مجلس شورای ملی
مجلس شورای ملی
نماینده مردم تبریز در اولین دوره مجلس شورای ملی برای موفقیت در به کرسی نشاندن طرحها و خواستههای سیاسیش در تقابل با کارشکنیهای محمدعلی شاه قاجار از گلوله و ترور برای از میدان به در کردن مخالفان فکری و سیاسیش استفاده کرد.
روزنامه اطلاعات در یادداشتی با اشاره به اصناف به عنوان شبگه توزیع نوشت: اصناف، شبکه سراسری و میهنیِ توزیع کالا و مایحتاج و خدمات مردم اند.
رهبر معظم انقلاب در دیدار با کارگزاران نظام در تیر ماه سال 1379 روایت و تحلیل متفاوتی از طرح فروپاشی شوروی و نقش گورباچف در آن را تشریح کردند.
«محمدحسین مهدوی امین الضرب» صاحب نخستین کارخانه برق تهران بود و برای نخستین بار کارخانه ذوب آهن را در کشور راهاندازی کرد. او تاجری مشروطه خواه و تجدد طلب بود و مهمترین یادگار او تلاش برای توسعه تجارت بخش خصوصی است.
بسته ویدیویی «تابناک» مجموعهای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارشها و تحلیلها و ویدیوییهایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست دادهاید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر میتوان فرا گرفت.
همشهری آنلاین نوشت: خانه پدری پهلوان «اکبرخان پامناری» با اتاقهای پنجدَری، اندرونی، ایوان، حیاط و حوض فیروزهای، جایی حوالی خیابان پامنار کنونی، کوچه «شهید حقپرست» قرار دارد. خانهای باصفا که حالا به یک انباری متروکه تبدیل شده است.
برنامه هفتم توسعه به زودی از راه خواهد رسید. شش برنامه توسعهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی به اجرا درآمده و پیش از پیروزی انقلاب نیز ایران شاهد اجرای پنج برنامه توسعهای بوده است اما هنوز کشوری در حال توسعه تلقی میشود که حالا یک دهه است رشد اقتصادی صفر درصد را از سر گذرانده و کلید واژه معیشت پررنگتر از توسعه در ادبیات سیاسی ایران خودنمایی میکند.
ایسنا نوشت: امروز چهارم شهریور چهل و سومین سالروز ترور مهدی عراقی و فرزندش حسام به دست عوامل گروهک تروریستی فرقان در سال 1358 است.
فارس نوشت: 16 آبان سال 1300 شمسی، نخستین عهدنامه دوستی میان ایران و چین در تاریخ معاصر در مجلس شورای ملی به تصویب رسید و قانونی شد. پیشاز آن چین در اقتصاد ایران چندان نقشی نداشت و البته پساز آن هم چندان نقشی نداشت! ماجرا چه بود؟
منصوره اتحادیه میگوید از دوران ناصری به بعد به دلیل صنعتی نشدن ایران و نبود زیرساختها برای سرمایهگذاری در صنعت، تجار و سرمایهداران به سمت خریداری زمینهای شهری رفتند و شهر را توسعه دادند.
تهران - ایرنا - محمد فرخی یزدی از شاعران به نام مشروطه و دوران رضا شاه، شاعری است که جان خود را در راه عقیدهاش گذاشت. فرخی یزدی که یکبار دهانش توسط عمال حاکم یزد دوخته شده بود، سرانجام جانش توسط احمد احمدی پزشک دربار رضا شاه ستانده شد. گزارش زیر به زندگی سیاسی و ادبی این شاعر میپردازد.
فارس نوشت: عدالتطلبی و مبارزه ایرانیان در عصر مظفری به صدور فرمان مشروطیت و تشکیل مجلس شورای ملی منجر شد. اما پیش از آن در عهد ناصری روشی برای عدالتطلبی مرسوم شد که یکی از مضحکترین وقایع تاریخ معاصر را رقم زد؛ «صندوق عدالت ناصری»!
همهشری نوشت: او بارها از اینکه کتابخوان شاه است، گله میکند و مینویسد: یکشنبه 23 شعبان 1302؛ سر شام احضار شدم. 4 ساعت تمام تاریخ فردریک را [پادشاه آلمان] خواندم. عجیب اینکه در سال متجاوز از چهارصد تومان خرج میکنم و از این قبیل کتابها که سراپا تنبیه است میآورم و برای شاه میخوانم، اما او هیچ ملتفت نیست.»
فارس نوشت:16 آذر سال 1305 خورشیدی، وزارت مالیه ایران لایحهای برای منع ورود کالاهای تجملی به مجلس فرستاد. آن لاکچریبازی که اواخر دوره قاجار شایع شده بود بالاخره اوایل قرن حاضر بلای جان اقتصاد ایران شد و کار به بحث و بررسی در مجلس کشید.
براساس اسناد تاریخی، بردهداری در ایران تا پایان دوره قاجار رواج داشته است
همشهری آنلاین نوشت: براساس اسناد تاریخی، بردهداری در ایران تا پایان دوره قاجار رواج داشته است. بردگانی که در خدمت خانوادههای ثروتمند بودند معمولا کارهای معمول منزل مثل نظافت، پخت و پز و نگهداری از کودکان را انجام میدادند و گاهی هم به عنوان بخشی از مهریه عروس تعیین میشدند.