهم

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

در حالی مراسم تحلیف سید ابراهیم رییسی، هشتمین رییس جمهوری در مجلس شورای اسلامی برگزار شد که رییس مجمع تشخیص و روسای سابق جمهور و مجلس از غایبان بزرگ این مراسم بودند.

در حالی مراسم تحلیف سید ابراهیم رییسی هشتمین رییس جمهوری در مجلس شورای اسلامی برگزار شد که رییس مجمع تشخیص و روسای سابق جمهور و مجلس از غایبان بزرگ این مراسم بودند.

به گزارش تابناک، امروز بهارستان میزبان مهمانان مراسم تحلیف حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی بود که با استقبال محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی از در ورودی پارلمان وارد صحن علنی شدند.

در داخل صحن علنی حضور پر تعداد خبرنگاران، تصویربرداران و عکاسان به چشم می خورد و گروه موزیک ارتش در جایگاه تماشاچیان برای نواختن سرود ایران مستقر شده، همچنین پرچم کشورهای حاضر در مراسم در صحن علنی برافراشته بود. جایگاه هیات رئیسه نیز به شکل پرچم ایران گل‌آرایی شده بود. علاوه بر این پیش از شروع آغاز رسمی مراسم گروه سرودی، سرودهایی با مضمون «وطن» را اجرا شد.

مراسم تحلیف ابراهیم رییسی رییس دولت سیزدهم با 15 دقیقه تاخیر در ساعت 17:15 با نواختن سرود جمهوری اسلامی ایران توسط ارکستر سمفونیک آغاز شد.

قالیباف رئیس مجلس با نواختن زنگ آغازین جلسه علنی گفت که جلسه با حضور 265 نماینده رسمی است و بعد از آن حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیأت رئیسه مجلس دستور جلسه 114 ام را قرائت کرد. در ابتدای جلسه، آیات 89 تا 91 سوره نحل توسط قاری قرآن قرائت شد و محسن دهنوی عضو هیأت رئیسه مجلس ترجمه این آیات را خواند.

بعد از تلاوت قرآن کریم، رییس مجلس شورای اسلامی ضمن خیر مقدم به مهمانان با بیان اینکه ما وارد دوره جدید مدیریتی در کشور شده‌ایم گفت که باید دوره جدید مدیریتی کشور به دوره کارآمدی و پاسخگویی تبدیل کنیم. در این دوره اصل بر تمرکز روی کارآمدی و بدون بهانه تراشی برای حل مشکلات مردم است. همه ما مکلف به افزایش ثبات اقتصادی و امید و نشاط در جامعه هستیم که در این راه همدلی و هم‌افزایی دو قوه دیگر در تکمیل این فعالیت نقشی کلیدی دارد.

او این را هم اضافه کرد که مجلس با تأکید بر استقلال قوا و رعایت همه ضوابط قانونی «پیمان همکاری با دولت» را بر اساس منافع ملی و مطالبات مردم اعلام می‌کند؛ لذا در این دوره حاشیه‌روی حاشیه‌سازی و فاصله گرفتن از دغدغه‌های مردم گناهی نابخشودنی است و مردم هرگز این موضوع را از ما قبول نخواهند کرد؛ در دوره «کارآمدی و پاسخگویی» نه تنها فساد بلکه هرگونه منفعت طلبی سیاسی یا قبیله گرایی گناهی نابخشودنی است.

قالیباف بعد از پایان صحبت هایش از حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای رئیس قوه قضاییه خواست که با حضور در پشت تریبون به ایراد سخنانش بپردازد؛ رییس قوه قضاییه با بیان اینکه مردم با انتخابشان قدرت و مسئولیت بزرگی بر دوش رئیس جمهوری گذاشتند، ضمن ابراز امیدواری از اینکه رئیس دولت با کمک سایر قوا و کمک نخبگان و مردم در ایفای مسئولیت خود بیش از پیش موفق باشد تاکید کرد که قوه قضاییه برای کمک به دولت و گسترش عدل و عدالت و حمایت از حقوق مردم و آزادی‌های مشروع و مبارزه با فساد آمادگی لازم را دارد و کمک می‌کند.

با پایان صحبت‌های اژه‌ای، رئیس مجلس از رییسی خواست که برای ادای سوگند پشت تریبون حاضر شود؛ رییسی، کنار اژه ای پشت تریبون مجلس ایستاد و برای پاسداری از اسلام و نظام و قانون اساسی سوگند یاد کرد.

بعد از ادای سوگند رئیس‌جمهوری دولت خود را مردمی و وفاق ملی خواند و گفت که در دولت مردمی جناح‌های سیاسی و دسته‌بندی‌های قومی و نژادی رنگ می‌بازد و همه برای خدمت به نظام دور هم جمع می‌شوند لذا امروز از همه اقوام و مذاهب و نژادها و اقشار و دانشجویان و پیر و جوان می‌خواهم که دولت مردمی را دولت خود بدانند. همه بیاییم تا دست در دست هم به پاخیزیم و آرمان ایران قوی را محقق کنیم.

رییسی همچنین با بیان اینکه دست دوستی و برادری به سوی همه کشورهای منطقه و به ویژه همسایگان دراز می‌کنم و دست آنان را به گرمی می‌فشارم، برنامه هسته‌ای ایران را کاملا صلح آمیز خواند و تاکید کرد: «تحریم‌ها علیه ملت ایران باید لغو شود. از هر طرح دیپلماتیک که باعث انجام این امر شود استقبال می‌کنیم.»

مراسم تحلیف 67 دقیقه ای در ساعت 18:22 با نواخت زنگ محمدباقر قالیباف به پایان رسید که طبق گفته رئیس مجلس جلسه بعدی 17 مرداد خواهد بود.

این مراسم که توسط 170 خبرنگار داخلی و خارجی پوشش داده شد، مقامات لشکری و کشوری و مهمانان خارجی در سطوح مختلف از جمله روسای مجلس، نخست وزیران، معاونان رییس جمهور، وزرای خارجه، فرستادگان ویژه دولت‌ها، روسای مجالس و روسای گروه‌های دوستی پارلمانی برخی کشورها حضور داشتند. مهمانان پیش از آغاز مراسم تحلیف، با یکدیگر عکس یادگاری گرفتند.

شاید بیراهه نباشد که آیت الله آملی لاریجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، علی لاریجانی رییس سابق مجلس، محمد خاتمی و محمود احمدی نژاد روسای اسبق جمهور و سید حسن خمینی یادگار امام (ره) را از غایبان بزرگ تحلیف نام برد.

بعد از پایان مراسم مهمترین موضوع بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی است؛ ماده 202 آیین نامه داخلی مجلس فرصت دو هفته ای را برای رییس جمهور جهت معرفی کابینه اش به مجلس و اخذ رای اعتماد تعیین کرده منتها با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر شروع به کار هر چه سریعتر دولت، انتظار می رود که رییس جمهوری زودتر از مهلت قانونی وزرای خود را به پارلمان معرفی کند و نمایندگان مجلس نیز با سرعت بیشتری صلاحیت ها را مورد رسیدگی قرار دهند.

در همین رابطه رییس جمهوری هم گفت که لیست کابینه قبل از پایان مهلت قانونی تقدیم مجلس می شود؛ در این باره قالیباف رییس مجلس در پایان جلسه علنی گفت که با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در جلو انداختن معرفی کابینه قرار است در ابتدای هفته آینده لیست اعضای کابینه معرفی شود، ما هم در مجلس مصمم هستیم این کار را به صورت دو یا سه شیفت انجام دهیم. امیدوارم تا سه شنبه 26 مرداد این موضوع را با حداقل زمان و با دقت لازم بررسی شود.

علی نیکزاد نایب رییس مجلس هم به نحوی دیگر توضیح داد که احتمالا شنبه یا یکشنبه هفته آینده اسامی وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم به مجلس داده می شود؛ تلاش مجلس این است که با برگزاری جلسات سه شیفته روند بررسی صلاحیت ها تا قبل از تعطیلات تاسوعا و عاشورا به اتمام برسد.

تحلیف سید ابراهیم رییسی در حالی به اتمام رسید که روسای قوای قضاییه و مقننه هر دو وعده کمک به دولت سیزدهم را دادند و رئیس‌جمهور نیز از هر کمکی استقبال کرد و دولت خود را دولت مردمی خواند.