مردم تهران زبالهگردی کودکان را به سامانه 137 اعلام کنند
تهران - ایرنا - معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران با اشاره به ابلاغ بخشنامه مقابله با بکارگیری کودکان در فرایند جمعآوری پسماند توسط شهردار، از شهروندان خواست نسبت به این پدیده بیتفاوت نبوده و با گزارش موارد مشاهده شده به سامانه 137 نقش خود را در جلوگیری از سوءاستفاده از کودکان ایفا کنند.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، محمدرضا جوادییگانه با اشاره به اینکه موضوع کار کودکان، موضوعی پیچیده و چندبعدی است، اظهارداشت: طی سالهای گذشته اقدامات بسیاری در این حوزه انجام شده اما متاسفانه موفق نبوده و به مرور به همراه دستفروشی و تکدیگری افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه بخشی از مسئله کار کودکان در ذیل پدیده کلی فقر تلقی میشود، افزود: فقر شهری که در این سالها افزایش یافته، خانوادهها را مجبور کرده تا کودکان را برای دستفروشی و تکدیگری به خیابانها بفرستند و از تحصیل بازبمانند.
جوادییگانه گفت: شهرداری تهران تلاش دارد در مورد این مسئله نگاه تک بعدی نداشته و به زیست انسانی شهر نیز توجه داشته باشد، براین اساس با طرحهای جمعآوری کودکان موافق نیست و معتقدیم باید با بکارگیرنده کودک برخورد و مقابله با کار کودک را از سختترین اشکال آن آغاز کرد.
اکثر زباله گردها کودکان افغانستانی هستند
معاون شهردار تهران با بیان اینکه این نهاد طی سال گذشته در حوزه کودکان زبالهگرد اقداماتی را انجام داده است، اظهارداشت: کودکان زبالهگرد اکثرا از اتباع افغانستان بوده که به صورت خانوادگی در گاراژها و گودهای تهران ساکن هستند.
وی گفت: این کودکان معمولا در اواسط روز در قسمتهای مشخصی از شهر تقسیم شده و هر کدام از این گروهها پسماند خشک را از سطلهای زباله جمعآوری کرده و نیمه شب در خودروهای سرپوشیده به گاراژها انتقال میدهند، آنان صبح روز بعد زبالههای خشک جمعآوری شده را تفکیک کرده و میفروشند.
جوادییگانه با اشاره به اینکه گودها و گاراژها خارج از محدوده شهرداری تهران هستند، افزود: طبق قراردادی که شهرداری با پیمانکاران پسماند خشک منعقد میکند، آنان موظف هستند ماشینهای ملودیدار و غرفههای بازیافت داشته باشند و حق استفاده از کارگر غیرمجاز و کودکان زیر 18 سال را ندارند اما به صورت غیررسمی کودکان را به کار میگیرند.
زبالهگردی پیامد جاذبه ثروت 50 هزار سطل زباله!
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران با تاکید بر اینکه زبالهگردی کودکان با دستفروشی متفاوت است، اظهارداشت: بروز این پدیده از پیامدهای ناخواسته و پیشبینی نشده تصمیمی است که در گذشته برای استقرار 50 هزار مخزن زباله صورت گرفته و با توجه به اینکه از زباله به عنوان طلای کثیف یاد میشود و ثروتی که در داخل این سطلهای زباله وجود دارد، شغلهایی مانند زبالهگردی به وجود آمده است.
جوادی یگانه تصریح کرد: براساس جلسات متعدد با مدیرکل دفتر شهردار، معاون خدمات شهری، مدیران عامل سازمان پسماند، زیباسازی، شهرداران مناطق، ذینفعان و بازدید از گودها و صحبت با کودکان زبالهگرد و پیمانکاران، به این نتیجه رسیدیم که از این پس شهرداران مناطق مسئول برخورد با پیمانکارانی باشند که در محدوده آنها اقدام به بکارگیری کودکان زیر 18 سال در حوزه تفکیک پسماند (زبالهگردی) میکنند.
وی گفت: بر این اساس سازمان بازرسی شهرداری نیز گزارش مردمی دریافتی از طریق سامانه 137 را به صورت گزارشهای منظم ارائه داده و در ارزیابی مناطق لحاظ میشود.
معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه تمام سطلهای زباله سطح شهر دارای بارکد مخصوص هستند، از مردم خواست که در صورت مشاهده فعالیت کودکان زبالهگرد در سطح شهر، موارد را به سامانه 137 اطلاع رسانی کنند و مطمئن باشند که با پیمانکاران متخلف برخورد میشود، چراکه این پدیده حاصل سوءاستفاده برخی از افراد است.
حمایت اجتماعی شهرداری تهران از کودکان زبالهگرد
جوادییگانه با بیان اینکه معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران موظف به ارائه خدمات اجتماعی و حمایتی به کودکان منع شده از زبالهگردی شده است، اظهارداشت: بر اساس هماهنگی با وزارت رفاه کودکانی که در مراکز پرتو آموزش میبینند از نهضت سوادآموزی گواهی رسمی دریافت خواهند کرد، همچنین تلاش داریم با همکاری انجمنهای مردم فعال در حوزه کار کودکان به کودکان منع شده از کار در کنار خانوادهشان خدمات اجتماعی و حمایتی ارائه کنیم.
برخوردنکردن با کودکان زبالهگرد؛ کودکان قربانی هستند
جوادییگانه با تاکید بر اینکه در اجرای این طرح به هیچ عنوان برخوردی با کودک نخواهد شد، گفت: کودک زبالهگرد در این روند مجرم نیست بلکه یک قربانی است که در فضای ایجاد شده برای سوءاستفاده به کار گرفته شده است، هدف ما حذف فضای سوء و برخورد با متخلفان اصلی است.
به گزارش ایرنا، پیروز حناچی شهردار تهران روز گذشته بخشنامهای را با موضوع «منع بکارگیری کودک از سوی پیمانکاران شهرداری» به مسئولان سازمانها و شرکتهای تابعه این نهاد ابلاغ کرد.
شهرداری تهران امسال همزمان با 12 ژوئن برابر با 23 خرداد، روز جهانی مبارزه با کار کودکان، پویش «چهارراه کودک» (@4rahkoudak) را با شعار «#کودکی_تکرار_شدنی_نیست» در پایتخت راهاندازی کرد که تا پایان سال جاری ادامه دارد.
اکران محیطی طرحهای آگاهسازی و حساسسازی شهروندان در سطح شهر تهران، برگزاری نمایشگاه طرحهای هنرمندان با همکاری معاونت امور اجتماعی و فرهنگی مترو در ایستگاههای امام خمینی (ره)، تجریش و تئاتر شهر و برگزاری نشستهای تخصصی با حضور فعالان حوزه مقابله با کار کودک از جمله فعالیتهای این پویش است.
*س_برچسبها_س*