چهارشنبه 7 آذر 1403

مسجدجامعی: شهید سردار سلیمانی غیرت ایرانی خود را در دفاع از اهل بیت نشان داد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
مسجدجامعی: شهید سردار سلیمانی غیرت ایرانی خود را در دفاع از اهل بیت نشان داد

عضو شورای شهر تهران گفت: سردار شهید حاج قاسم سلیمانی غیرت ایرانی خود را به طور کامل در دفاع از اهل بیت نشان داد و امنیت ایران منهای امنیت همسایگان متصور نیست و این اصلی است که در سلوک ایشان دیده می‌شود.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ احمد مسجدجامعی در چهاردهمین جشنواره تلاوت‌های مجلسی که در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد، با تقدیر از برگزار کنندگان همایش اظهار کرد: کشور ما چهره‌های برجسته‌ای در حوزه تلاوت دارد. در این شرایط باید به شیوه‌های جدید اندیشید و مجموعه قاریان را در بررسی آثار مشارکت داد. امیدوارم در سال 1400 بتوانیم عرصه‌های نوینی در این شهر در حوزه قرآن داشته باشیم.

وی با بیان این که «تهران تنها شهری است که بنیان آن بر اساس رویکرد قرآن بنا شد» در توضیح این جمله گفت: تهران قبلا قصبه‌ای بیش نبوده است و قدیمی ترین اثر این شهر مربوط به امام زاده‌ای است که آثار چوبی زیادی که همه مفاهیم قرآنی دارند در آن مکان دیده می‌شود. وقتی دور قصبه تهران در 400 سال پیش تصمیم گرفتند دیوار بکشند مقرر شد به تعداد سوره‌های قرآن یعنی عدد 114 برج و بارو بسازند و در هر کدام از این برج و باروها یکی از سوره‌های قرآن را می‌نویسند. زمانی که ما مجموعه آثار قرآنی منتشر شده در تهران را بررسی می‌کردیم برای خود من نوآورانه بود و تازگی داشت چرا که فکر می‌کردم آثار منتشر شده در قاهره، بیروت و بغداد بیشتر باشد اما بیشتر آثار قرآنی تولید شده مربوط به تهران بود.

مسجدجامعی ادامه داد: ایرانیان از همان ابتدا هم در قرائت ید طولایی داشتند به طوری که یحیی بن وصاف یکی از قاریانی است که در محضر ابن عباس در مدینه تعلیم دید. او اصالتا کاشانی بود و اتفاقا مکتبی از قرائت را هم بعدها در کوفه بنیان گذاشت. جالب است که یکی از آوازهای قرآنی متاثر از لهجه کاشانی است و ادامه دهنده سبک او دو نسل بعد، یک دماوندی بود. بنابراین از همان نخستین سال‌ها در کنار اصحاب گرامی پیامبر (ص) شخصیت‌های برجسته و بزرگی مثل ابن عباس بودند که به هر دلیلی در مدینه بودند و توانستند در این رشته و زمینه هم گوی سبقت را از بقیه بربایند.

عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: امیدوارم در سال 1400 بتوانیم ظرفیت‌های نوینی در این حوزه به معرض نمایش بگذاریم. این ظرفیت‌ها وجود دارد باید بتوانیم آنها را در برنامه‌ها مشارکت بدهیم.

وی با گرامیداشت یاد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی نیز گفت: اینجا فرصت را غنیمت می‌شمارم و یادی می‌کنم از همه شهدا به ویژه سردار بزرگ و ملی ما حاج قاسم سلیمانی. وقتی این واقعه تلخ و هجمه اهریمنی به این سردار اتفاق افتاد من یادداشتی نوشتم مبنی بر اینکه سرزمین ما همیشه پهلوانانی داشته است که از حیثیت و آئین این مرز و بوم دفاع می‌کردند و در ادامه این پهلوانی‌ها، قاسم سلیمانی است.

مسجدجامعی ادامه داد: اخیرا یادداشتی از آن شهید دیدم که وصیت کرده بود روی سنگ قبرش بنویسند سرباز قاسم سلیمانی، سرباز یعنی کسی که جان خود را در راه ایده و آرمان خود فدا می‌کند و کلمه ریشه داری است. این نشان از فهم عمیق ایشان از تاریخ این سرزمین است و در عین حال تواضع عمیقی که ایشان داشت. شاید کمتر کسی می‌دانست ایشان بالاترین نشان نظامی این کشور را دارد. ایشان غیرت ایرانی خود را به طور کامل در دفاع از اهل بیت نشان داد. امنیت ایران منهای امنیت همسایگان متصور نیست و این اصلی است که در سلوک ایشان دیده می‌شود.

به گزارش تسنیم؛ پیروز حناچی شهردار تهران نیز در این مراسم گفت: در راستای تقدیر از زحمات همکارانم در اعتلای فرهنگ قرآنی در این جمع حاضر شدم و این که این فرهنگ را هر چه بیشتر و کیفی‌تر در جامعه بتوانیم بگسترانیم.

وی عنوان کرد: وظیفه ماست که قرآن، کلام‌الله مجید که سند یکتای وحدانیت قرآنی است را در جامعه طوری بسط و گسترش دهیم که لحن و صوت و همچنین مفاهیم عمیق در جامعه قابل استفاده و درک به ویژه برای جوانان باشد.

در پایان مراسم از تعدادی از برگزیدگان فرهنگ قرآنی از جمله از مجید مجیدی، کارگردان مطرح سینمای کشورمان به دلیل اشاعه فرهنگ قرآنی توسط شهردار تهران تقدیر شد.

محل جدید تدفین همرزمان شهید حاج قاسم سلیمانی اعلام شد اهتزاز بزرگترین پرچم یادبود شهید حاج قاسم سلیمانی در برج میلاد

انتهای پیام /