مجلس شورای ملی
مجلس شورای ملی
رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر در آئین گشایش نمایشگاه «اشغال ایران، فرجام دیکتاتور» گفت: در دوره رضاخان، 44 هزار سند ملکی توسط او غصب شد، بهطوریکه هفت کیلومتر قبل و بعد از گرگان متعلق به او بود.
رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر گفت: این موضوع که چرا ایران در کمتر از 80 ساعت اشغال شد و چطور هیچگونه مقاومت نظامی صورت نگرفت نیاز به واکاوی دارد.
ما مورد ظلم هستیم، مظلومیم، اما ضعیف نیستیم؛ ما مقتدریم و بخش اصلی و مهم قوت ملت ایران و مسلمانان جهان به خاطر اعتقاد به حمایت الهی است. یکی از نشانههایش هم همین حماسه حضور در اربعین است.
نخستین تشکیلات بهداشت و درمان عمومی در ایران کی بنیان نهاده شد؟ خیلیها نمیدانند که در عهد ناصری بود و اسمش «مجلس حفظالصحه» بود و حدود 40 سال حتی بودجه هم نداشت!
همتی می گوید: ماجرای تحصن فرمانداری کرمانشاه که اردیبهشت سال 59 رخ داده است و شاید یکی از اتفاقات مهم و مهمترین چالش سیاسی آقا سعید است در کتاب مفصل ترین خاطره جمعی ماست.
صبح 25 شهریور 1320 رضاشاه با تدبیر از تهران به سمت اصفهان حرکت کرد تا به کرمان و بندرعباس برود و از آنجا او را با کشتی به هند ببرند. در راه، در مرز و روی عرشه اما سه بار تحقیر شد. پاداش فروغی هم اندکی قبل از مرگ، یک پارهسنگ بود!
مراتب ثبت ملی شش اثر منقول فرهنگیتاریخی و قالی کتیبهدار مسجد خضرشاه به استاندار یزد ابلاغ شد.
مراتب ثبت ملی شش اثر منقول فرهنگیتاریخی یزد در نامهای از سوی معاون میراث فرهنگی کشور به استاندار یزد ابلاغ شد.
محمد بلوری روزنامه نگار حوادث نویس پیشکشوت در روزنامه اعتماد نوشت: صبح روز اول بهمن ماه 1343 حسنعلی منصور نخستوزیر پیش از هویدا لایحه اسارتبار نفت را برای تصویب به مجلس شورای ملی رژیم گذشته میبرد.
ایسنا نوشت: آیتالله سید محمدهادی میلانی رییس حوزه علمیه مشهد جدیتر از سایر علمای مشهد در نامهای به سید جلالالدین تهرانی نماینده چهارمین دوره مجلس سنا از او خواست تا برای آزادی مراجع و علمای زندانی تلاش کند.
بسته ویدیویی «تابناک» مجموعهای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارشها و تحلیلها و ویدیوییهایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست دادهاید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر میتوان فرا گرفت.
با اطلاع مردم تهران از هجرت علمای سرشناس تهران به قم و بستنشینی جمع دیگری از مردم در سفارت انگلستان، شورشهای پراکندهای در شهرهای مختلف کشور به وجود آمد موجب وحشت دربار و شاه شد.
ایسنا نوشت: با وجودی که رهبر این قیام بزرگ موفق شد بعد از پافشاری و اصرار فراوان و ارسال تلگرافهای متعددی به مجلس شورای ملی و دولت وقت و مذاکرات چند باره با نمایندگان دربار و دولت، پس از 104 روز بستنشینی در حرم حضرت فاطمه معصومه (س) حکومت رضا شاه پهلوی را مجبور کند لایحه اصلاحیه قانون خدمت وظیفه اجباری و چند خواسته دیگر را در تاریخ 27 آذر 1306 به مجلس شورای ملی بفرستد اما پیش از آن...
دومین رئیس مجلس شورای ملی به دلیل آشنا نبودن نمایندگان با کار قانونگذاری و همچنین کارشکنیهای محمدعلیشاه و اطرافیان حدود 7 ماه ریاست مجلس را برعهده داشت و استعفا داد. او کسی بود که وقتی وزیر مختار ایران در لندن شد، علیه شاه موضع گرفت و برکنار شد.
فارس نوشت: دومین رئیس مجلس شورای ملی به دلیل آشنا نبودن نمایندگان با کار قانونگذاری و همچنین کارشکنیهای محمدعلیشاه و اطرافیان حدود 7 ماه ریاست مجلس را برعهده داشت و استعفا داد. او کسی بود که وقتی وزیر مختار ایران در لندن شد، علیه شاه موضع گرفت و برکنار شد.
وقایع تاریخی، که حتی از وقوعش چندی نمیگذرد، اگر بازگو نشود، حتی در نسل بعدی بفراموشی سپرده خواهد شد و چه بسا تکرار گردد و دودش به چشم نسلی رود که از تجارب دردناک پدران خود استفاده نکرده بودند و واقعه جانکاه دهه 30 ملت ایران، از دردناکترین تراژدی جهان معاصر است.