ماجرای «بنفش بپوش» سفیر استرالیا در تهران چه بود؟
صفحه مجازی سفارت استرالیا در ایران، پستی در حمایت از همجنس بازی منتشر کرد. اقدامی شاذ که در صورت عدم پاسخ مناسب، میتواند سرآغاز رفتار مشابه از سوی سفارتخانههای غربی باشد.
به گزارش مشرق، «ایان مک کانویل» سفیر استرالیا در تهران به همراه دبیر دوم سفارت این کشور در ایران پستی در صفحه اینستاگرامی سفارت استرالیا در حمایت از همجنس بازان منتشر کردند. در این پست آمده است: «بنفش بپوش؛ این روز را ما امروز با استفاده از رنگ بنفش در گوشه و کنارهای مختلف و کاپ کیکهای خوشمزهای که با عشق درست شدهاند، جشن گرفتیم»
ماجرای «بنفش بپوش» چیست؟
آخرین جمعه ماه آگوست مصادف با یک رویداد سالانه در استرالیا است. نام این روز را گذاشتهاند: Wear It Purple (بنفش بپوش).
دلیل این نامگذاری به 14 سال قبل بازمیگردد. یک دانشجوی همجنسباز به نام «تایلر کلمنتی» روز 22 سپتامبر 2010 (31 شهریور 1389) خود را از پل «جرج واشنگتن» به پایین انداخت. علت خودکشی، انتشار فیلم رابطه جنسی این فرد با یک مرد عنوان شده است.
روز «بنفش بپوش» از سوی «کاترین هادسون» و «اسکات ویلیامز» دو همجنسباز استرالیایی در واکنش به خودکشی «تایلر کلمنتی» شکل گرفت.
همجنس بازان استرالیایی در سال 2010، 2011 و 2012 به ترتیب در روز 15 اکتبر، 2 سپتامبر و 7 سپتامبر این روز را جشن گرفتند ولی این روز در سالهای بعدی به آخرین جمعه ماه آگوست هر سال تغییر تاریخ داد.
«کاترین هادسون» گفته بود که رنگ بنفش را به این دلیل انتخاب کرده تا میزان حمایت از «+LGBTQIA» در جامعه و محافل عمومی قابل مشاهده باشد.
استدلال این بود که اگر همجنسبازان یا موافقان جریان انحراف جنسی در این روز یک رنگ خاص را بپوشند، جوانان به اصطلاح «+LGBTQIA» میفهمند که تنها نیستند. این پوشش بنفش میتواند یک دستبند کوچک یا ست لباس و یا هر چیز دیگری باشد. سفیر استرالیا در تهران از یک پاپیون بنفش و دبیر دوم سفارت نیز از یک تیشرت بنفش و کاپ کیک به همین رنگ برای این روز استفاده کرد.
انحراف جنسی موسوم به «+LGBTQIA» در حال تبدیل به یک ایدئولوژی در بلوک غرب است. اعتراضات به این موضوع نیز تاثیری در روند این جریان نداشته است.
در همین چارچوب، اقدام سفیر استرالیا را میتوان در سلسله اقدامات بلوک غرب برای ترویج همجنس بازی در کشورهای اسلامی فهم کرد که طی سالیان اخیر در کشورهای پیرامونی رخ داده است.
روز 13 خرداد 1396 پرچم «همجنسبازان» در محوطه کنسولگری آمریکا در اربیل به مناسبت روز جهانی همجنسبازان برافراشته شد.
روز 28 اردیبهشت 1399 مراسمی در نمایندگی اتحادیه اروپا در عراق برای حمایت از همجنسبازی با حضور سفیر کانادا و انگلیس برگزار و پرچم هفت رنگ «همجنسبازان» در محوطه ساختمان این مرکز برافراشته شد.
روز 9 دسامبر 2017 (18 آذر 1396) ازدواج همجنسبازان در پارلمان استرالیا تصویب شد. نخستین ازدواج رسمی همجنسبازان در استرالیا نیز روز دوشنبه 8 ژانویه 2018 (18 دی 1396) به ثبت رسید و این کشور در بین 39 کشوری قرار گرفت که ازدواج همجنس بازان در آن قانونی است.
منبع: فارس