مجلس شورای ملی
مجلس شورای ملی
همشهری آنلاین نوشت: شاید کمتر خیابانی در پایتخت این اقبال را داشته که برو بیای افراد سرشناس و صاحب منصب تاریخ 100 ساله اخیر ایران را به خود ببیند.
با وجود اهمیت موضوع کاپیتولاسیون و تبعید امام (ره) به ترکیه که به نحوی آغازگر مبارزات انقلابیون علیه رژیم پهلوی است، سینمای ایران با دستانی خالی و چشمانی بسته نه تنها از این موضوع و بلکه از بسیاری اتفاقات جریان ساز تاریخ انقلاب براحتی عبور کرده است.
فارس نوشت: روزی که سلسله قاجاریه تأسیس شد ایران این شکلیها نبود؛ آقامحمدخان قاجار پس از شکست مدعیان حکومت و متحد ساختن دوباره ایران [و البته رفتار او با لطفعلی خان زند و اهالی کرمان]، سرزمینی بزرگ و یکپارچه ایجاد کرده بود که شاهان بعدی قاجار حدود دوسومش را دادند رفت!
خیابان «حقوقی» که در منطقه7 تهران و محله خواجه نصیر قرار دارد، روزگاری محل زندگی رجال و سیاستمدارانی، چون «حسنعلی منصور» نخست وزیر، «احمدحسین عدل» وزیر کشاورزی، «غلامرضا فولادوند» نماینده مجلس شورای ملی، «حسین فاطمی» وزیر امور خارجه دولت مصدق، «مستوفی الممالک» نخستوزیر ایران در دوره قاجار و پهلوی، «شهریار عدل» باستانشناس شهیر و برادرش «کامران عدل» بنیانگذار عکاسی نوین بوده است.
بانک کارگشایی در تاریخ 10 آبان ماه سال 1305 خورشیدی با تصویب مجلس شورای ملی تحت عنوان مؤسسه رهنی دولتی تأسیس و امروز 96 ساله شد.
محرم سال 1282خورشیدی امتیاز تلفن ایران به مدت 60 سال به داماد ناصرالدین شاه «دوستمحمدخان معیرالممالک» واگذار شد تا در طول 3 سال در تهران و 10 سال در سایر شهرهای ایران تلفن را با هزینه شخصی راهاندازی کند.
روزنامه اخگر در آبان1307 در گزارشی درباره وضعیت نان شهر اصفهان نوشت: «در صورتی که اصفهان یکی از مهمترین ولایات زراعتی و در اطراف آن بهترین گندم ها کاشت می شود، با این وجود نان اصفهان قابل خوردن نیست. نان این شهر به جای آرد گندم یا جو، ترکیبی از مقدار کمی آرد و تخم علف و شن و خاک است و برای مردمی که اغلب باید نان خالی بخورند یا با نان لبو و کشک امرار معاش کنند، نیرویی باقی نخواهد ماند.»
اگر شخصیت رضاخان اجرایی نبود و واقعا بر تخت سلطنت مینشست، مصدق مخالف نبود چون مشروطهخواه بود و بعدها نشان داد حتی به محمدرضاشاه هم وفادار است و قرآن مُهر کرد که در پی برانداختن سلطنت نیست.
اگر شخصیت رضاخان اجرایی نبود و واقعا بر تخت سلطنت مینشست مصدق مخالف نبود چون مشروطهخواه بود و بعدها نشان داد حتی به محمد رضا شاه هم وفادار است و قرآن مُهر کرد که در پی برانداختن سلطنت نیست
ایسنا نوشت: یحیی دولتآبادی، نخستین کسی که لفظ «آقازاده» را باب کرد، میگفت اگر میخواهید نام مرا زنده نگهدارید، در روز وفات من همه ساله معلمان روی تخته این سه کلمه را بنویسند: خدا - وطن - وجدان؛ وصیت کرده بود «وطن خود را دوست بدارید و باز هم دوست بدارید».
ایسنا نوشت: اولین پرواز مسافری خارجی ایران که حامل نظامیان کشورمان بود، پنج ماه بعد از سفر 38 روزه پهلویِ پدر به ترکیه، در پاییز 1313 به مقصد آنکارا انجام شد در حالی که نخست وزیر تازه شاه شده ایران، هفت سال قبلتر در مهر 1306 گرفتار بدگمانی و رفتار غیردوستانه مصطفی کمال آتاترک رهبر جمهوری ترکیه شده بود.
ورود اولین هواپیما به ایران که آن زمان «طیاره» خوانده میشد، در دوره حکومت پسرِ محمدعلی شاه قاجار اتفاق افتاد. قضیه از این قرار بود که 11 سال بعد از اختراع اولین هواپیمای جهان توسط ویلبر و اورویل رایت برادران آمریکایی، اولین هواپیمای تک ملخه فرانسوی در سال چهارم سلطنت احمد شاه قاجار در دی 1292 وارد ایران شد.
محمدمهدی سیدناصری میگوید: سازمان ملل با ساختار فعلی خود توانایی تاثیر روی جامعه جهانی را ندارد و کشورهای استکباری به راحتی میتوانند اهداف آن را برگردانند. پس سازمان باید اصلاح شود.
همشهری آنلاین نوشت: از انتخاب تهران بهعنوان پایتخت بیش از دو قرن و اندی میگذرد. شهری که قرنها مستعمره ری این شهر تاریخی و مهم ایران بود، در این مدت خیلی زود قد کشید و کمربندش قطور شد و بهعنوان پایتخت ایران آبستن بسیاری از تحولات، وقایع و رویدادهای مهم تاریخی، سیاسی و اجتماعی داخلی و بینالمللی کشور شد.