مستاجران مستاصل؛ مسئولان بیبرنامه / رشد 32 درصدی اجاره نشینی و قیمتهایی که سر به فلک کشیده است
تابستان امسال، برخلاف سال گذشته جدا از گرانی در بازارهای مختلف، رکود حرف اول را میزند. به خصوص در بازار مسکن و در حالی که مستاجران نگران قیمتهای جدید اجارهها هستند، خرید و فروش چندانی رخ نمیدهد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، وضعیت این روزهای بازار مسکن به سمت و سویی می رود که مستاجران همچنان در این گرمای سوزان مردادماه، سردی نداشتن خانه را با پوست و استخوان حس می کنند؛ سردی محسوسی که در استان کردستان با رکوردهای اجاره خانه و گرانی زمین و مسکن دست به دست هم شده تا گویی مستاجران را در این مسیر مستاصل بگذارد.
بازار مسکن همچنان به حال خود رهاشده و اجرای طرحهایی چون کاهش تعرفه بنگاهداران نیز نتوانسته دردی از مردم دوا کند درحالیکه بازار مسکن نزدیک به یک سال است منتظر اقدامی برای فعال شدن و خروج از رکود و گرانی است.
اوضاع گرانی و رکود در بازار مسکن بهگونهای شده است که گویی دیگر امیدی به بهبود این وضعیت نیست و حتی پخش اخبار و گزارشها از گرانی مسکن و گلایه و شکایت مردم از این وضعیت نیز راه بهجایی نبرده و اجارهبها بهطور فزایندهای رو به افزایش است.
در حالی بازار مسکن این روزها به دنبال مرهمی بر زخم گرانی و رکود میگردد که دولت طرحهایی ارائه دادهاند که هیچ تأثیری بر کاهش تورم در بازار مسکن ندارد؛ کاهش بیش از 50 درصدی تعرفه بنگاهداران که قرار بود باعث کاهش قیمت مسکن شود راه بهجایی نبرده و نتوانسته از عهده گرانی بربیاید و طرح اقدام ملی مسکن نیز هنوز اجرایی نشده و طرح مالیات بر خانههای خالی هم در حد حرف باقیمانده است.
سری به سایت های املاک و مشاور املاک های سطح شهر سنندج زدیم، وضعیت به نوعی است که اجاره یک آپارتمان 80 متری در یکی از شهرک های شهر سنندج که دسترسی بسیار سختی به مرکز شهر هم دارد، ماهانه قریب به یک و نیم تا دو میلیون تومان است.
صاحبخانه ها حاضر به کم کردن مبلغ رهن و اجاره نیستند
حاتم صادقی یکی از مشاورین املاک در شهرک مولوی سنندج با اشاره به این مسئله بیان کرد: اگرچه از سوی ستاد کرونا اعلام شد که اجاره بها فقط 20 با 15 درصد اضافه شود اما صاحبخانه ها این را هم قبول ندارند و به مستاجر می گویند ما که راضی نیستیم و مستاجر مستاصل مانده است.
وی گفت: متاسفانه نزدیک به دو سال است که قیمت رهن و اجاره در سنندج خیلی بالا رفته و مستاجرها اغلب از عهده این مبالغ بر نمی آیند و از سوی دیگر صاحبخانه ها حاضر به کم کردن مبلغ رهن و اجاره نیستند.
وی افزود: گرانی سرسامآور و در پی آن رکود خریدوفروش نزدیک یک سالی است دامنگیر بازار مسکن استان کردستان شده و این تداوم بهگونهای است که گویی قصد تمامی ندارد؛ قیمت خانه چراغ خاموش روزبهروز در حال افزایش است و اجارهبها به چند ده برابر افزایشیافته و صداها بهجایی نمیرسد.
11 درصد واحدهای مسکونی در کردستان خالی هستند
عرفان مرادی، مدیر کل مسکن و ساختمان راه و شهرسازی کردستان چندی پیش با بیان اینکه طبق این طرح مالیات بر طبقات مازاد خانههای بیشتر از مساحت 150 متر مربع اعمال میشود، اظهار کرد: منظور از مازاد این است که اگر فردی ساختمانی 5 طبقه دارد باید بابت 3 طبقه خالی آن مالیات به دولت پرداخت کند و دو طبقه باقی مانده مشمول مالیات نمیشود.
وی افزود: هدف از این طرح فشار آوردن به مالکین برای اجاره دادن خانههای خالی بوده و با این روش دولت به دنبال تعدیل اجاره بها در کشور است.
معاون مسکن و ساختمان ادارهکل راه و شهرسازی کردستان تصریح کرد: دلالان همیشه موجب ایجاد اخلال در بازار کشور و به خصوص مسکن بودهاند و اگر دولت مصرانه اجرای طرح مالیات بر خانههای خالی را پیگیری کند و نظارت گسترده در این خصوص داشته باشد تاحدودی کار برای دلالان حوزه مسکن سخت خواهد شد.
وی عنوان کرد: طبق صحبتهای مطرح شده این طرح تا پایان شهریور ماه سالجاری به حالت اجرایی درخواهد آمد.
مرادی بیان کرد: طبق آمار سرشماری نفوس و مسکن سال 95 از 450 هزار واحد مسکونی استان کردستان چیزی حدود 50 هزار واحد معادل 11 درصد تعداد کل خالی بوده است.
وی یادآور شد: استان کردستان در بحث اجارهنشینی در سطح متوسط کشوری با 32 درصد اجارهنشین قرار دارد و درصورت اجرایی شدن طرح مالیات بر خانههای خالی و شروع تحویل مسکن ملی انتظار میرود تا حدود کمی اجارهبها و قیمت مسکن در استان کردستان تعدیل شود.
سخن آخر...
بدین ترتیب، زمان آن رسیده در استانی که رتبه آخر در تورم کشور بوده است؛ مسئولان، قدمی در مسیر برنامه ریزی بردارند و با نظارت های لازم و تامین زمین و ساخت مسکن حداقل دردی کم شود و شاهد این نباشیم که همچنان روزها پی روزها می آیند و مستاجران مستاصل و مسئولین بی برنامه مانده اند! و تراژدی افزایش اجاره بها ادامه دارد...!
انتهای پیام /