مسکو: غرب تلاش میکند توافقی تغییر یافته را به ایران تحمیل کند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، لاوروف روز جمعه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با عبداللطیف رشید الزیانی وزیر خارجه بحرین گفت: پیشرفت در مذاکرات برجام قابل توجه بوده است، بر سر موارد بسیاری توافق صورت گرفته است. وی افزود: اما هنوز در همه موارد توافق بدست نیامده است. لاوروف گفت غرب در تلاش است از اوضاع پیرامون برجام استفاده کند تا توافق را تغییر و آن را به شکلی تغییر یافته به ایران تحمیل کند.
*س_ طرح امنیتی خلیج فارس را بروز میکنیم _س*لاوروف گفت: دوستان ما به ابتکار روسیه در مورد طرح امنیت جمعی منطقه خلیج فارس علاقه نشان میدهند. وی افزود: با توجه به رویدادهای اخیر بر نسخه نوسازی شده طرح امنیت خلیج فارس کار میکنیم و برای ارائه آن به طرفهای علاقهمند آماده خواهیم شد. روسیه روز هشتم مرداد ماه سال 1398 در نامهای به شورای امنیت، طرح خود را برای تامین امنیت خلیج فارس را به این شورا و مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کرد. روسیه در نامه خود به شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد که برای رفع بحران در منطقه خلیج فارس نیاز به اقدامات گسترده است.
در نامه روسیه بر لزوم ایجاد سیستم امنیتی در خلیج فارس که در آن رایزنی کشورهای منطقه و نیز برخی کشورهای خارج از آن پیش بینی شده است، تاکید شد.
میخائیل بوگدانف نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه نیز طی مراسمی در وزارت خارجه روسیه با حضور نمایندگانی از کشورهای منطقه خلیج فارس از جمله ایران، کشورهای عربی، اتحادیه عرب و پنج عضو دائمی شورای امنیت از این طرح رونمایی کرد.
در این طرح بر قبول تعهدات متقابل، شفافیت در حوزه نظامی (گفتگو در مورد دکترینهای نظامی، جلسات منطقهای وزرای دفاع، ایجاد خطوط داغ، تبادل اعلانهای اولیه در مورد برگزاری رزمایشهای نظامی و پرواز هوایی، تبادل ناظران، خارج ساختن دائمی گروههای فراملی، تبادل اطلاعات در مورد خرید تسلیحات و نیروهای مسلح) تاکید شده است. در طرح امنیت گروهی خلیج فارس گفته شده بود: تأمین امنیت در خلیج فارس یکی از مهمترین مسائل حال حاضر جهان است و تحولات نظامی و سیاسی سالهای گذشته در خاورمیانه و شمال آفریقا، باعث رشد سریع تهدیدهای تروریستی در این بخش از جهان که ذخایر زیادی از منابع هیدروکربنی در آن وجود دارد، شده است و عواقب فاجعه باری برای اقتصاد جهانی و به ویژه امنیت انرژی به همراه دارد. لاوروف این را نیز گفت که کشورش بزودی طرح نوسازی شده خود برای امنیت خلیج فارس را ارائه میکند. زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز روز گذشته اعلام کرده بود که آمریکا هنوز هیچ گام عملی برای تغییر سیاست دوره پیشین خود در قبال ایران و احیای برجام انجام نداده است. سخنگوی وزارت خارجه روسیه خاطرنشان کرد: راز بقا و حفظ موجودیت برجام در این است که این توافقها جایگزین منطقی دیگری ندارد و بدون آن تدابیر امنیتی آسیب پذیرتر میشوند. به گزارش ایرنا مذاکرات برجام پس از 6 دور گفتگوهای فشرده و مستمر در وین، به مراحل پایانی نزدیک شده است. در آخرین نشست کمیسیون مشترک برجام در وین که هفته گذشته برگزار شد، هیاتها ضمن ابراز خرسندی از پیشرفتهای صورت گرفته برای احیای برجام، بار دیگر بر عزم و جدیت خود برای پیگیری روند گفتگوها با هدف یافتن راه حلهایی برای چند موضوعی که هنوز حل و فصل نشده اند تاکید کردند. در پایان این نشست، هیاتها برای کسب دستورالعملهای سیاسی درباره مسائل باقیمانده راهی پایتختها شدند تا برای دور هفتم مذاکرات آماده شوند. یک مقام آمریکایی در آستانه دور هفتم مذاکرات وین اعلام کرد واشنگتن به بازگشت دو طرفه آمریکا و ایران به برجام متعهد است. "جالینا پورتر" معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری تلفنی به خبرنگاران گفته است همانگونه که آنتونی بلینکن وزیر خارجه گفته است، ما متعهد به بازگشت دو طرفه آمریکا و ایران به برجام هستیم. این مقام آمریکایی افزود: رابرت مالی نماینده ویژه ما در امور ایران در واشنگتن پس از بازگشت از دور ششم مذاکرات (وین) در حال رایزنی است.