جمعه 5 بهمن 1403

مسافران خارجی به کهگیلویه‌وبویراحمد سفر می‌کنند / ضعف میراث فرهنگی در زلزله سی‌سخت مشهود بود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
مسافران خارجی به کهگیلویه‌وبویراحمد سفر می‌کنند / ضعف میراث فرهنگی در زلزله سی‌سخت مشهود بود

در نشست ستاد خدمات سفر کهگیلویه‌وبویراحمد با اشاره بله اینکه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عملکرد ضعیفی در زلزله سی‌سخت داشت از سفر مسافران خارجی به این استان خبر داده شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس صفایی مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در جلسه ستاد سفر که با حضور رئیس ستاد سفر کشور برگزار شد گفت: 350 جاذبه گردشگری منحصر به فرد دارد در سال 1400 استان به عنوان پایلوت گردشگری مشخص شد و با وجود شرایط سخت کرونایی با همراهی مسولان استانداری پروژه های میراث فرهنگی نیز فعال هستند.

وی بیان کرد: کهگیلویه وبویراحمد استانی چهارفصل است و طبیعت بکری دارد رونق گردشگری خوبی نیز در آینده خواهیم داشت، ظرفیت های زیادی در استان وجود دارد.

خلدی نسب رئیس ستاد خدمات سفر کشور نیز در این نشست گفت: سومین باری است که به این استان سفر می کنم، استان چهارفصل و بسیار مستعد گردشگری است.

وی با بیان اینکه؛ ایجاد شرایط برای ورود گردشگران خارجی به استان کهگیلویه و بویراحمد و تمهیدات برای نوروز 1400 را در این جلسه بررسی خواهیم کرد گفت: به دلیل کرونا و اجرایی شدن دوره تاب آوری کلیه تجمعات ممنوع، همه تاسیسات گردشگری تعطیل شد.

رئیس ستاد خدمات سفر کشور افزود: بعد از جلسات مختلف و کار کارشناسی برای وضعیت مسافرت ها سه پروتکل را تعریف کردیم و با رعایت اشغال 50 درصد ظرفیت هتل ها، ایمنی مردم نیز تصمین و در برنامه میان مدت روند را به سمت بازگشایی بازار بردیم.

این مسئول کشوری اذعان کرد: نوروز 1400 شرایط بسیار سخت بود، سلامتی مردم از یک طرف و از طرف دیگر باید مناطق گردشگری به خوبی کنترل می شدند، روند کار را برای گردشگران و مسافران اعلام کردیم.

خلدی نسب تصریح کرد: 23دستگاه عضو ستادخدمات سفر هستند که دستورالعمل های لازم برای همه ارسال می شود تا بتوانیم برنامه های لازم را برای نوروز 1401 با ایمنی و سلامت مردم در سفر داشته باشیم.

وی تاکید کرد: رعایت پروتکل ها در همه سطوح ضروری و میزان ایمنی و سلامت مردم باید بالا برود.

فرماندار شهرستان دنا در این نشست با انتقاد از میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: 4 روستای شهرستان دنا ثبت ملی و 2 روستا به عنوان روستای هدف صنایع دستی کشور معرفی شده است چرا میراث فرهنگی در زلزله سی سخت عملکرد مناسبی نداشت.

وی افزود: در زمان زلزله سی سخت اکثر وزارت خانه ها وارد این شهرستان شدند اما چرا گردشگری وارد سی سخت زلزله زده با قطب گردشگری و صنایع دستی نشد.

پناهی با اشاره به اینکه این گلایه را از طرف مردم عنوان می کنم و شما نیز به وزارت خانه انتقال دهید ابراز داشت: روستای کریک در شهرستان دنا به ماسوله جنوب شهرت دارد اما این شهرت فقط در شعار و هیچ کاری برای آن انجام نشده است.

صفایی در پاسخ به انتقاد فرماندار شهرستان دنا گفت: ما توانستیم فورس ماژور کریک را ثبت ملی و 100 میلیون تومان جهت نمای روستا هزینه شد،250 میلیون تومان چند قبل گرفتیم که وضعیت کریک به حالت اولیه خود خواهد رسید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی یاسوج با اشاره به شرایط کرونایی کشور و استان گفت: افرادی که وارد اماکن تفریحی می شوند باید واکسن تزریق کرده و استفاده از ماسک و رعایت دستورالعمل ها بهداشتی ضروری است.

بانشی افزود: با توجه به شرایط کرونایی که وجود داشت مردم نیز از نظر روحی به این بازگشایی مکان های تفریحی نیاز دارند.

فرج زاده مشاور معاون امور عمرانی استاندار با بیان اینکه دیوار به دیوار مکان های تفریحی ما پرورش مرغ یا بوقلمون راه اندازی شده است گفت این مسابل باید ساماندهی لازم را داشته باشند، آبشار یاسوج به ویلاهای شخصی تبدیل شده است، بروید و ببینید چه خبر است.

وی گفت: تلاش می شود اما جزیره ای است و باید دستگاه ها همکاری کنند که نتیجه داشته باشد. صفایی گفت: تنگ‌مهریان در اختیار میراث فرهنگی نیست در اختیار شهرداری است، اگر این تنگ‌مهریان و آبشار یاسوج به میراث فرهنگی واگذار شود می توانیم آن را ساماندهی کنیم.

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: 90 استان جنگل و پوشش جنگلی است، ظرفیت های زیادی در بحث گردشگری دارد و باید ویژه دیده شود، همان اندازه که به استان های شمالی پرداخته می شود باید به این استان نیز پرداخته شود، انتظار داریم سیاست میراث فرهنگی به اندازه استان های شمالی به این استان نیز توجه ویژه شود.

حاجی زاده بیان کرد: بعد از گذراندن روزهای سیاه کرونایی و این روزهای سختی که داریم و خیلی از عزیزان را از دست دادیم، لازم است مقدمات سفر گردشگران را فراهم کنیم. وی بیان کرد: دستورالعمل های پیشگیری نیز باید مورد توجه قرار بگیرد فکر نکنیم بیماری تمام شده است، شرایط نیز باید به گونه ای فراهم شود که مردم از این شرایط روحی که دارند خارج شوند.

وی گفت: لازم است که زیرساخت های گردشگری در استان جدی گرفته شود، در شهرستان دنا فقط 400 میلیارد تومان برای جاده این شهرستان گذاشتیم.

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: دستگاه حاکمیتی به زیرساخت ها توجه دارد، نیاز داریم زیرساخت های گردشگری در استان جدی تر مورد توجه قرار بگیرد، که وضعیت خوبی در این بخش داشته باشیم.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره ها در استان و پیست اسکی کاکان گفت: این پیست به ساماندهی نیاز دارد، یک پیست اسکی که بیشتر ندارید، هیچ خدمات رفاهی در آن جا وجود ندارد، این موضوع را جدی بگیرید این ها زیرساخت های گردشگری است و باید فراهم شود.

این مسئول عمرانی استان گفت: ما در بحث زیرساخت ها مشکل داریم تله کابین یاسوج کی قرار است تعیین تکلیف شود، در استان های شمالی چندین تله کابین وجود دارد این ها زیرساخت های گردشگری است خداوند مواهب طبیعی خود را به این استان داده است اما باید زیرساخت ها مورد توجه قرار بگیرد.

حاجی زاده به فرودگاه یاسوج اشاره کرد گفت: کارهای خوبی در بخش فرودگاه استان انجام شده است، اما پروازهای تهران باید همه روزه شود حتما باید همه روزه شود، این موضوع را پیگیری کنید، پرواز مشهد از سر گرفته شود، دستگاها و ادارات همکاری و کمک کنند.

وی با بیان اینکه پارک جنگلی یاسوج باید تعیین تکلیف شود، متولی آن هر دستگاهی هست باید ساماندهی کند اگر نمی تواند بگوید تا جا به جا کنیم گفت: بلادشاهپور و دهکده چمشیر نیز باید تعیین تکلیف شوند، بازارچه صنایع سی سخت به ساماندهی نیاز دارد این بازارچه در شان شهر سی سخت نیست.

معاون عمرانی استاندار با تاکید بر اینکه شهردار یاسوج هم در آبشار هم در تنگ مهریان باید جدی تر وارد شود اگر توانایی ندارد تا به دستگاه دیگری واگذار کنیم گفت: وضعیتی که در این دو مکان وجود دارد قابل پذیرش نیست، واگذاری ها باید قانونی انجام شود.

انتهای پیام /