دوشنبه 1 بهمن 1403

ماجرای قبض های نجومی برق | مشترکان پرمصرف نقره داغ می شوند

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
ماجرای قبض های نجومی برق | مشترکان پرمصرف نقره داغ می شوند

مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر به راه اندازی پویش با انرژی نیز اشاره کرد و با بیان اینکه در حالی که اغلب هموطنان با این پویش همراهی کرده و علاوه بر مشارکت در کاهش مصرف برق به عنوان یک سرمایه ملی؛ هزینه های خود را کاهش داده و در عین حال از جوایز ارزنده پیش بینی شده در این پویش بهره مند می شوند؛ تعداد محدودی از مشترکان که کمتر از یک میلیون مشترک را تشکیل می دهند بسیار پرمصرف بوده...

مصطفی رجبی مشهدی اعلام کرد که استان‌های هرمزگان، کرمان و سمنان در سال گذشته از پیک بار خود عبور کرده‌اند. او همچنین اظهار کرد که مصرف برق استان‌های تهران، قم و البرز، به نقطه اوج سال گذشته نزدیک شده است.

وی شکستن رکورد تقاضای مصرف برق در این موقع از سال را نشانگر جهش مصرف برق به دلیل افزایش استفاده از وسایل سرمایشی ارزیابی کرد و خاطرنشان ساخت: اوج تقاضای برق اکنون به 68095 مگاوات رسیده است که نسبت به روز مشابه سال گذشته 8.38 درصد افزایش نشان می دهد.

سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: در این شرایط مشترکان پرمصرف و فوق پرمصرف باید مراقب قبوض نجومی ناشی از مصرف بی محابای برق باشند، چرا که در صورت عدم رعایت الگوی مصرف در تابستان قبض های میلیونی دریافت خواهند کرد.

مدیرعامل شرکت توانیر به راه اندازی پویش با انرژی نیز اشاره کرد و با بیان اینکه در حالی که اغلب هموطنان با این پویش همراهی کرده و علاوه بر مشارکت در کاهش مصرف برق به عنوان یک سرمایه ملی؛ هزینه های خود را کاهش داده و در عین حال از جوایز ارزنده پیش بینی شده در این پویش بهره مند می شوند؛ تعداد محدودی از مشترکان که کمتر از یک میلیون مشترک را تشکیل می دهند بسیار پرمصرف بوده و حدوداً چندین برابر الگوی مصرف تعیین شده، از برق استفاده می کنند.

وی تصریح کرد: این گروه باید هوشیار باشند که در صورت عدم تجدیدنظر در نوع مصرف خود، قطعاً در تابستان با قبض های میلیونی مواجه خواهند شد، چرا که بر اساس ماده 6 قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق، تخصیص یارانه به مصارف بالاتر از الگو ممنوع بوده و تعرفه برق مشترکان خانگی با مصرف بالاتر از الگوی مصوب به صورت پلکانی افزایش می یابد.

تولید برق به وسیله انرژی های تجدیدپذیر، اقدام بسیار مهمی است که دولت باید توجه ویژه ای به آن داشته باشد.

معاون فنی و مهندسی ساتبا، پتانسیل مناطق مستعد انرژی بادی کشور برای تولید برق بادی بر اساس مطالعات انجام شده را حدود 47000 مگاوات، برآورد و خاطرنشان کرد: دستیابی به 47000 مگاوات امکان پذیر است و با توجه به ارتقای فناوری در سال های اخیر و آتی پیش بینی می شود که این پتانسیل به فراتر از مقدار یاد شده برسد.

علیرضا پرنده مطلق از توسعه نیروگاه‌های بادی در شرق کشور خبر داد و تصریح کرد: ساختگاه‌های مندرج در مناقصه ساخت 1750 مگاوات نیروگاه‌های بادی، کانال‌های باد شرقی کشور را پوشش داده‌اند که در جوار کشور افغانستان قرار دارد؛ در اصل این بادها از اختلاف ارتفاع بین دشت مرکزی ایران و ارتفاعات کشور افغانستان ناشی شده اند، لذا ساختگاه‌های مدنظر در سه استان خراسان رضوی، جنوبی و استان سیستان و بلوچستان توزیع شده‌اند.

وی با اشاره به برگزاری مناقصه عمومی برای مشخص شدن سرمایه‌گذاران متقاضی ساخت نیروگاه‌های بادی به ظرفیت مجموع 1750 مگاوات در سه استان در آینده نزدیک، تشریح کرد: در فاز اول توسعه 3000 مگاواتی نیروگاه‌های بادی ظرفیت 1750مگاوات در 30 ساختگاه در استان‌های سیستان بلوچستان، خراسان‌های رضوی و جنوبی در ظرفیتهای 10، 20، 50، 100مگاوات در مرحله برگزاری مناقصه از محل ماده 12 قانون رفع موانع تولید است که بازگشایی پاکات این مناقصه بزودی در ساتبا برگزار می شود.

پرنده مطلق، مزایای بهره‌برداری از نیروگاه "میل نادر" زابل در استان سیستان و بلوچستان را برشمرد و اظهار کرد: منطقه میل نادر از زمین‌های همواری برخوردار است و بررسی‌ها نشان می‌دهد منحنی باد در حال وزش در میل نادر در زمان اوج بار مصرف برق کشور یعنی اواسط خرداد تا اواخر شهریور به بالاترین حد ممکن می‌رسد که می‌تواند پاسخگوی بخشی از نیاز برق منطقه در فصل گرم سال باشد.

وی با اشاره به تحولات اقتصادی و اجتماعی ساخت نیروگاه بادی میل نادر در استان سیستان و بلوچستان عنوان کرد: از زمان آغاز پروژه نیروگاه بادی میل نادر زابل در استان سیستان و بلوچستان زیرساخت هایی همچون برق، مخابرات و جاده آسفالته وجود نداشت که با کمک دستگاه های اجرایی ذیربط ایجاد شدند و با پیشروی پروژه و بهره برداری آن، برای حدود 260 نفر اشتغال زایی مستقیم و برای 500 نفر به صورت غیر مستقیم در این استان فرصت شغلی ایجاد شده است؛ ضمن اینکه نیروهای کارگری، فنی و عمرانی برای توسعه نیروگاه های بادی در کل استان و کشور آموزش دیده شدند.

وی منطقه میل نادر را مستعد و پرپتانسیل برای توسعه انرژی بادی در کشور دانست و تصریح کرد: منطقه میل نادر پتانسیل احداث حداقل 1000 مگاوات نیروگاه بادی را داراست و در منطقه رامشار نیز فضای خوبی برای توسعه نیروگاه های بادی وجود دارد؛ علاوه بر اینکه باید اذعان کرد که شرق ایران مستعد تامین یک سوم برق برق ایران با انرژی باد است.

معاون فنی و مهندسی ساتبا تصریح کرد: تمام نقاط میل نادر پتانسیل نصب توربین های بادی را داراست و اروپایی های آرزوی داشتن چنین مناطقی برای ساخت نیروگاه های بادی را دارند؛ ضمن اینکه ساخت نیروگاه های بادی و خورشیدی در این استان سبب رشد صنعت و توسعه پایدار استان سیستان و بلوچستان خواهد شد.

وی، استان سیستان و بلوچستان را مستعد صادرات برق به افغانستان در صورت تامین زیرساخت خرید از سوی این کشور دانست و اظهار کرد: به آسانی می توان با ایجاد مشوق هایی برای سرمایه گذاران در فرایند برگزاری مناقصات، زمینه تشویق سرمایه گذاران برای توسعه ساخت نیروگاه های بادی و خورشیدی در این منطقه و صادرات آن به کشورهای همسایه و از جمله افغانستان را فراهم کرد.

ماجرای قبض های نجومی برق | مشترکان پرمصرف نقره داغ می شوند 2