ماجرای تعطیلی دانشگاهها چیست؟
در طرح ساماندهی دانشگاهها و موسسات آموزشعالی که اواخر فروردین امسال با امضای 47نماینده مجلس در جلسه علنی اعلام وصول شد، ساماندهی و چابکسازی همه واحدهای آموزش عالی که بدون داشتن امکانات و متقاضی و بهصورت زیانده فعالیت میکنند، موردتوجه قرارگرفته است. 2000 واحد دانشگاهی در کشور تعطیل می شوند. در طرح ساماندهی دانشگاهها و موسسات آموزشعالی که اواخر فروردین امسال با امضای 47نماینده...
2000 واحد دانشگاهی در کشور تعطیل می شوند. در طرح ساماندهی دانشگاهها و موسسات آموزشعالی که اواخر فروردین امسال با امضای 47نماینده مجلس در جلسه علنی اعلام وصول شد، ساماندهی و چابکسازی همه واحدهای آموزش عالی که بدون داشتن امکانات و متقاضی و بهصورت زیانده فعالیت میکنند، موردتوجه قرارگرفته است.
به گزارش عرشه آنلاین اما بهنظر میرسد تعداد قابلتوجهی از دانشگاههای پیام نور بیشتر از سایر واحدهای آموزش عالی، شرایط بالقوه قرارگرفتن در فهرست این طرح را داشتهاند و پیش از به سرانجامرسیدن طرح، شاهد اعتراضات گسترده تعداد زیادی از دانشجویان و استادان این دانشگاهها هستیم، اما این طرح شامل چه مواردی است، به کجا رسیده و کدام واحدهای آموزش عالی شامل این طرح میشوند؟
در این طرح پیشبینی شده که امکانات سختافزاری، فضای فیزیکی و نیروی علمی واحدهای دانشگاهی زیانده برای توسعه رشتهمحلهای دانشگاههایی مانند دانشگاه فنی حرفهای بهکار گرفته شود.
در این طرح که پس از اعلام وصول برای بررسی به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارجاع شده، درصورتی که در کمیسیون آموزش بررسی شود و به تصویب نمایندگان در صحن علنی برسد و موردتایید شورای نگهبان قرار گیرد، به قانون تبدیل میشود و به مرحله اجرا میرسد.
بنا بر اعلام محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، این طرح در 28مرداد جهت طرح در کمیسیون تلفیق از دستور کار مجلس خارج و از وزیر علوم نیز خواسته شد از دانشگاه پیام نور دفاع کند.
از دستور خارج شدن طرح با دفاع ابراهیمتقیزاده، رئیس دانشگاه پیام نور همزمان بود که با اشاره به موفقیت فارغالتحصیلان دانشگاههای پیام نور، آمار بالای پذیرفتهشدن در دانشگاههای معروف کشور، تاثیر اجرای طرح بر شرایط نیروی انسانی شاغل و مدرسان این واحدهای دانشگاهی و لزوم توسعه آموزش دانشگاهی در نقاط محروم به دفاع تمامقد از این واحدهای آموزشی پرداخت، اما صحبتهای وی که دبیری کارگروه آمایش و ساماندهی معاونت آموزشی وزارت علوم را نیز بر عهدهدارد، نشان میدهد درعینحال که ضرورت اجرای طرح را نمیتوان نادیده گرفت، اجرای شتابزده طرح ممکن است به برچیدهشدن یا مجازیشدن غیرکارشناسی و نسنجیده واحدهای دانشگاهی مختلف بینجامد.
تقیزاده گفته است: «بیش از 2400دانشگاه در سطح کشور وجود دارد که باید به 400دانشگاه کاهش یابد چنانچه این اصل مربوط به همه دانشگاهها باشد و بهصورت کارشناسی پیش برود، میتواند قابل توجیه باشد ولی گاهی، موارد از مجرای کارشناسی پیش نمیروند و فشارهای متعددی هست که موجب میشوند کوچکسازی یک دانشگاه انجام شود و دانشگاهی دیگر، چنین چیزی را تجربه نکند و حتی توسعه هم داشته باشد.»
کد خبر 799040
منبع: روزنامه همشهری هم اکنون دیگران می خوانند-
قاتل مهرجویی و همسرش مشخص شدند / طراح قتل باجناق ها، باغبان سابق، قاتل اصلی
-
قیمت ارزانترین و گرانترین گوشیهای محبوب بازار | قیمت جدید گوشیهای سامسونگ، شیائومی و آیفون
-
خبر مهم برای کسانی که کارت ملی نگرفته اند
-
قاتل داریوش مهرجویی و همسرش بازداشت شد؟ اقاتل کیست؟
-
فال شمع امروز پنجشنبه 27 مهر 1402 | اینجا فال شمع روزانه ات را بخوان
-
وحشت در کرمانشاه / قتل عام خونین و تکان دهنده یک خانواده / جزییات از زبان پلیس
-
«میثم» زخم کاری کشته میشود؟ سرنوشت «هملت» در انتظار پسر مالک؟