یک‌شنبه 30 دی 1403

ماجرای ممنوع التصویری محسن تنابنده و حواشی فیلم «جنگ جهانی سوم»

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
ماجرای ممنوع التصویری محسن تنابنده و حواشی فیلم «جنگ جهانی سوم»

ماجرای ممنوع التصویری محسن تنابنده در تبلیغات شهری «جنگ جهانی سوم» چیست؟

ماجرای ممنوع التصویری محسن تنابنده در تبلیغات شهری «جنگ جهانی سوم» چیست؟ فیلم سینمایی جنگ جهانی سوم، آخرین اثر هومن سیدی است که توانست در جشنواره های بین المللی بسیاری، جوایز متعددی کسب کند. این فیلم که قرار بود جزو اکران های عید فطر باشد، چندی پیش نسخه ای از آن در فضای مجازی منتشر شد و سرمایه گذاران فیلم در تلاش برای جلوگیری از انتشار آن بودند. حالا در روزهای اکران این فیلم محسن تنابنده که برای بازی در فیلم «جنگ جهانی سوم» جایزه بهترین بازیگر مرد در بخش افق جشنواره فیلم ونیز را به دست آورده از ممنوعیت استفاده از تصویر او و حتی نام هومن سیدی به عنوان کارگردان در بیلبوردهای تبلیغاتی شهری خبر داد.

محسن تنابنده دیروز (29 فروردین 1402) با انتشار پستی در اینستاگرام خود به سانسورهای اعمال شده در مورد تازه‌ترین اثر همون سیدی کنایه تندی زد و نوشت: «تا دیشب می گفتن اسم هومن سیدی را بردارین، مجوز بیلبورد میدیم. اسم کارگردان رو حذف کردیم. امروز به شرکت تبلیغاتمون گغتن عکس طنابنده رو هم حذف کنین. اینجوری فقط عکس این خونه می مونه. مگه تبلیغ مشاوره املاک می خوایم بکنیم!»

توقیف گذرنامه هومن سیدی

برترین‌ها در مهرماه 1401به نقل از یک رسانه فارسی زبان ادعا کرده است که گذرنامه هومن سیدی، فیلمساز ایرانی، پس از بازگشت به ایران توقیف و این کارگردان ایرانی ممنوع‌الخروج شده است.

کنایه همشهری به هومن سیدی

همشهری، رسانه شهرداری تهران نوشت: هومن سیدی یکی از پرکارترین سینماگران این سال‌ها می‌گوید در دولت‌های قبلی ممنوع‌الکار بوده است. این کارگردان در گفت‌وگو با یک نشریه آمریکایی درباره فیلم تازه‌اش «جنگ جهانی سوم» صحبت کرده که ایسنا دیروز آن را روی خروجی خود گذاشت.

سیدی در بخشی از این مصاحبه گفته است: «در دولت‌های قبلی ممنوع‌الکار بودم. اما به‌نظر من رویکردی که در آن نوعی جنگ (میان کارگردانان و دولت) وجود دارد، بی‌معنی و غیرضروری است. سینما قدرتمند است و نشان داده که توانایی توسعه و رشد دارد. من در گذشته چنین چیزهایی را دیده‌ام، فیلمسازان را ممنوع کرده و امثال آن. فکر می‌کنم بالاخره خودش درست می‌شود. اما واقعاً می‌توانم از جانب خودم صحبت کنم. این (ممنوعیت) ممکن است برای من اتفاق بیفتد و من خودم را در میان کسانی بیابم که برای پرداخت صورتحساب‌ها تلاش می‌کنند. ما خوش‌شانس بودیم که توانستیم این فیلم را بدون هیچ‌گونه حمایت دولتی بسازیم. تامین مالی از سوی سرمایه‌گذاران خصوصی و یک پلتفرم پخش خصوصی در ایران تامین شد.»

با توجه به فعالیت‌های پر تعداد سیدی در یک دهه اخیر، مشخص نیست که منظور او از ممنوع‌الکار شدن دقیقا به چه زمانی بازمی‌گردد. هومن سیدی در یک دهه اخیر فیلم‌های «سیزده» (1391)، «اعترافات ذهن خطرناک من» (1393)، «خشم و هیاهو» (1394)، «مغزهای کوچک زنگ زده» (1396) و «جنگ جهانی سوم» (1401) را در کارنامه خود دارد. سیدی سریال «قورباغه» را نیز سال 1399 برای شبکه نمایش خانگی ساخت و به‌عنوان بازیگر هم یکی از چهره‌های پرکار این سال‌ها بوده است.

او در این سال‌ها با دریافت 8سیمرغ بلورین در مقام کارگردان و بازیگر، یکی از چهره‌های مورد توجه ادوار جشنواره فجر در دولت‌های احمدی‌نژاد و روحانی محسوب می‌شود.

قاچاق فیلم «جنگ جهانی سوم»

به گزارش سازندگی پس از انتشار نسخه قاچاق فیلم «برادران لیلا» نوبت به یکی دیگر از آثار سینمای ایران در سال‌های اخیر رسید. فیلم «جنگ جهانی سوم» که در جشنواره‌های معتبر خارجی با اقبال مواجه شده بود پیش از اینکه فرصت اکران در سینماهای کشور را به دست آورد توسط کانال‌های تلگرامی و سایت‌های غیرمجاز به اشتراک گذاشته شده و کیفیت‌های مختلف آن از 240p تا 1080p در دسترس مخاطبان قرار گرفت.

یک روز پس از اینکه نماوا اعلام کرد، رارداد اکران این فیلم به شورای صنفی ارائه شده است، نسخه باکیفیت «جنگ جهانی سوم» قاچاق شد و در دسترس عموم قرار گرفت. با اینکه وضعیت این فیلم با «برادران لیلا» تفاوت داشت و دست‌اندرکاران آن فیلم می‌دانستند، نسخه قاچاق آن پس از انتشار از سوی پخش کننده خارجی در اختیار تماشاگران ایرانی هم قرار خواهد گرفت و چند ماه پیش از آن سعید روستایی در صفحه شخصی‌اش اعلام کرده بود که به‌زودی فیلم را با تماشاگران ایرانی خواهد دید اما در نهایت «جنگ جهانی سوم» هم سرنوشتی مانند همان فیلم پیدا کرد.

زمزمه‌هایی درباره مخالفت برخی از مدیران سازمان سینمایی با اکران این فیلم به خاطر مواضع اخیر هومن سیدی هم شنیده می‌شد که البته تایید نشد و پخش کننده هم خبر از تلاش برای اکران آن در عید فطر داده بود. دست‌اندرکاران فیلم و نماآوا، در تلاش برای بلاک کردن نسخه‌های قاچاق فیلم بودند تا از انتشار گسترده آن جلوگیری کنند.

محمد احمدی، عضو اتحادیه تهیه‌کنندگان و دبیر کارگروه قاچاق فیلم در خصوص لو رفتن نسخه فیلم های اکران نشده گفت: «من دلیلی برای آن ندارم و دلیل لو رفتن آن غیر منطقی است و همین باعث می‌شود که ما هم بپرسیم شما چه کار می‌کنید که نسخه اصلی فیلم لو می‌رود یا نسخه اصلی فیلم دست چه کسی می‌رود که به این راحتی لو می‌رود و به نظر من بهترین کار این است که وقتی تهیه‌کننده نسخه فیلم را به کسی می‌دهد یک نشانه‌ای در لابراتوار روی آن بگذارد تا مشخص شود این فیلم از کجا درز پیدا کرده است و بعد از آن بتواند پیگیری‌های لازم را انجام دهد، این یک راه است؛ اما از آنجایی که ما جزو قانون کپی رایت نیستیم، در یک مجموعه گسترده‌تر نمی‌توانیم پیگیر این ماجرا باشیم».

درباره فیلم جنگ جهانی سوم 

جنگ جهانی سوم با سرمایه‌گذاری نماوا و نماآگهی تولید شده و درواقع این اولین‌بار است که یک پلتفرم پخش آنلاین به ساخت یک پروژه سینمایی و مهم وارد شده است و نام آن در عرصه‌های بین‌المللی شنیده می‌شود و این همچنین دومین همکاری سیدی و نماوا پس از مجموعه قورباغه است.. پخش و عرضه این فیلم سینمایی در داخل کشور برعهده «شایسته فیلم» است.

«جنگ جهانی سوم» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی هومن سیدی و نویسندگی سیدی، آرین وزیردفتری و آزاد جعفریان است. محسن تنابنده در نقش اصلی، در کنار مهسا حجازی، ندا جبرائیلی، نوید نصرتی، مرتضی خانجانی، لطف‌الله سیفی و حاتم مشمولی در این فیلم ایفای نقش می‌کنند.

از جمله جوایز «جنگ جهانی سوم» می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- جایزه بهترین فیلم و بهترین بازیگر مرد در بخش افق جشنواره فیلم ونیز، ایتالیا

- تقدیرنامه ویژه جشنواره فیلم خاورمیانه اکنون فلورانس، ایتالیا

- جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم توکیو، ژاپن

- جایزه ویژه هیئت داوران و بهترین بازیگر نقش مرد در جشنواره فیلم جهان آسیا لس آنجلس، آمریکا

- جایزه فیپرشی بهترین فیلم جشنواره استکهلم، سوئد

- جایزه بهترین فیلم، بهترین کارگردان و نقش اول مرد در جشنواره فیلم بلگراد، صربستان

- جایزه فیپرشی و هیئت داوران جوان در جشنواره فیلم لوکزامبورگ سیتی، لوکزامبورگ

- جایزه ویژه هیئت داوران و تقدیرنامه هیئت داوران جوان در جشنواره فیلم فریبورگ، سوییس

ماجرای ممنوع التصویری محسن تنابنده در تبلیغات شهری «جنگ جهانی سوم»

این فیلم به‌عنوان نماینده رسمی سینمای ایران برای رقابت در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی نود و پنجمین دوره جوایز اسکار انتخاب شده بود، اما نتوانست به جمع 15نامزد اولیه این شاخه راه یابد.

جشنواره فیلم استانبول که دوره 2023 آن از 7 تا 18 آوریل (19 تا 30 فروردین) برگزار می‌شود در بخش مسابقه اصلی بین‌الملل خود نیز میزبان نمایش فیلم «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی بود.

خلاصه داستان فیلم «جنگ جهانی سوم»

شکیب یک کارگر روزمزد میانسالِ بی‌خانمان است که همسر و پسرش را سال‌ها پیش در زلزله از دست داده و تاکنون با این امر کنار نیامده است. او در طی چند سال گذشته، با یک زن روسپی ناشنوای جوان به نام لادن رابطه برقرار کرده‌است. محل ساخت‌وسازی که او امروز در آن کار می‌کند، معلوم می‌شود که صحنه فیلمی درباره جنایات آدولف هیتلر در طول جنگ جهانی دوم است. و شکیب به دلیل شباهت عجیبش به هیتلر به عنوان جایگزین بازیگر قبلی انتخاب می‌شود و خانه بزرگی به او داده می‌شود و لادن با متوجه شدن این موضوع از او برای حل مشکلی کمک می‌خواهد.

منبع: روزیاتو هم اکنون دیگران می خوانند 30 فروردین 1402 - 15:57

بیشتر بخوانید

ماجرای ممنوع التصویری محسن تنابنده و حواشی فیلم «جنگ جهانی سوم» 2
ماجرای ممنوع التصویری محسن تنابنده و حواشی فیلم «جنگ جهانی سوم» 3
ماجرای ممنوع التصویری محسن تنابنده و حواشی فیلم «جنگ جهانی سوم» 4
ماجرای ممنوع التصویری محسن تنابنده و حواشی فیلم «جنگ جهانی سوم» 5
ماجرای ممنوع التصویری محسن تنابنده و حواشی فیلم «جنگ جهانی سوم» 6
ماجرای ممنوع التصویری محسن تنابنده و حواشی فیلم «جنگ جهانی سوم» 7
ماجرای ممنوع التصویری محسن تنابنده و حواشی فیلم «جنگ جهانی سوم» 8
ماجرای ممنوع التصویری محسن تنابنده و حواشی فیلم «جنگ جهانی سوم» 9
ماجرای ممنوع التصویری محسن تنابنده و حواشی فیلم «جنگ جهانی سوم» 10
ماجرای ممنوع التصویری محسن تنابنده و حواشی فیلم «جنگ جهانی سوم» 11
ماجرای ممنوع التصویری محسن تنابنده و حواشی فیلم «جنگ جهانی سوم» 12