مسیر اصلی تحقق مردمی سازی اقتصاد توجه به دانش بنیانهاست
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رضا تقیپور عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره تاثیر توجه به اقتصاد دانشبنیان در راستای تحقق شعار سال و مشارکت مردم در جهش تولید گفت: موفقترین بخش در جهش تولید با مشارکت مردم، بخش اقتصاد دانشبنیان و شرکتهای مردمی فعال بوده است. همچنین مسیر اصلی تحقق مردمیسازی قسمتهای دیگر اقتصاد...
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رضا تقیپور عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره تاثیر توجه به اقتصاد دانشبنیان در راستای تحقق شعار سال و مشارکت مردم در جهش تولید گفت: موفقترین بخش در جهش تولید با مشارکت مردم، بخش اقتصاد دانشبنیان و شرکتهای مردمی فعال بوده است. همچنین مسیر اصلی تحقق مردمیسازی قسمتهای دیگر اقتصاد حرکت به سمت دانشبنیان شدن است که رهبری نیز چندین بار به لزوم ایجاد نقشه راه جهت تحقق این هدف، اشاره کردهاند.
تقیپور با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان متشکل از جوانان نخبه و تحصل کرده برآمده از مردم هستند افزود: توجه به اقتصاد و شرکتهای دانشبنیان راهکار مردمی شدن اقتصاد است. در واقع با ورود دانشبنیانها به این حوزه اقتصاد رشد و رونق پیدا میکند که نتیجه آن تحقق شعار سال مد نظر رهبری است.
نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: مولفه بعدی که میتواند به رشد اقتصاد کمک کند، ثبات در نرخ ارز و جلوگیری از جهشها و تکانههای شدید است. این موضوع نیز نیازمند توجه بیشتر دولت و بانک مرکزی است و باید برای کارهای تولیدی و تامین ارز آن برنامه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: امروز با این حجم از سامانههای مختلفی که برای حوزههای مختلف داریم باید بتوانیم بخشهای مختلف اقتصاد را به درستی و با توجه به سوابقی که وجود دارد مدیریت کنیم تا منابع لازم برای تخصیص ارزی صورت بگیرد.
عضو کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید گفت: تغییر الگوی مصرف و حذف موانع اداری و بوروکراسی از مسیر تولید از جمله ملزوماتی است که باید از سوی دستگاههای اجرایی و دولت برنامهای برای تحقق آن ارائه شود. با این کار بخش خصوصی و مردم احساس میکنند که مسیر برای توسعه فعالیتهای اقتصادی آنها باز است.
این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: باید برای رونق تولید تعداد گردش حساب در حوزه تولید را بالا ببریم. وقتی موانع زیاد است تولیدکننده میتواند 5 بار تا 10 بار سرمایهاش را به گردش دربیاورد و میتواند بیشتر تولید کند. تولیدکننده از این طریق میتواند تولید را هم به پول تبدیل کند و بار دیگر وارد چرخه شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس توضیح داد: اگر این سرعت را بالا ببریم که این ظریب را به 50 تا 100 برسانیم هزینههای مالی برای تولید بسیار کاهش پیدا خواهد کرد. یعنی وقتی تولیدکننده با یک درصد تا دو درصد سود هم که بتواند محصولش را بفروشد به این معنی است که میتواند کسب درآمد کند و کارش را توسعه دهد.