مرد همیشه «بازنده»
دو فیلم «بیرو» و «مرد بازنده» در روز نخست جشنواره با موضوعی متفاوت نسبت به آثار سازندگان خود، روز متفاوتی را تجربه کردند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روز نخست جشنواره چهلم فیلم فجر درحالی با پخش دو فیلم «بیرو» و «مرد بازنده» رقم خورد که هر دو فیلم با موضوعی متفاوت نسبت به فیلم های معمول جشنواره بودند.
مرتضی علی عباس میرزایی در «بیرو» مقطعی از زندگی علیرضا بیرانوند، سنگربان تیم ملی را به تصویر کشیده بود. اساسا فیلم های زندگی نامه ای اگر به درستی و با جزئیات روایت نشوند و نتوانند فراز و فرودهای شخصیت نخست فیلم را برای شما بازگو کنند، عملا فیلمشان شکست را تجربه کرده است؛ اتفاقی که به گواه شاهدان اهالی رسانه در روز نخست جشنواره برای این فیلم رقم خورد. با تمام تلاشی که عباس میرزایی برای این فیلم کشیده بود، با فیلمی اصطلاحا سر پا و محکم روبرو نمی شدید؛ شاید به صورت ناخودآگاه تماشاگر این فیلم، با مرور فیلم هایی با این ژانر انتظارات بیشتری از «بیرو» داشته باشد که در طول تماشای فیلم برآورده نمی شود. هرچند کارگردان سعی داشته سختی ها و تلاش های بیرانوند در رسیدن به این جایگاه را نشان دهد، اما خلاهای فیلمنامه و نوع روایت این فیلم باعث می شود که تماشاگر لااقل این فیلم را به خاطر نسپرد و براحتی از کنار آن عبور کند. شاید تنها حاشیه گل درشت این فیلم، حضور وزیر ورزش در خانه جشنواره برای تماشای «بیرو» باشد؛ حمید سجادی پس از تماشای این فیلم در گفت و گو با خبرنگاران حاضر در جشنواره گفت: «این یک فیلم عالی و کاربردی بود که دیدن آن را به تمام نوجوانان توصیه میکنم. او همچنین درباره برنامه حمایتی وزارت ورزش و جوانان برای پخش این فیلم در نقاط مختلف ایران گفت: 100 درصد برنامه داریم و به زودی آن را اعلام میکنیم.» اما سانس دوم جشنواره در روز نخست با هفتمین فیلم محمدحسین مهدویان شروع شد؛ فیلمی با موضوع پلیسی جنایی که متفات از سایر آثار این کارگردان بود. مهدویان که در فیلمسازی اصطلاحا گروه و کست خود را پیدا کرده، در «مرد بازنده» نیز با همان گروه همیشگی خود به جشنواره چهلم فجر آماده بود و به گفته کامران حجازی که به همراه امیر بنان تهیه کنندگان این فیلم هستند، با هماهنگی که بین تمام اعضای گروه بود، کل پروسه تولید این فیم در دو ماه اتفاق افتاده است که نشان از هماهنگی کامل اعضای تیم دارد. در ابتدای این فیلم تماشاگر با صحنه تصادف و قتلی مواجه می شود که جواد عزتی در نقش سرهنگ نیروی انتظامی، آمده تا راز این حادثه را برملا کند. تمام فیلم با بازی جواد عزتی جلو می رود و باقی بازیگران به نحوی تکمیل کننده شخصیت این فیلم به شمار می روند. جواد عزتی در نقش یک فرد حدوا 60 ساله با گریمی سخت که هر روز 4 ساعت طول می کشیده، در نقش این بازپرس را ایفا می کند که با این گریم، میمیک صورت و لحن و بیان خود سعی کرده که از پس این نقش برآید؛ هرچند برخی معتقداند که گزینه های بهتری به جز عزتی برای ایفای این نقش وجود داشت. مهدویان در لایه دوم این فیلم قصد دارد فضای سیستم حاکم بر جامعه را که با فسادی قدرتمند، درآمیخته به نحوی معرفی کند که اگر حتی شما ماموری شریف باشید و قصد مبارزه با این سیستم را داشته باشید، سران قدرت به شما این اجازه را نخواهند داد و در نهایت شما «مرد بازنده» این بازی بزرگ هستید. به نحوی که در نمای پایانی این فیلم، تماشاگر به این درک خواهد رسید. اما نشست خبری این فیلم با حاشیه هایی همراه بود؛ از گلایه های مهدویان نسبت به سالن پخش غیراستاندارد برج میلاد که علاوه بر چینش بد صندلی های آن، سال هاست که کیفیت بد صدای سالن مخاطب را آزار می دهد تا عکاسانی که به دلیل عدم همکاری مسئولان برگزاری نشست با آنها به اعتراض سالن را ترک کردند. البته همیشه برگزاری جشنواره فیلم فجر با حاشیه های ریز و درشتی همراه بوده که عبارتی همین ها تنور جشنواره را گرم نگه داشته اند. انتهای پیام /