«مسائل و مشکلات زناشویی» به چاپ هشتم رسید
کتاب «مسائل و مشکلات زناشویی» نوشته آیتالله احمد بهشتی توسط انتشارات چاپ و نشر بین الملل به چاپ هشتم رسید.
کتاب «مسائل و مشکلات زناشویی» نوشته آیتالله احمد بهشتی توسط انتشارات چاپ و نشر بین الملل به چاپ هشتم رسید.
به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «مسائل و مشکلات زناشویی» نوشته آیتالله احمد بهشتی بهتازگی توسط انتشارات چاپ و نشر بین الملل به چاپ هشتم رسیده است.
آیتالله احمد بهشتی بجز تحصیلات حوزوی، در دانشگاه تهران نیز در رشته فلسفه اسلامی در مقطع دکتری تحصیل کرده است و اکنون نماینده مردم استان فارس در مجلس خبرگان رهبری است.
ایده اصلی شکلگیری این کتاب که چاپ نخست آن به سال 1368 برمیگردد، پاسخ سوالات مخاطبین مجله «زن روز» بود که در آن سلسله مقالاتی با موضوع خانواده به قلم احمد بهشتی منتشر میشد. از همین رو، نامههای متعددی از خوانندگان به این مجله ارسال شد و از طریق مجله به دست نویسنده رسید. نویسنده در پیشگفتار کتاب به این نکته تصریح کرده است که: «مشکل خانوادهها بیارتباط با مشکلات اقتصادی، اخلاقی، فرهنگی و دینی جامعه نیست؛ بنابراین اگر مشکلات جامعه رفع شود، بیشک، بسیاری از مشکلات خانوادگی نیز رفع میشود.»
برخی سرفصلهای کتاب حاضر عبارتند از: «حق حضانت»، «مصلحت کودک»، «شرم و حیا»، «مقوله زیبایی و اقسام آن»، «ازدواج و زیباییپرستی»، «آفتها و تنگناهای زناشویی»، «ازدواج موقت» و «آداب معاشرت و اسباب تداوم زندگی زناشویی».
این کتاب، پاسخ تفصیلی نویسنده به برخی نامههاست که متن آن نامهها نیز در کتاب آمده است. برای مثال، در قسمتی از کتاب نویسنده پاسخ نامه شخصی را داده که خواسته به نام نسرین معرفی شود و در نامه چنین نوشته است که هفت سال است، برادرشوهر مجردش به او نظر سو دارد و با اینکه دو دختربچه دوستداشتنی از شوهری مهربان و والامقام دارد، این جوان هرزه، دستبردار او نیست. به مادرش هم گفته برایش زن بگیر ولی مادرش گفته که وقت زن گرفتنش نیست. نویسنده ضمن آسیبشناسی رفتار این خانم که منجر به چنین مشکلی شده است، راهکاری برای برونرفت از این مشکل ارائه میدهد و در انتها مینویسد: «درسی است برای پدرها و مادرها که برای جلوگیری از این فجایع، زودتر به فکر ازدواج برای فرزندان خود باشند.»
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
«ازدواج موقت، برای اشخاصی که نمیتوانند ازدواج کنند یا میتوانند ازدواج کنند؛ ولی نمیخواهند شرایط و شایستگی لازم را برای ورود به مدرسه تکاملبخش خانواده به دست آورند، وسیلهای است بسیار مفید. آنها از این رهگذر، هم از زنای کبیره، مصونیت پیدا میکنند و هم از زنای با چشم و هم از خطرها و وسوسههای شیطانی. در عین اینکه از این خطرهای مهلک رهایی پیدا میکنند، هرگز برای زن و فرزند، به کسب حرام روی نمیآورند و مخارج و هزینههای خانوادگی، آنها را به شبهات نمیافکند و در عین حال، مشغلهای هم ندارند که باعث غفلت آنها از یاد خدا بشود. متأسفانه سوءاستفادهها و برداشتهای غلط از این قانون ارزشمند سبب شده است که اشخاصی صیغه را امری مبتذل یا غلط، تصور کنند. درحالیکه شرایط اجتماعی ایجاب میکند، افرادی که قادر به تشکیل خانواده نیستند یا شایستگی آن را ندارند، بتوانند از این رهگذر خود را از خطر انحرافات جنسی و بیعفتی رها سازند».
چاپ هشتم این کتاب در 259 صفحه، شمارگان هزار نسخه عرضه شده است.