مسیر درمان کرونا از وزارت بهداشت طی میشود / مواد مخدر تاثیری در درمان ندارد / آزمایش بالینی بر روی دو دارو
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد رضا شمس اردکانی مشاور وزیر و مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و حسین رضایی زاده رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ارتباط ویدئویی که با حضور تعدادی از خبرنگاران برگزار شد به سوالاتی پیرامون بیماری کرونا پاسخ دادند. اردکانی افزود: در ارتباط ویدیو کنفرانسی که با متخصصان طب سنتی چین داشتیم آنها تاکید داشتند که 90...
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد رضا شمس اردکانی مشاور وزیر و مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و حسین رضایی زاده رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ارتباط ویدئویی که با حضور تعدادی از خبرنگاران برگزار شد به سوالاتی پیرامون بیماری کرونا پاسخ دادند.
اردکانی افزود: در ارتباط ویدیو کنفرانسی که با متخصصان طب سنتی چین داشتیم آنها تاکید داشتند که 90 درصد بیماران از طریق طب سنتی بهبود یافتهاند و ما به همین دلیل از وزیر بهداشت درخواست کردیم که از ظرفیت طب سنتی در روند بهبود مبتلایان به کرونا استفاده شود که تحقیقاتی در این زمینه در برخی از دانشگاهها در حال انجام است و پس از دریافت کد اخلاق نتایج آن در دسترس همگان قرار خواهد گرفت.
وی گفت: تواناییهای دیگری در کشور ما وجود دارد و آن بحث سبک زندگی است که میتواند در این شرایط بسیار خاص و ویژه موثر واقع شود که در فرصت مناسب تری توضیح داده خواهد شد و میتواند بسیار بر روند بهبود مبتلایان موثر باشد.
اردکانی گفت: طب سنتی ایران میتواند در کنار طب کلاسیک در درمان کرونا موثر باشد و دو دارو با اخذ کد اخلاق در حال آزمایشات بالینی هستند که تا حالا نتایج خوبی داشته، مرجع هرگونه اظهارنظر در مورد درمان و دارو وزارت بهداشت است و هرگونه اظهار نظر در فضای مجازی مورد تایید نیست و منتظر نتایج آزمایشگاهی بالینی بر روی داروهای سنتی هستیم که این موضوع توسط سخنگوی وزارت بهداشت و از طریق وزارت بهداشت در آینده اعلام خواهد شد.
اردکانی در واکنش به کتابسوزی یکی از مدعیان طب اسلامی گفت: اقدام که نابخردانه کتابی را که منبع علمی بود آتش زدند، اگر فقط یک نفر در دنیا این کار را تایید کرده بود، شاید توجیه داشت. اما این کار قابل توجیه نیست. این که هر کس به شیوهای دارویی را تجویز کند قابل قبول نیست و طب سنتی ما یک مکتب با مبانی مشخص است.
رضایی زاده در پاسخ به پرسشی درباره مصرف بخور جوش شیرین برای درمان کرونا گفت: در فضای مجازی ادعاهای عجیب و غریبی مطرح میشود. بسیاری از این ادعاها به افرادی برمیگشت که شناخت کافی از این بیماری ندارند. افرادی که خود به خود درمان میشوند، حجم بالایی هستند و نمیتوان گفت به علت آن روش درمانی بوده است. بر اساس کیس ریپورت نمیتوان هیچیک از این ادعاها را از نظر علمی تایید کرد. کسانی که در این زمینهها کار میکنند اگر دلسوز مردم هستند، به جای این هزینهای که برای تبلیغات در فضای مجازی صرف میکنند، مطالعات خود را ثبت کنند و اثربخشی آن را به همه انسانها توسعه دهند. آنچه مورد تایید دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت است، راهنمای بالینی خودمراقبتی است که در تلاقی اصول پزشکی رایج در طب ایرانی است.
رضایی زاده در پاسخ به سوالی درباره تاثیر مصرف سیگار یا مواد مخدر در عدم ابتلا به ویروس کرونا گفت: موضوع سیگار و مواد مخدر هم مانند مصرف الکل به اشتباه مطرح شده و هیچ شواهد علمی وجود ندارد که افراد معتاد به سیگار یا مواد مخدر بهبودی بیشتر یا ابتلای کمتری دارند و هیچ موضوع علمی این بحث را تایید نمیکند.
مدیرکل طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره شایعههای موجود در زمینه استفاده از سیر و زنجبیل برای پیشگیری از ابتلا به کرونا اظهار کرد: تقویت سیستم ایمنی یکی از بهترین راههای ایجاد ایمنی بدن است. اگر قرار باشد دارویی تجویز شود، این کار باید توسط پزشک اتفاق بیفتد و دارو فقط باید توسط داروخانه ارائه شود. مطرح شدن برخی مواد غذایی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا قابل تامل است و باید توسط پزشک تایید شود.
وی ادامه داد: اگر به سبک زندگی در تغذیه و خواب توجه کنیم میتوان ایمنی بدن را تقویت کرد. خوردن غذاهایی که هضم آنها سخت نباشد و خواب به موقع در بالا بردن ایمنی بدن موثر است. استراحت خوب و ورزش به جا نیز بهترین کارهای قابل انجام است. اینکه یک ماده غذایی که حتی در این فصلها ممکن است ایجاد حساسیت کند، در بالا بردن سطح ایمنی بدن تاثیری ندارد.
رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به سوالی درباره توسعه طب ایرانی گفت: مهمترین اقدام ما توسعه طب ایرانی است. در اوایل انقلاب افرادی که پروانه داروسازی داشته باشند کم بود و به تدریج داروساز تربیت شد. در حوزه دندان پزشکی نیز افرادی به عنوان کمک دندان پزشک کار میکردند که متخصص نبودند و به مرور دندان پزشکان تربیت شده و در طول زمان جایگزین شدند. این کار با توسعه طب ایرانی در دانشگاهها و زیر نظر وزارت بهداشت به عنوان یک اقدام اصیل در حال انجام است.
وی ادامه داد: در بازههای زمانی مختلف برخی افراد بروز پیدا میکنند که از هم گسیختگی رفتار دارند. در کشورهای توسعه یافته این اتفاق افتاده که طب فراگیر از همه ظرفیتها به شرط ایمنی و اثربخشی در کنار پزشکی رایج استفاده کند. همه این موارد جزیی از جریان پزشکی است که در کنار هم به مردم خدمت میکنند. تاکید طب سنتی بر سبک زندگی سالم است تا مردم کمتر بیمار شوند. در مورد کرونا هم میتوان گفت که اگر همه ما از جنبه مثبت نگاه کنیم، در حال انجام تمرین برای رعایت اصول بهداشتی هستیم.
شمس اردکانی، مشاور وزیر بهداشت اظهار کرد: در حال حاضر 400 فارغ التحصیل از دانشکدههای طب سنتی داریم. از طرف انجمنهای علمی طب سنتی و دفتر طب سنتی و مکمل وزارت بهداشت، پروتکلهایی تهیه شده که روی سایت وزارت بهداشت وجود دارد. کسی تجربهای برای ویروس کرونا نداشت، اما ما دستورالعملهایی برای آن در فاصله زمانی کوتاه ارائه کردیم.
رضایی زاده درباره حضور متخصصان طب ایرانی در بیمارستانها گفت: در وزارت بهداشت دو فراخوان برای ایدههای پژوهشی و حضور همکاران بود. تاکنون تعداد زیادی از همکاران ما در ابتدای شروع بیماری در قم در کنار سایر پزشکان مشغول درمان بیماران هستند. حتی در میان همکاران طب ایرانی برخی به بیماری مبتلا شدند. متخصصان طب ایرانی در چند بیمارستان حضور دارند و مداخلات غیردارویی را در بخشهای مختلف انجام میدهند. این حضور در حال حاضر پر رنگ است. البته تعداد متخصصان طب ایرانی در مجموع کم است.
محمدرضا شمس اردکانی مشاور وزیر و مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ادامه داد: امور درمانی در حوزه کرونا اگر از طریق دفتر طب سنتی وزارت بهداشت باشد، ما اطلاع داریم و میتوانیم اعلام کنیم. اینکه هرکس یک شیوه خاص داشته باشد، اگر شیوهای بخواهد برای کرونا مورد استفاده قرار گیرد باید مسیر خاص خود را در وزارت بهداشت طی کند یا در غیر این صورت از نظر دانشگاه قابل انجام نیست.